Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΑΟΜΙ ΚΑΜΠΕΛ



Τι σχέση μπορεί να έχει η βασίλισσα Κλεοπάτρα της Αιγύπτου με την μαύρη γαζέλα του μόντελινγκ Ναόμι Κάμπελ;. Κι όμως  συνδέονται μεταξύ τους με ένα καταπληκτικό νησί του Αιγαίου, που βρίσκεται στα τουρκικά παράλια απέναντι από την Κω και ανήκει πλέον στον ρώσο μεγιστάνας του ρίαλ εστέιτ  Βλάντισλαβ Ντορονίν, σύντροφο του μοντέλου. Το μικρό ιδιωτικό νησάκι είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για την παραλία του με τη λεπτή άμμο που μεταφέρθηκε από την έρημο Σαχάρα, με πλοία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, ειδικά για την Κλεοπάτρα πριν από εκατοντάδες χρόνια. Ονομάζεται νησί της Κλεοπάτρας.
Ο ρωμαίος πολιτικός και στρατιωτικός Μάρκος Αντώνιος ήθελε να κάνει έκπληξη στην αγαπημένη του επειδή η όμορφη βασίλισσα δεν πατούσε άλλη άμμο εκτός απ την αιγυπτιακή. Σύμφωνα με τον θρύλο, το νησί σεντίρ που σήμερα είναι γνωστό ως το νησί της Κλεοπάτρας, αποτέλεσε ερωτική φωλιά του διάσημου ζεύγους κατά τη ρωμαϊκή περίοδο. Ο Αντώνιος όταν γνώρισε την Κλεοπάτρα είχε αποφασίσει να την τιμωρήσει γιατί βοήθησε το Βρούτο και τον Κάσσιο. Αλλά η ωραία βασίλισσα όχι μόνο τον γοήτευσε, άρχισε κιόλας να τον επηρεάζει στις πολιτικές ενέργειές του. Εξαιτίας της, ο Αντώνιος ήλθε σε ρήξη με τη Σύγκλητο της Ρώμης, ζήτησε διαζύγιο από τη γυναίκα του και οι συμπατριώτες του, του κήρυξαν τον πόλεμο. Η πανέμορφη και ευφυέστατη Κλεοπάτρα η οποία είχε ανέλθει στον θρόνο της Αιγύπτου σε ηλικία 18 ετών, υπέκυψε αρχικά στη γοητεία του αυτοκράτορα Ιουλίου Καίσαρα και απέκτησε μαζί του έναν γιο. Ο Μάρκος Αντώνιος υπήρξε ο επόμενος εραστής της και της χάρισε δίδυμα τον Αλέξανδρο Ηλιο και την Κλεοπάτρα Σελήνη.
 Το καταπράσινο νησί βρίσκεται στον Κεραμικό Κόλπο, στη νοτιοδυτική Τουρκία και ανήκει εδώ και λίγα χρόνια στον Ρώσο μεγιστάνα Doronin ο οποίος έφτιαξε για το αιώνιο super model το πανάκριβο φουτουριστικό σπίτι που βλέπεται. Είναι ένα οικολογικό παλάτι 25 δωματίων και 5 σαλονιών, το μόνο οίκημα στο Τουρκικό Νησί. Πέρα από το ιδιαίτερο σχήμα του είναι ένα μηχανολογικό και αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Αυτόνομο από άποψη ενέργειας και ύδρευσης και έτσι σχεδιασμένο ώστε να υπάρχει μόνιμη ροή φωτός, ζέστης και φρέσκου αέρα!. 
Το πράσινο σπίτι δεν έχει ούτε ένα καλώδιο ηλεκτροδότησης ενώ ακόμη και το νερό της βροχής συλλέγεται και χρησιμοποιείται αναλόγως. Το πρωτοποριακό οίκημα σχεδιάστηκε από τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Luis de Garrido και σχηματίζει το μάτι του Θεού Ώρου, που είναι ένα πασίγνωστο αιγυπτιακό σύμβολο της βασιλικής δύναμης και της καλής υγείας.
Τα τιρκουάζ νερά, οι φανταστικές παραλίες με την λευκή άμμο και το πράσινο σκηνικό, μοιάζουν με ένα υπέροχο πορτρέτο της φύσης. Το νησί της Κλεοπάτρας είναι επισκέψιμο κατά το ήμισυ κυρίως λόγω των αρχαίων ευρημάτων. Το αμφιθέατρο, ο ναός που μετατράπηκε σε εκκλησία από τους Βυζαντινούς και τα αρχαία τείχη της πόλης. Αυστηροί είναι οι κανόνες για του τουρίστες που πάνε να κολυμπήσουν εκεί. Με τα χρόνια η άμμος έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές και σήμερα απαγορεύεται να απλώνουν πετσέτα θαλάσσης ενώ είναι επιτακτική ανάγκη το ντους έτσι ώστε να αφήσει πίσω κάθε μικρό κόκκο της αιγυπτιακής άμμου στην αρχική του θέση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου