Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΤΡΕ ΑΓΚΑΣΙ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



16 φορές στους κορυφαίους 10 τενίστες του κόσμου, κέρδισε 8 διεθνή τουρνουά και το 1996 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα. Ο Αμερικανός τενίστας Αντρέ Αγκάσι που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στα γήπεδα του τένις, στην αυτοβιογραφία του, οι ομολογίες του πραγματικά σοκάρουν. Κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του έκανε χρήση «σκληρών» ναρκωτικών. Υπήρξε χρήστης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εθιστικό νευροδιεγερτικό φάρμακο που προκαλεί παρατεταμένη αίσθηση ευφορίας, οι επιπτώσεις ωστόσο είναι καταστροφικές για την εγκεφαλική λειτουργία. Στο βιβλίο με τίτλο όπεν ο κορυφαίος τενίστας εξιστορεί λεπτό προς λεπτό τον τρόπο που μυήθηκε στα ναρκωτικά και πως η καριέρα του βρέθηκε ξαφνικά σε ελεύθερη πτώση.
Η αρχή του κακού έγινε όταν δοκίμασε ναρκωτικά για πρώτη φορά με τον βοηθό του. Αισθανόταν σαν τον Σούπερμαν λέει σήμερα όταν εισέπνευσε το ναρκωτικό. Σε άλλο απόσπασμα του βιβλίου ο Αγκάσι αποκαλύπτει ότι είχε βρεθεί θετικός στην ίδια ουσία σε εξέταση που του έγινε το 1997, αλλά κατάφερε να γλιτώσει την ποινή ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο ατύχημα. Το όνομά του, η καριέρα του, ό,τι είχε πετύχει μέχρι εκείνη τη στιγμή, κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα. Στην απολογία του προς την Διεθνή Επιτροπή Τένις, ισχυρίστηκε ότι είχε πιει από το αναψυκτικό του συνεργάτη του. Ο άνθρωπος που υπήρξε φαινόμενο στο τένις γεννήθηκε 29 Απριλίου 1970 στο Λας Βέγκας κ ήταν γιος του Ιρανού μποξέρ Εμμανουέλ Αγκάσι. 13ων ετών άρχισε μαθήματα και το 1986 ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τένις. Γρήγορα ανέβηκε στην παγκόσμια κατηγορία και στα 18 του είχε ήδη κερδίσει 1 εκ. δολάρια ως χρηματικά έπαθλα.
Την περίοδο της πτώσης στην καριέρα του, ο διάσημος τενίστας ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπρουκ Σιλντς, σε ένα γάμο που κράτησε μόλις δύο χρόνια από το 97 – 99. 
Είχε ήδη όμως φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου παρέμεινε επί 30 εβδομάδες. Ακολούθησε η «περίοδος των ισχνών αγελάδων» για μια διετία και η αναγέννησή του ξεκινά το 1998 όταν γίνεται μόλις ο πέμπτος αθλητής όλων των εποχών, που καταφέρνει έως εκείνη τη στιγμή να κατακτήσει και τους τέσσερις τίτλους Γκραν Σλαμ στην καριέρα του. Όλοι χαρακτήρισαν τις «υποδοχές του» σε σερβίς, ως τις καλύτερες διαχρονικά στον κόσμο. Γι αυτό και είναι ο τρίτος τενίστας σε κέρδη από τουρνουά, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Το 95 έπαιρνε 5 εκ. δολάρια τον χρόνο για να φοράει διάσημα αθλητικά παπούτσια.
Ο Αγκάσι που εντυπωσίασε τον κόσμο με το ταλέντο και την περίεργη εμφάνισή του στα τέλη του 80', είναι παντρεμένος από το 2001 με την επίσης διάσημη τενίστρια Στέφι Γκραφ με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Το 2006 αποχώρησε επίσημα από το τένις και τώρα μαζί με την σύζυγός του παραδίδουν μαθήματα στην ακαδημία τένις που έχουν συστήσει. Στόχος είναι να δωρίσουν τα κέρδη από τα δίδακτρα σε φιλανθρωπικό σκοπό, για την καταπολέμηση της Λευχαιμίας. Η τιμή για τα μαθήματα τένις με τους καλύτερους του είδους, ξεκινά από τα 26.000 δολάρια. Από το 1994 ο αγκάσι έχει ιδρύσει και φιλανθρωπικό ίδρυμα για να στηρίζει άπορους νέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου