Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑΣ!


Η Σύλβια Κρυστέλ ερχόμενη από την Ουτρέχτη της Ολλανδίας έγινε ηθοποιός και τραγουδίστρια και γρήγορα κατέκτησε τον κόσμο όλο με την αισθησιακή γαλλική ταινία Emmanuella. Κι όμως πίσω από αυτό το λαμπερό πρόσωπο που μαγνήτιζε τα ανδρικά βλέμματα, υπήρχε ένα άλλο που βίωσε την φρίκη από πολύ μικρή ηλικία. Ένα προσωπικό δράμα που έγινε γνωστό πριν από λίγα χρόνια μέσα από την αυτοβιογραφία της. Βιασμός στα 9 της, εθισμός σε ναρκωτικά, ολοκληρωτική καταστροφή..
Η σύλβια γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1952 και πέρασε μαζί με την  αδερφή της Mariannα τα πρώτα της χρόνια μέσα στην επιχείρηση των γονιών της, ένα μικρό πανδοχείο στην γενέτειρα της. Had a strict religious upbringing. Είχαν πολύ αυστηρή θρησκευτική ανατροφή και όνειρο του πατέρα ήταν να γίνουν δασκάλες. Το 2006 στο βιβλίο της, ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από έναν ηλικιωμένο επισκέπτη του πανδοχείου όταν ήταν 9 χρόνων, ένα γεγονός το οποίο έχει αρνηθεί να συζητήσει λεπτομερώς και δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητα του παιδεραστή. Από τότε η ζωή του κοριτσιού άλλαξε και 5 χρόνια μετά οι γονείς της χώρισαν. Ο πατέρας της έφυγε από το σπίτι για μια άλλη γυναίκα και αυτή ήταν η πιο θλιβερή στιγμή στην ζωή της, το διαζύγιο της κόστισε πολύ και ακόμη περισσότερο η απουσία του πατέρα στα δύσκολα εφηβικά της χρόνια..
Η Σύλβια άρχισε να εργάζεται σε μπαρ και ταυτόχρονα μάθαινε χορό και ξένες γλώσσες γι αυτό και σήμερα μιλά Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Διεκδίκησε ως μοντέλο τον τίτλο της μις Ευρώπη το 69 και τελικά άρχισε να πρωταγωνιστεί σε αισθησιακές ταινίες. Το 1974 ήταν η χρονιά της. Πήρε τον πρώτο ρόλο στην ερωτική ταινία Emmanuellα η οποία παραμένει μια από τις πιο επιτυχημένες γαλλική ταινίες όλων των εποχών με εισπράξεις 50 εκ. δολάρια. Έπαιξε και σε άλλες παρόμοιες ταινίες όπως στον εραστή της Λαίδης Τσάτερλι και το 1979 συνέχισε την καριέρα στο Χόλυγουντ. Σε 37 χρόνια κινηματογραφικής ζωής συμμετείχε σε 46 ταινίες εκ των οποίων οι 7 είχαν ως κεντρικό πρόσωπο την όμορφη εμμανουέλα. Το 2006 όμως σόκαρε τους θαυμαστές με τις φοβερές αποκαλύψεις για  την ταραχώδη προσωπική ζωή της. Έβγαλε πολλά χρήματα από τις ταινίες αλλά όχι μόνο δεν τα επένδυσε, τα σπατάλησε και εθίστηκε στην κοκαΐνη και το αλκοόλ. Για μία ζωή αναζητούσε μια πατρική φιγούρα που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε σχέσεις με πολύ μεγαλύτερους άνδρες, γεγονός που την έκανε δυστυχισμένη.
Στην δεκαετία του 80 έκανε δύο αποτυχημένους γάμους με τον σκηνοθέτη Philippe Blot  και τον επιχειρηματία Alan Turner. Πρώτη σημαντική σχέση της ήταν με τον βέλγο συγγραφέα οugo Claus, είκοσι επτά χρόνια μεγαλύτερος της με τον οποίο απέκτησε ένα γιο το 1975, τον Arthur. Μετά έκανε δεσμό με τον ηθοποιό Ian McShane, δέκα χρόνια μεγαλύτερός, και στην συνέχεια με τον βέλγο ραδιοφωνικό παραγωγό Fred De Vree. Το 2001 διαγνώστηκε καρκίνος του λάρυγγα που εξαπλώθηκε στους πνεύμονες. Η σύλβια το απέδωσε στα άφιλτρα τσιγάρα που κάπνιζε μανιωδώς από τα 11 της χρόνια. Χρειάστηκε χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση.
η Kristel έπαιξε μετά από μία 10ετή αποχή, ένα μικρό ρόλο στην ταινία two Sunny Days και στην τηλεοπτική σειρά The Swing Girlς. ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων, την ζωγραφική και πέθανε τον οκτώβριο του 2012 στα 60 της. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου