Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΜΠΟ ΝΤΕΡΕΚ. ΖΩΗ ΣΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ


Ξεκίνησε τη δουλειά του μοντέλου για να μαζέψει χρήματα και να αγοράσει την ιστιοσανίδα που είχε βάλει στο μάτι!. Τελικά κατέληξε ως το απόλυτο σεξ symbol αλλά και πλατωνικός έρωτας πολλών ανδρών στα τέλη του 70, κυρίως με την συμμετοχή της στην ταινία δέκα. Τα μεγάλα εκφραστικά γαλάζια μάτια, τα τέλεια ζυγωματικά και η όμορφη σιλουέτας της, 3 δεκαετίες μετά, δεν έχουν χαθεί. Η ηθοποιός Μπο Ντέρεκ παραμένει εντυπωσιακή και αστραφτερή παρά τα 56 της χρόνια.
Γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1956 ως Mary Cathleen Collins με ρίζες Ιρλανδικές, Γερμανικές και Ολλανδικές. Οι γονείς της χώρισαν νωρίς και η Μπο τελείωσε το γυμνάσιο στην Καλιφόρνια. Το 1968 γνώρισε τον πρώτο και μεγάλο έρωτα της ζωής της. Ο κατά 30 χρόνια μεγαλύτερος, ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζον Derek την παντρεύτηκε και έζησε μαζί της μέχρι το θάνατό του. Οι δύο τους, συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας, όταν η μπο ήταν 16 χρόνων!. Επειδή ήταν ανήλικη, εγκαταστάθηκε στη Γερμανία για να μην κατηγορηθεί ο ίδιος για αποπλάνηση ανηλίκου. 
Στα 18 της επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Τζο Ντέρεκ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τη σύζυγό του, ηθοποιό  Linda Evans. Η μπο εμφανίστηκε στην ταινία με την φάλαινα δολοφόνο Orca το 1977, δίπλα στον Ρίτσαρντ Χάρις και παρά την εισπρακτική αποτυχία της ταινίας, η ίδια κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο της πιο ωραίας πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού.Δύο χρόνια μετά, πρωταγωνίστησε στην ταινία «10», η οποία αποτέλεσε τον πιο σημαντικό σταθμό στην καριέρα της. Είναι η ταινία μέσα από την οποία όλος ο πλανήτης τη θυμάται, εξαιτίας του διάχυτου σεξ απίλ και της κόμμωσης με τα κοτσιδάκια η οποία έγινε μόδα!. 
Παρά το γεγονός ότι έκτοτε συμμετείχε σε πολλές ταινίες, το μόνο που κατάφερε να διογκωθεί και να πάρει καλές κριτικές, ήταν ο αισθησιασμός και η σεξουαλικότητα της. Το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρον  κάνοντας γυμνό εξώφυλλο για το περιοδικό Playboy, φωτογραφιζόμενη από τον σύζυγο της Τζο Ντέρεκ, τον Μάρτιο του 80. 
Μετά την τελευταία της ταινία Bolero το 1984, πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι είχε τελειώσει η καριέρα της στο Χόλυγουντ. 11 χρόνια μετά συμμετείχε στην ταινία Tom Boy αλλά δεν κατάφερε κάτι, και αναγκάστηκε να αποσυρθεί για τη φροντίδα του άρρωστου συζύγου της τζον, που πέθανε τελικά το 1998 σε ηλικία 70 ετών. Από τότε συμμετείχε σε άλλες τρεις ταινίες.
Από το 2002 απασχολεί τα μμε η σχέση που έχει με τον ηθοποιό Τζον Κορμπέτ (τον  ΈϊΘαν από το Sex And the City). Σε συνέντευξη της στην Όπρα έχει πει πως ακολουθεί χορτοφαγική δίαιτα και γυμνάζεται σκληρά στο ράντσο με τα άλογα και τα ζώα που διαθέτει στην Καλιφόρνια γι αυτό και διατηρεί τη φόρμα της. Η Μπο Ντέρεκ, φανατική φιλόζωη, υπήρξε ενεργός υποστηρικτής της νομοθεσίας που θα απαγόρευε τη δολοφονία των αλόγων που καταλήγουν ως γκουρμέ γεύματα σε πολλές χώρες. Σήμερα διαθέτει τη δική της σειράς περιποίησης για σκύλους αφήνοντας πίσω οριστικά την καριέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες, ζώντας με τα αδέρφια και τα ανήψια της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου