Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ.. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ


Μύθος και σύμβολο του σεξ, αστέρι παγκόσμιας εμβέλειας και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής. Το 1968, ο πρόεδρος της Γαλλίας ντε Γκoλ δήλωσε πως η Μπριζίτ Μπαρντό φέρνει στη χώρα τόσο συνάλλαγμα, όσο και η αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας. Από το 73 που σόκαρε τους θαυμαστές ανακοινώνοντας ότι εγκαταλείπει τον κινηματογράφο η θρυλική Μπε Μπε γίνεται ολοένα και πιο ακραία στη συμπεριφορά και την εμφάνισή της, έτσι τουλάχιστον την εμφανίζουν δημοσιογράφοι αλλά και βιογράφοι της. Μιλώντας σε περιοδικό η ίδια, αποκάλυψε ότι στη ζωή της τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα όσο μπορεί να πίστευε ο περισσότερος κόσμος. Παραδέχτηκε ότι ήταν πολλές οι φορές που ένιωσε έντονη τη θέληση να αυτοκτονήσει ως λύση για τα προβλήματά της.


Έγινε διάσημη για την απίστευτη ομορφιά και το μοναδικό σεξ απίλ της, που φρόντιζε να τονίζει όσο καμία άλλη εκείνη την εποχή. Είχε στα πόδια της όποιον άντρα ήθελε, όταν τον ήθελε. Είχε τα πάντα αλλά δεν ήταν ευτυχισμένη. Έμβλημα της γυναικείας χειραφέτησης και της σεξουαλικής απελευθέρωσης, έφερε επανάσταση στα ήθη. Ήταν μία γυναίκα πρόκληση, χωρίς όρια, σε μια εποχή μεταπολεμική και συντηρητική. Με 48 ταινίες στο ενεργητικό της και περισσότερα από 80 τραγούδια σε 21 έτη καριέρας, η Μπριζίτ Μπαρντό έφερε τα πάνω κάτω στην ιστορία του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Παρίσι, στις 28 Σεπτεμβρίου 1934. Καταγόμενη από ένα αστικό περιβάλλον, με πατέρα βιομήχανο και μητέρα που ασχολούνταν με οικιακά, η νεαρή Μπριζίτ έλαβε αυστηρή μόρφωση μαζί με την αδερφή της Μαρί-Ζαν. Το 1950, σε ηλικία 16 ετών έκανε εξώφυλλο στο περιοδικό ELLE αφού η διευθύντρια ήταν στενή φίλη της μητέρας της. 
Χάρις σε αυτό το εξώφυλλο της προτάθηκε ρόλος σε ταινία που δεν γυρίστηκε αλλά έτσι γνώρισε το Ροζέ Βαντίμ. Από τότε οι δύο νέοι, εκείνη μόλις 15 ετών, εκείνος περίπου 22, έγιναν αχώριστοι. Οι γονείς της δεν ενέκριναν σε καμία περίπτωση τη σχέση και προσπάθησαν, μάταια, να τους χωρίσουν. Το 56, σε ηλικία 22 ετών μπήκε στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου χάρις στο φιλμ του Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα».
Με τον ηθοποιό Ζακ Σαριέ παντρεύτηκε το 59. Στις 11 Ιανουαρίου 1960, έφερε στον κόσμο, στην οικία της μάλιστα επειδή κάθε διέξοδος ήταν μπλοκαρισμένη από δημοσιογράφους, ένα αγοράκι, το Νικολά Σαριέ. η δυσκολία της να ασχοληθεί με το παιδί της, η προδοσία του γραμματέως της ο οποίος μετέφερε διάφορα μυστικά της στον Τύπο, η ασφυκτική πολιορκία των δημοσιογράφων και οι άγριες διαθέσεις των θαυμαστών, την έσπρωξαν στα όριά της. Η Μπριζίτ Μπαρντό έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τη μέρα των γενεθλίων της, στις 28 Σεπτεμβρίου 1960. Έχοντας πέσει σε κώμα, επέζησε από θαύμα. 6 χρόνια μετά ο βαθύπλουτος Γερμανός Gunter Sachs της στέλνει μια πραγματική βροχή από ροδοπέταλα για να της εξομολογηθεί τον έρωτά του και να τη ζητήσει σε γάμο που πραγματοποιήθηκε τελικά στο Λας Βέγκας και κράτησε δύο χρόνια. Μετά την οριστική αποχώρηση από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην υπεράσπιση των ζώων με το ίδρυμα που έφτιαξε το 1986. Η Μπαρντό παντρεύτηκε στη Νορβηγία, τον βιομήχανο Μπερνάρ ντ’ Ορμάλ με τον οποίο μένει στον Σαν-Τροπέ.
Στα 77 της χρόνια σήμερα, η Μπαρντό δεν θυμίζει στο παραμικρό τη γυναίκα που άφησε εποχή για τις παιχνιδιάρικες πόζες της. Είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αντίθετα από την πλειοψηφία των διασήμων, η μπε μπε ουδέποτε υπέκυψε στη βοήθεια των προϊόντων καλλωπισμού, των αισθητικών επεμβάσεων και τα μπότοξ
Σήμερα εξακολουθεί να κερδίζει χρήματα από την εικόνα του παρελθόντος με τα οποία χρηματοδοτεί τις φιλοζωικές της δράσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου