Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο ΟΙΚΟΣ HERMES ΚΑΙ Η ΑΙΓΙΝΑ!



Τι σχέση μπορεί να έχει ο γαλλικός οίκος μόδας HERMES με το νησί της Αίγινας και γιατί οι ιδιοκτήτες επέλεξαν τον αρχαίο ελαιώνα της παχιάς ράχης για την προώθηση του καταλόγου άνοιξη καλοκαίρι 2012;. 
Η επιλογή του τόπου ασφαλώς δεν ήταν τυχαία. Η οικογένεια Dumas, που κατέχει  το μεγαλύτερο ποσοστό του οίκου έχει ισχυρούς δεσμούς με την Αίγινα, αλλά και ο χώρος από μόνος του αποπνέει μια απαράμιλλη ιερότητα. 
Οι τεράστιες ελιές που υπάρχουν εδώ και τέσσερις εκατονταετίες σε συνδυασμό με το φως του ήλιου, αποτέλεσαν το καταλληλότερο φόντο για τη διαφημιστική καμπάνια των γάλλων. Η παραγωγή ολοκληρώθηκε πριν από λίγους μήνες από τον φωτογράφο διεθνούς φήμης Nathaniel Goldberg. Το 25μελές συνεργείο εργάστηκε αδιάκοπα επί πέντε ημέρες και σίγουρα αυτές οι φωτογραφίες αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση. 
Ο κατάλογος που κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, περιέχει ρούχα, κοσμήματα, έπιπλα και τα διάσημα φουλάρια Hermès, σχεδιασμένα από την Ελληνίδα Ιουλία Αμπατιέ και εμπνευσμένα από κρητικές τοιχογραφίες.
Η οικογένεια Dumas αγαπάει την Αίγινα αφού οι 2 διευθυντές της Πιερ-Αλέξις και Αξέλ Dumas που είναι  πρώτα ξαδέλφια, διατηρούν σπίτια στο νησί και τα επισκέπτονται πολύ συχνά, όπως και η ηθοποιός Σαντρίν Μπρέικ, αδελφή του Πιερ-Αλέξις. Στην Παχιά Ράχη, ένα από τα γραφικά χωριά της Αίγινας, έχουν ταφεί κατόπιν δικής τους επιθυμίας oι γονείς του Πιερ-Αλέξις, Jean-Louis και η Ελληνίδα αρχιτέκτονας σύζυγός του Ρένα Γρηγοριάδη ντούμας οι οποίοι απεβίωσαν το 2009. Οι στυλοβάτες της γαλλικής φίρμας απολάμβαναν στην Αίγινα τον ελεύθερο χρόνο τους, εμπνέοντας την αγάπη για το νησί στα παιδιά τους και στους φίλους που φιλοξενούσαν πολύ συχνά.
ο οίκος Hermès ιδρύθηκε το 1837 και σήμερα ειδικεύεται στα δερμάτινα είδη πολυτελείας, αξεσουάρ και αρώματα. Ιδρυτές ήταν Γερμανοί που εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία και άρχισαν να κατασκευάζουν σέλες για άλογα. Γρήγορα άνοιξαν καταστήματα, είχαν 80 υπαλλήλους, έγιναν διάσημοι και άρχισαν τις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Το 1900, η εταιρεία έφτιαξε τις πρώτες τσάντες ειδικά σχεδιασμένες για να μεταφέρουν οι αναβάτες στις σέλες τους. Το 1914 τους χορηγήθηκε το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιούν το φερμουάρ για δερμάτινα σακάκια του γκολφ. 8 χρόνια μετά λάνσαραν την πρώτη γυναικεία δερμάτινη τσάντα και ακολούθησαν τα υπόλοιπα προϊόντα που πωλούνται μέχρι και σήμερα. Η κυριαρχία του ομίλου ήρθε με την ανάληψη της προεδρίας από τον Jean-Louis και την σύζυγο του Ρένα Γρηγοριάδη.

Η εταιρία διαθέτει 14 παραγωγικές μονάδες που περιλαμβάνει δερμάτινα είδη, φουλάρια, γραβάτες, ενδύματα,  αρώματα, ρολόγια, υποδήματα, γάντια, επιτραπέζια σκεύη και κοσμήματα. Από το 2010 ο όμιλος Loui Vuitton του Μπερνάρ Αρνό ελέγχει το 20% της εταιρίας ενώ οι πωλήσεις σήμερα φτάνουν τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου