Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΛΑΝΑ ΤΑΡΝΕΡ.. ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ


Σε όσες φωτογραφίες και να τη δούμε, δεν μοιάζει ποτέ η ίδια. Η Lana Turner ήταν ένας χαμαιλέοντας, ένα θύμα, και μια πραγματική famme fatale που μπλέχτηκε σε ένα από τα πιο τραγικά σκάνδαλα του Χόλυγουντ. Ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα ριψοκίνδυνη τουλάχιστον όσον αφορά τις σχέσεις με το άλλο φύλλο. Η ηθοποιός με την σπουδαία καριέρα στο Χόλιγουντ είχε πολυτάραχη ζωή. 8 γάμοι, εθισμός στο αλκοόλ ενώ είδε την κόρη της να σκοτώνει τον γκάνγκστερ εραστή της!.
Μέχρι και σήμερα ακόμα είναι σημείο αναφοράς για τη γυναικεία θηλυκότητα και ας είχε ύψος μόλις 1.60. Γεννημένη στις 8 Φεβρουαρίου του 1921από πατέρα ανθρακωρύχο που σκοτώθηκε στα έξι της χρόνια, μετακόμισε μαζί με τη μητέρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ανώνυμη και φτωχή. Ο πατέρας της είχε κερδίσει χρήματα σε χαρτοπαικτική λέσχη και την ώρα που πήγαινε να αγοράσει ένα ποδήλατο για τη Λάνα τον σκότωσαν και τον λήστεψαν. Το χόλυγουντ την ανακάλυψε σε ηλικία 16 ετών. Στην πρώτη της ταινία υποδύθηκε με χάρη και σεξουαλικότητα μεγάλης κοπέλας, μία μαθήτρια. Η εμφάνιση και ο ρόλος της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και το στενό της πουλόβερ που φόραγε στην ταινία, έμελε να γίνει μόδα σε όλες τις σταρ της εποχής.
 Γνώρισε τον Artie Shaw, τον μεγαλύτερο manager συγκροτημάτων, τον παντρεύτηκε, έμεινε έγκυος αλλά ο ίδιος ισχυρίσθηκε πως δεν ήταν δικό του παιδί και την ανάγκασε να κάνει έκτρωση. Μετά από 4 μήνες χώρισαν. Γρήγορα έκανε το δεύτερο της γάμο και σαν να προσέλκυε η ίδια «κακούς» άνδρες τελικά ακυρώθηκε, διότι ο επίδοξος γαμπρός ηθοποιός τζόζεφ κρέιν δεν είχε πάρει ακόμη διαζύγιο από την εν διαστάσει γυναίκα του. Η Turner έμεινε έγκυος και τελικά τον παντρεύτηκε για χάρη της κόρης της.
η Λάνα είχε την τάση να μπλέκει με κακούς ανθρώπους και στο αποκορύφωμα της καριέρας της, έκανε την πιο μοιραία σχέση. Με τον μαφιόζο Johnny Stompanato το 1957. Προσπάθησε από νωρίς να χωρίσει, αλλά εκείνος δεν ήταν διατεθειμένος να την εγκαταλείψει τόσο εύκολα. Καβγάδιζαν αρκετά, ακόμη και δημόσια, ώσπου το κακό δεν άργησε να γίνει. Η ένταση μεταξύ τους κλιμακώθηκε το βράδυ της 4ης Απριλίου 58, στο σπίτι της τάρνερ στο Μπέβερλι Χιλς. 
Ο Stompanato απείλησε να την μαχαιρώσει και τότε η 14χρονη κόρη της άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, τον χτύπησε στο στομάχι και τον σκότωσε. Μετά από δικαστικό αγώνα η 14χρονη αφέθηκε ελεύθερη αφού η δραματική μαρτυρία της μητέρας της έπεισε ότι το κορίτσι ήταν σε αυτοάμυνα. η λάνα μετά τους πρώτους δύο γάμους παντρεύτηκε άλλες 6 φορές αλλά δεν στέριωσε με κανένα. 3 επιχειρηματίες, 1 παραγωγό ταινιών,1 ακόμη ηθοποιό και 1 γιατρό.. Πέθανε σε ηλικία 74 ετών το 1995 από καρκίνο του λάρυγγα.
Η μοναχοκόρη Cheryl Crane, αλλά και η νοσοκόμα Carmen Lopez Cruz μοιράστηκαν βάσει διαθήκης την περιουσία της που εκτιμήθηκε σε 2,4 εκατομμύρια δολάρια. Η αξέχαστη λάνα τάρνερ έπαιξε συνολικά σε 55 ταινίες μεταξύ των οποίων οι τρεις σωματοφύλακες, δόκτωρ τζέκιλ και μίστερ χάιντ, ο ταχυδρόμος χτυπά πάντα δύο φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου