Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΑΜΠΕΡ ΣΜΙΘ.. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΥΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΩΝ ΄90ς


Η Άμπερ Σμιθ ήταν ίσως το πιο καυτό μοντέλο στην δεκαετία των 90ς με πάνω από 250 γυμνά εξώφυλλα στα πιο γνωστά ανδρικά περιοδικά του κόσμου. Μεσουρανούσε για χρόνια, κέρδισε δόξα κι αμέτρητα χρήματα κι όμως ο αδύναμος χαρακτήρας της την πρόδωσε. Από τα εκατοντάδες αυτόγραφα και τα εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε όμηρος στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών. Εθισμός σε ουσίες, πορνεία ακόμη και βιασμοί που την οδήγησαν στον γκρεμό. 16 ολόκληρα χρόνια ακροβατούσε μεταξύ ζωής και θανάτου με μόνη συντροφιά τα χάπια και την κοκαΐνη. Τοξικομανής και συνοδός πολυτελείας για λίγα δολάρια που τα χρειαζόταν για να αγοράσει ξανά και ξανά ναρκωτικές ουσίες. 

Ευτυχώς σήμερα η Σμιθ είναι καθαρή και προσπαθεί να γυρίσει τη κατάσταση μιλώντας σε νέους για τη ζωή της και το πρόβλημα ναρκωτικών που είχε. Βρήκε το θάρρος και εμφανίστηκε σε εκπομπή μαζί με άλλα άτομα δίνοντας το παράδειγμα σε ανθρώπους πώς να αποφύγουν τον όλεθρο της λευκής σκόνης. Η άμπερ γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1971στο Μαϊάμι και στις φλέβες της κυλάει ουγγαρέζικο αίμα. Ο πατέρας της ράσελ, διάσημος επαγγελματίας αμερικανός ποδοσφαιριστής, ήταν απών κατά το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας και αυτό ήταν το παράπονο της, ίσως γι αυτό έβγαζε μια επιθετικότητα με τις συμμαθήτριές της, με τις οποίες τσακωνόταν συνέχεια. Στα 15 της μετακόμισε στην Ευρώπη και άρχισε το μόντελινγκ. Εγκαταστάθηκε στο As a teenager she traveled to Paris, France, where she worked as a model throughout Europe for four years.Παρίσι μέχρι το 1993 που επέστρεψε στις ΗΠΑ. Η φωτογράφηση στο Playboy το 95 ήταν η πύλη του Παραδείσου, τόσο για την ίδια, όσο και για τους φιλοθεάμονες Αμερικανούς, που ανακάλυψαν ένα καινούργιο σούπερμόντελ και το αποθέωναν.

Η Amber με ύψος 1.79 και τέλειες σωματικές διαστάσεις, στις δόξες της κέρδιζε περίπου 8.000 δολάρια την ημέρα. Τα χρήματα προέρχονταν από την πασαρέλα και τις διαφημίσεις εσώρουχων, καλλυντικών, ρούχων, αυτοκινήτων, τσιγάρων και ποτών. Πρότυπό της είχε τη Marilyn και πολλοί είδαν στην ομορφιά της μια νέα Ρίτα Χέιγουορθ. Γι αυτό το σταρ σύστεμ την αφομοίωσε και η φήμη της έφτασε στο Χόλυγουντ. Συμμετείχε σε 20 κινηματογραφικές ταινίες ακόμη και πλάι στον Ρόμπερτ ντε νίρο ενώ πέρασε και από 10 τηλεοπτικές σειρές. Το δυναμικό καμ μπακ γίνεται τώρα με την συμμετοχή της στην ταινία γουάιτ μιουλ όπου συμπρωταγωνιστεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη πίτερ ντόμπσον. Παράλληλα μέσα από τι προσωπικό της σάιτ δίνει συμβουλές για το σεξ, πουλάει διαδικτυακά πόστερ και αυτόγραφα από την 20ετή καριέρα και δηλώνει πια ηθοποιός και συγγραφέας.

Την Ελλάδα την επισκέφτηκε πολλές φορές αλλά την τελευταία έμπλεξε με την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο οίκος μόδας «Νίκος Τάκης» κατέθεσε αγωγή ενάντια στη Smith ζητώντας σαν αποζημίωση το ποσό των 750.000 ευρώ γιατί το 2006 είχε συμφωνήσει με το μοντέλο να ταξιδέψει στη χώρα μας και να διαφημίσει τα ρούχα του. Η άμπερ Smith, αφού πήρε γενναία προκαταβολή ανέβαλε τρεις φορές το ταξίδι της και τελικά δεν ήρθε ποτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου