Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΡΑ, Η ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΣΟΟΥΓΟΥΜΑΝ

Γεννήθηκε ως Ραφαέλα Ρομπέρτα Πελόνι, στις 18 Ιουνίου του 1943 στην μπολόνια και την γνωρίσαμε ως Ραφαέλα Καρά. Μιλάμε για τον θρύλο της ιταλική τηλεόρασης. Ένα ταλέντο πολύπλευρο που απασχολούσε πάντα τον Ιταλικό Τύπο. Είναι μία από τις λίγες γυναίκες της τηλεόρασης που γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της σόου μπήζ και παραμένει μέχρι και σήμερα το "κορίτσι με το ξανθό καρέ ¨που αγαπούν τα νούμερα τηλεθέασης. Συντηρεί το παρελθόν της ακόμη και τώρα στα 68 της και η κάθε εμφάνισή της γίνεται πρωτοσέλιδο. Η σόου γούμαν κατάφερε να γίνει γνωστή  παγκοσμίως και να συζητηθεί για την σχέση της με τον Φρανκ Σινάτρα, να γίνει είδωλο σε Ευρώπη και Αμερική, να κάνει τις γυναίκες να υιοθετήσουν το καρέ κούρεμά της. Το σκαλοπάτι της επιτυχίας ήταν το τραγούδι scopia scopia που ξεσήκωνε τον κόσμο στις ντίσκο.


Σε ηλικία μόλις 9 χρονών εμφανίσθηκε σε κινηματογραφική ταινία κάνοντας παράλληλα μαθήματα χορού. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, πρωταγωνίστησε σε είκοσι ιταλικές ταινίες και πολλές τηλεοπτικές σειρές αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει καλές κριτικές. Το 1965, διάσημη στην γενέτειρά της, φεύγει για την Αμερική και υπογράφει συμβόλαιο. Κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση δίπλα στον Φράνκ Σινάτρα, στην ταινία "Το Εξπρές του φον Ράιαν". Δημιουργεί μια δίχρονη ερωτική σχέση μαζί του αλλά κάνει το λάθος να του συστήσει την φίλη της Μία Φάροου. Ο Σινάτρα την ερωτεύεται και λίγο καιρό αργότερα την παντρεύεται παρόλο που είναι 30 χρόνια μικρότερή του. Η Ραφαέλα επιστρέφει στεναχωρημένη στην Ιταλία αλλά πείθει και τους πιο δύσκολους παραγωγούς να την εμπιστευθούν στο νέο της εγχείρημα. Να γίνει η Βασίλισσα του βαριετέ.


Το 1969 παρουσιάζει το πρώτο της σόου που γίνεται το Νο1 αγαπημένο πρόγραμμα των Ιταλών και καθηλωνει εκατομμύρια μπροστά στις τηλεοράσεις. Τραγουδάει, χορεύει, ξεσηκώνει τον κόσμο σε ένα υπερθέαμα που δεν είχε ξαναδεί στην μικρή οθόνη, ολόκληρη η Ευρώπη. Αργότερα η Ραφαέλα αντιγράφεται από δεκάδες παρουσιάστριες. Το φθινόπωρο του 70 τη βρίσκει στο show Canzonissima όπου προκαλεί σκάνδαλο με την ακάλυπτη κοιλιά της τραγουδώντας για τους τίτλους της εκπομπής. Μέχρι και το Βατικανό θορυβήθηκε και καταδίκασε την εμφάνισή της. Η μεγάλη επιτυχία των τραγουδιών της κάνει την ισπανική τηλεόραση να της προσφέρει δική της εκπομπή. Γίνεται γνωστή και στην Ελλάδα μέσα από την κρατική τηλεόραση που αναμεταδίδει τα σόου στα οποία συμμετέχει και ο μετέπειτα σχεδιαστής ρούχων Λάκης Γαβαλάς που εμφανίζεται χορεύοντας στο μπαλέτο της. Μια από τις πιο πετυχημένες εκπομπές της ήταν το "Pronto Raffaella " το 1983 όπου για πρώτη φορά στην τηλεόραση μία παρουσιάστρια απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις των τηλεθεατών. 


Η ραφαέλα καρά το 2008, επιστρέφει και πάλι στα τηλεοπτικά πλατό με ένα νέο σόου που σπάει για άλλη μία φορά τα μηχανάκια τηλεθέασης αφού το κόνσπετ ήταν άκρως συγκινητικό με οικογένειες που έρχονται κοντά δεκαετίες μετά. Μέχρι σήμερα έχει γράψει οκτώ βιβλία για παιδιά και ένα βιβλίο συνταγών. 
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, διατηρεί φιλική σχέση με τον χορογράφο  Σέρτζιο Τζαπίνο. Παρόλο πού η σχέση τους ξεκίνησε με έναν θυελλώδη έρωτα, σήμερα κάνουν μόνο παρέα και διακοπές μαζί. Όπως λέει η ραφαέλα, οι άντρες με τους οποίους συνδέθηκε, είχαν παιδιά και τα έχει αγαπήσει πολύ όλα αφού η ίδια δεν ένιωσε την μητρότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου