Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΣΑΡΟΝ ΣΤΟΟΥΝ.. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΩΝ 90΄ς


Είναι ίσως η πιο σέξι γυναικεία φιγούρα των 90s. απόλυτη φαντασίωση πολλών ανδρών, μια γυναίκα με εκρηκτική ομορφιά και δείκτη νοημοσύνης που πλησιάζει αυτό του Αϊνστάιν. Η Σάρον Στόουν στα 54 της χρόνια έχει αφήσει ιστορία με τις σέξι σκηνές στην κινηματογραφική της πορεία. Το κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1958 ήταν πολύ έξυπνο, μπήκε εύκολα στο Πανεπιστήμιο, από όπου αποφοίτησε με πτυχίο στη δημιουργική συγγραφή και τις καλές τέχνες. Ήταν το δεύτερο από τα 4 παιδιά της λογίστριας Ντόροθι και του εργάτη Τζόσεφ Ουίλιαμ Στόουν.
Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι η ευφυΐα της θα την οδηγούσε σε κάποιο από τα καλά επαγγέλματα, η Σάρον ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο. Πήρε μέρος σε διαγωνισμούς ομορφιάς και το 1977 ως μις πενσυλβάνια, μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ και μετά από λίγες μέρες βρισκόταν ήδη στο πρακτορείο Ford. Δεν άργησε όμως να καταλάβει ότι το μόντελινγκ δεν της ταίριαζε και ήθελε να γίνει ηθοποιός. Πρώτη της απόπειρα η οντισιόν και ένας μικρός ρόλος για την ταινία του Γούντι Άλεν «Stardust memories» το 80. Εκεί συνάντησε τη Μισέλ Φάιφερ, με την οποία είχαν γνωριστεί παλιότερα σε διαγωνισμό ομορφιάς κι έγιναν φίλες. Το 1990 την βρίσκει σε... «Ολική επαναφορά» με συμπρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, μια ταινία η οποία έδωσε αρκετή ώθηση στην καριέρα της. 
Η Σάρον είχε ήδη φωτογραφηθεί γυμνή για το Playboy, θέλοντας να δείξει τους μυς που είχε αποκτήσει για τις ανάγκες τις ταινίας. Το 1992 όμως ήταν η χρονιά ορόσημο. Αναστάτωσε όλο τον αντρικό πληθυσμό με τον ρόλο της ως Κάθριν Τραμέλ στο ερωτικό θρίλερ «Βασικό ένστικτο» στο πλευρό του Μάικλ Ντάγκλας. Η Σάρον κέρδισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, όπως και 2 Mtv awards, ως καλύτερη ηθοποιός και πιο επιθυμητή.
Για τον ρόλο αυτό, οι συντελεστές της ταινίας είχαν 150 υποψήφιες στο μυαλό τους. Τον είχαν προσφέρει σε 13, πολλές από τις οποίες τον απέρριψαν λόγω του γυμνού. Φαίνεται, όμως, ότι η Σάρον Στόουν ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει, για την σέξι serial killer με τον παγοκόφτη. Μέσα από αυτή την ταινία, έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία και το πιο διάσημο... σταυροπόδι, το οποίο ψηφίστηκε ως «η πιο σέξι στιγμή ποδιών στην οθόνη».. Το 1995 το περιοδικό Empire, την επέλεξε ως μία από τις 100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου και το 1999 το Playboy την κατέταξε ανάμεσα στις 25 πιο σέξι σταρ του αιώνα.
Η σάρον παντρεύτηκε τον τηλεοπτικό παραγωγό Michael Greenburg το 1984. Το ζεύγος χώρισε τρία χρόνια αργότερα με την ίδια να εξομολογείται πως την ίδια περίοδο είχε αποβάλλει  δύο φορές. Το 1993, συναντήθηκε με τον συγγραφέα και παραγωγό William Macdonald. Χώρισαν ένα χρόνο αργότερα και την ημέρα του αγίου βαλεντίνου του 1998 παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Phil Bronstein. Το 2001 η όμορφη ηθοποιός έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, αλλά ευτυχώς ξεπέρασε την περιπέτεια υγείας και συνέχισε την καριέρα της. Το 2007 συμμετείχε μάλιστα και σε ενημερωτικό διαφημιστικό σχετικά με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού. 
Ακολουθώντας εδώ και πολλά χρόνια το δρόμο του Βουδισμού, σήμερα στα 54 της ζει στο Μπέβερλι Χιλς με τους 3 υιοθετημένους γιους ενώ επισκέπτεται συχνά και την ιδιόκτητη φάρμα της στη Νέα Ζηλανδία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου