Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ANTONY PERKINS. Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΩ..


Ήταν πολύ σεμνός και ντροπαλός ηθοποιός, έμεινε όμως για πάντα στην μνήμη όλων σαν Norman Bates στο αριστούργημα του Χίτσκοκ, Psycho, έναν ρόλο που μάλλον δεν ξεπέρασε ποτέ.. Επίσης έμεινε στην ιστορία του Χόλιγουντ για την άρνηση του να υποκύψει στον έρωτα της μεγάλης Μπριζίτ Μπαρντό αλλά και της Τζέιν Φόντα. Ο Άντονυ Πέρκινς ήταν μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που τελικά κανείς δεν κατάλαβε όσο και να προσπάθησε παρακολουθώντας την καριέρα του μέσα από τις 60 του ταινίες. Φήμες λένε ότι είχε ομοφυλοφιλικές τάσεις και του χρεώνουν σχέση με τον Νουρέγιεφ, αλλά ταυτόχρονα κυκλοφορούσε και με την πανέμορφη ηθοποιό Βικτόρια Πρίνσιπαλ. Τελικά όμως παντρεύτηκε την φωτογράφο Μπέρυ Μπέρενσον. Ο, ύψους 1,88 άντονυ είχε μια ταραχώδη ζωή, συνελήφθη για ναρκωτικά και ο θάνατος του ήταν τραγικός όπως και της συζύγου του..
Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 32 και στο σχολείο ήταν φοβερός μαθητής. Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Κολλέγιο Rollins και τελικά, μετά το θάνατο του πατέρα του, επίσης ηθοποιού Όσγκουντ Πέρκινς, στρέφεται στον κινηματογράφο ως ηθοποιός και αργότερα και ως σκηνοθέτης. Μετά την ταινία ψυχώ ήταν πια διάσημος και άνοιξε τα φτερά του στην μουσική σκηνή. Κυκλοφόρησε τρία ποπ άλμπουμ και συνέχισε την αξιόλογη πορεία του στο σινεμά. Έπαιξε δίπλα σε ιερά τέρατα της 7ης τέχνης και κέρδισε πολλά βραβεία. Το 62 συμμετείχε στην δραματική ταινία Φαίδρα, σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασέν με πρωταγωνίστρια την αξεπέραστη Μελίνα Μερκούρη και φόντο την Ύδρα. Στις 9 Αυγούστου του 1973, παντρεύτηκε την φωτογράφο Berinthia "Μπέρι" Berenson και απέκτησαν δύο γιους: τον ηθοποιό Oz Perkins και τον μουσικό Elvis Perkins. Η φήμη του έφτασε και στην Ευρώπη όπου συμμετείχε σε αξιόλογες ταινίες πριν στραφεί στο θέατρο. 
Το 1984, ο Perkins συνελήφθη στο  αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου για κατοχή ναρκωτικών. Ακολούθησαν τρεις ακόμη συνέχειες της ταινίας ψυχώ πριν μάθει από τους γιατρούς ότι είναι φορέας του AIDS. Δεν το έβαλε κάτω και το ίδιο διάστημα εμφανίστηκε σε οκτώ τηλεοπτικές παραγωγές μεταξύ 1990 και 1992. Κράτησε το μυστικό μέσα στην οικογένεια ελπίζοντας για δύο χρόνια στην θεραπεία του. Ο Perkins πέθανε τελικά στις 12 Σεπτεμβρίου 1992. Στο άκουσμα της είδησης το χόλιγουντ πάγωσε, ο πόνος στην οικογένεια του ήταν μεγάλος.
Τραγική ειρωνεία: 9 χρόνια μετά τον χαμό του πέρκινς, η χήρα του, Berry Berenson, σκοτώθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις της αλ κάιντα στις 11 Σεπτέμβρη του 2001 σε ηλικία 53 ετών. Επέβαινε στην πτήση 11 της American Airlines που καρφώθηκε στους δίδυμους πύργους, επιστρέφοντας στο σπίτι της στο Λος Άντζελες μετά από διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου