Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 12ΘΕΙΣΤΕΣ

οι θρύλοι γύρω από το ιερό βουνό του Ολύμπου, είναι αμέτρητοι. Είτε πρόκειται για φυσικά ή ανεξήγητα φαινόμενα, ή ακόμα και για μύθους που κρατάνε δεκάδες χρόνια, ένα είναι σίγουρο, ότι ο Όλυμπος στην μυθολογημένη ιστορία, δεν αποτέλεσε τυχαία το σημαντικότερο μέρος της Ελλάδας και δεν αποτέλεσε τυχαία το κέντρο του κόσμου!. Το βουνό των 12 θεών, οι Νεραϊδότοποι, οι επισκέψεις ιπτάμενων δίσκων, η μορφή του Δία, τα ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία ταξιδεύουν την φαντασία πολλών και γράφονται γι αυτά δεκάδες μελέτες από φυσικούς, γεωλόγους και άλλους ερευνητές.


Όποιος βρεθεί στην περιοχή του Ολύμπου που ονομάζεται «Το στεφάνι του Δία», θα αντικρίσει ένα εκπληκτικό φαινόμενο. Κάθε πρωί με την ανατολή του Ηλίου, οι σκιές που δημιουργούνται απεικονίζουν το πρόσωπο του Δία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ίδιος ο Ζευς το δημιούργησε. Σε μια άλλη κοντινή τοποθεσία που έχει ονομαστεί «Ο θρόνος του Δία» εδώ και μερικά χρόνια, ένα U.F.Ο εμφανίζεται κατά καιρούς όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. 
Οι πυραμοειδείς κορυφές του Ολύμπου δημιουργήθηκαν τους αρχαίους χρόνους. Το σημαντικό και καθόλου μυθολογικό στοιχείο για τις πυραμίδες, είναι οι αποστάσεις και οι μοίρες που σχηματίζουν οι γωνίες τους! Επιστήμονες λένε ότι την ίδια ακριβώς γωνία έχουν και τα 3 αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα στον ουρανό, τις λεγόμενες «Τρεις Βασιλείες». Από τα 3 αυτά άστρα, τα δύο είναι σε ευθεία γραμμή και το τρίτο απέχει 27 μοίρες. Ακριβώς την ίδια γωνία μοιρών έχουν εκτός από τις 3 πυραμίδες του Ολύμπου, και οι πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο!.


Ο ποταμός που κατεβαίνει από τα Πιέρια όρη ονομάζεται Μόρνος. Βοσκοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, έχουν αναφέρει ότι έβλεπαν γυμνές κοπέλες να χορεύουν στο δάσος τραγουδώντας, τι οποίες χαρακτήριζαν σαν Μούσες.  Στο χωριό Σκοτινά ή μόρνα, που σημαίνει σκοτάδι, στον Όλυμπο, εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει ψυχή. Κάτι, έκανε τους κατοίκους του να φύγουν πανικόβλητοι από το χωριό, που συνορεύει με τον ομώνυμο ποταμό. Ο τόπος κάποτε ήταν γεμάτος ζωή με μεγάλη δραστηριότητα των κατοίκων σε κτηνοτροφία και δασοκομία. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με κάποιον πρώην κάτοικο του χωριού, ώστε να αποκαλυφθεί τι τους ανάγκασε να το εγκαταλείψουν. Όλοι οι κάτοικοι ,κατά έναν περίεργο τρόπο, κρατούν το στόμα τους κλειστό.
Η περιοχή Πόρτες του Ολύμπου, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα γεωμαγνητικά μέρη της Ελλάδας. Η σπηλιά της Τσακαλόπετρας έχει μακρά ιστορία αφού στην εποχή της τουρκοκρατίας, αποτέλεσε σημείο συγκεντρώσεων της Φιλικής Εταιρείας. Επίσης λέγεται ότι το ισχυρό γεωμαγνητικό και ηλεκτρικό πεδίο, με το οποίο είναι φορτισμένη η συγκεκριμένη σπηλιά έχει κινήσει το ενδιαφέρον και  επιστημόνων της ΝΑSΑ ώστε να κάνουν πειράματα. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει ένα Εκκλησάκι στο οποίο η Φιλική Εταιρεία είχε αφήσει έγγραφα-εντολές προς τους κατοίκους και σώζονται μέχρι και σήμερα. 
Ακόμη και τώρα οι 12 Θεοί του Ολύμπου λατρεύονται από αρκετούς Ελληνες ενώ έχουν ιδρυθεί Σωματεία δωδεκαθεϊστών που δηλώνουν έτοιμοι να επαναφέρουν τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις αναβίωσαν στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Οι 12θειστές άρχισαν να οργανώνουν ανοιχτές τελετές και να εκδίδουν περιοδικά. Χιτώνες και χλαμύδες, ύμνοι προς τους Θεούς, αναφορές στη φύση και την ελευθερία του έρωτα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά τελετών που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της χώρας, ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην αρχαία αγορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου