Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΠΕΝ


Ο μικρός Μπεν, είναι ένα από τα παιδιά που οι εξαφανίσεις τους έγιναν θρύλοι στην Ελλάδα και όχι μόνο. Όσα χρόνια και να περάσουν η ιστορία του θα συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η περίπτωση του είναι μια από τις μακροβιότερες αναζητήσεις αφού ο φάκελος μένει ανοικτός από τις 24 Ιουλίου 1991 όταν χάθηκαν τα ίχνη του μόλις 22 μηνών παιδιού από την Κω. Η εξαφάνιση του ακόμα και σήμερα καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου ενώ η υπόθεση ξανάρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που υπάρχει μία μαρτυρία και κάνει τους Βρετανούς επιθεωρητές της Σκότλαντ γιάρντ, να ταξιδεύουν στην Ελλάδα δίνοντας ελπίδες στους απελπισμένους γονείς του ξανθού αγοριού..
Ο εφιάλτης της οικογένειας Νίνταμ άρχισε στην περιοχή Ηρακλής στην Κω. Ήταν μεσημέρι και ο μικρός έπαιζε έξω από το τροχόσπιτο τους. Την επίβλεψη του παιδιού είχαν αναλάβει οι παππούδες του, Εντι και Κριστίν. Η 19χρονη, τότε, μητέρα του, η Κέρι, εργαζόταν ως σερβιτόρα στο νησί. Εκείνο το πρωί έφυγε νωρίτερα για την δουλειά και η γιαγιά πήρε τον Μπεν μαζί της στο χωριό, όπου εργαζόταν ο παππούς ως οικοδόμος. Γύρω στις 2.30 το μεσημέρι το παιδί χάθηκε ξαφνικά. Άρχισαν να ψάχνουν και τελικά εξάντλησαν όλα τα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται. Δυστυχώς η αστυνομία ειδοποιήθηκε το απόγευμα με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η ώρα έδειχνε 9 το βράδυ και οι αρχές δεν είχαν εμποδίσει τον απόπλου των πλοίων και τις αναχωρήσεις αεροπλάνων.

Η κινητοποίηση που ακολούθησε σε Ελλάδα και Αγγλία ήταν παροιμιώδης. Το πορτρέτο του παιδιού τυπώθηκε σε χιλιάδες αφίσες και τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία των ελληνικών νησιών. Η οικογένεια άρχισε να συγκεντρώνει χρήματα από εθελοντές για τη χρηματοδότηση των ταξιδιών αναζήτησης του παιδιού , μάταια όμως. Οι κινήσεις αυτές δεν ήταν αρκετές για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν, που σήμερα αν βρίσκεται στη ζωή θα είναι ένα παλικάρι 22 ετών. 
Τον γύρω του κόσμου κάνει εδώ και λίγους μήνες το φωτογραφικό ντοκουμέντο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ''Τούνελ'' της αγγελικής νικολούλη η οποία ασχολήθηκε με το θέμα σε πάρα πολλές εκπομπές. Ειδικοί επιστήμονες σχεδίασαν την εικόνα του Μπεν όπως θα είναι σήμερα στην ηλικία των 22 χρόνων. Κατά καιρούς άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του το 92 στην Τουρκία το 93 και το 95 στη Βέροια, το 97 στη Γερμανία και το 98 σε παραλία της Ρόδου.


Η κινητοποίηση για την ανεύρεση του Μπεν έφθασε μέχρι το Χόλιγουντ και διάσημοι όπως ο Τομ Κρουζ, η Κιμ Μαρς και ο Τομ Άρνολντ, τέθηκαν επικεφαλής στον αγώνα. Η υπόθεση του μπεν θεωρείται μία από τις πολύκροτες αστυνομικές ιστορίες των τελευταίων χρόνων που είναι πιθανό να γίνει σενάριο ταινίας. Ήδη αμερικανικές εταιρίες παραγωγής σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο και έχουν προσεγγίσει την Αγγελική Νικολούλη για να βοηθήσει με την δημοσιογραφική της έρευνα, και την οικογένεια του παιδιού. Σήμερα η 39χρονη μητέρα Κέρι Γκράιστ ζει μαζί με την 17χρονη κόρη της Λιάνα στο Σέφιλντ της Αγγλίας και πιστεύει ακράδαντα ότι ο γιος της ζει αλλά δεν γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα. Για χρόνια η ταλαιπωρημένη γυναίκα ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή και δεν μπορούσε να εργαστεί. 

Τώρα η αδερφή του μπεν δηλώνει πως θα ήθελε να γίνει αστυνομικός σε υποθέσεις εξαφανίσεων ανηλίκων και να συμμετάσχει στην έρευνα για τον εντοπισμό του αδερφού της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου