Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΥ

Εκατοντάδες γυναίκες, και ανήλικες κοπέλες, πέρασαν από το κρεβάτι του αλλά καμιά δεν κατάφερε να διατηρήσει μακροχρόνιο δεσμό, ίσως γιατί δεν απογαλακτίστηκε ποτέ από την μητέρα του. Ο λόγος για τον Έλβις Πρίσλευ. Η σεξουαλική του ζωή αναλύεται από την  βιογράφο του Αλάνα Νας στο βιβλίο της αλλά βεβαίως δεν τις συμπεριλαμβάνει όλες και κυρίως λείπουν αυτές της μίας νύχτας. Το 1954 άρχισαν ομαδικές αντιδράσεις υστερίας στον γυναικείο πληθυσμό για τον έλβις και από τότε γνώρισε άπειρες γυναίκες, σχεδόν όλες άσημες, έταξε αιώνια αφοσίωση σε πολλές, και τελικά παντρεύτηκε μόνο μία. Πέθανε σε ηλικία σαράντα δύο χρόνων, εθισμένος στα ναρκωτικά και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Σύμφωνα με το βιβλίο κάθε προσπάθειά του να συνάψει σοβαρή σχέση υπονομεύτηκε από το αθεράπευτο πένθος του για τον δίδυμο αδερφό του που γεννήθηκε νεκρός, και για τη μητέρα του, που έφυγε νωρίς αφήνοντάς του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. «ήταν το πρώτο μου κορίτσι», έτσι χαρακτήριζε την Γκλάντις Πρίσλεϊ, ο γιος της.
Από τη στιγμή της γέννησης του, στις 8 Ιανουαρίου του 1935 όπως εκτιμούν οι ψυχολόγοι σε υποσυνείδητο επίπεδο, ο Έλβις δεν έπαψε να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν έναν έφηβο, γι’ αυτό και επέμενε να δημιουργεί σχέσεις με νεαρά κορίτσια. Το φθινόπωρο του 48 η οικογένειά του μετακόμισε στο Μέμφις και ο Έλβις αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον πρώτο του έρωτα, τη Μάγκνταλεν Μόργκαν. Ο ρομαντικός έφηβος ξεχάστηκε γρήγορα στην αγκαλιά άλλων κοριτσιών, φλερτάροντας μεταξύ άλλων με την Ελληνίδα Γεωργία Αυγέρη και την 14χρονη Ρέτζι Γουίλσον. Λίγο μετά γνώρισε τη επίσης δεκατετράχρονη Ντίξι Λοκ. Έγιναν αμέσως αχώριστοι αλλά μόλις ο Έλβις υπόγραψε συμβόλαιο για τηλεοπτικό σόου, μεταμορφώθηκε σε ασυγκράτητο περφόρμερ, τα κορίτσια άρχισαν να σχηματίζουν ουρές έξω από το φτηνό μοτέλ της Λουιζιάνα όπου έμενε. Ξεμυαλισμένος από τον κόσμο του θεάματος ομολόγησε στην Ντίξι ότι πρέπει να χωρίσουν.
Το 56 πήρε τον πρώτο του χρυσό δίσκο και άρχισε να βγαίνει με δύο κορίτσια παράλληλα, την Τζουν Τζουανίκο και την Μπάρμπαρα Χερν. Ο ίδιος απέφευγε κάθε συζήτηση για γάμο και έλεγε «Γιατί να αγοράσεις μία αγελάδα όταν έχεις ολόκληρο αγρόκτημα;». Λίγο καιρό μετά ανάμεσα στις γυναίκες που έβλεπε ήταν οι ηθοποιοί Ντέμπρα Πέιτζετ και Νάταλι Γουντ, αλλά και η δεκατετράχρονη θαυμάστριά του Τζάκι Ρόουλαντ. Η πρώτη του συμβία υπήρξε η Ανίτα Γουντ, ένα όμορφο, ταλαντούχο κορίτσι έτοιμο για μια λαμπρή σταδιοδρομία στον κινηματογράφο και τη μουσική. Η υγεία της μητέρας του άρχισε να κλονίζεται και όταν ο Έλβις παρουσιάστηκε ως νεοσύλλεκτος, επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο θάνατός της, τον βύθισε σε βαθιά οδύνη. Έναν μήνα μετά ο Έλβις πήρε μετάθεση στη Γερμανία όπου επιδόθηκε σε μια ανεξέλεγκτη σεξουαλική δραστηριότητα.

Τον Αύγουστο του 59 έφτασε στη Γερμανία η δεκατετράχρονη Πρισίλα Μπολιέ με τον πατριό της, αξιωματικό της Αεροπορίας. Γνωρίστηκαν και τα πρώτα χρόνια το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη για την πρισίλα. Δεν άργησε να αντιληφθεί ότι κρατούσε ρόλο κομπάρσου στη ζωή ενός αστέρα που μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στο τραγούδι, σε γυρίσματα ταινιών, ολονύκτια πάρτι και ερωμένες. Η Πρισίλα ανέχτηκε ακόμη και τη σχέση του Έλβις με τη συμπρωταγωνίστριά του στο «Viva las vegas», τη σέξι σουηδέζα Αν Μάργκαρετ Όλσον. Τελικά τα Χριστούγεννα του 1966 ήρθε η πρόταση γάμου και ένα δαχτυλίδι με 21 διαμάντια, ένα για κάθε χρόνο της ζωής της. Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1967 και στο μήνα του μέλιτος η Πρισίλα συνέλαβε τη Λίζα Μαρί. Το ζευγάρι χώρισε τα Χριστούγεννα του 71 όταν η Πρισίλα βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του πρωταθλητή καράτε Μάικ Στόουν. Το διαζύγιο και η καθοδική πορεία της καριέρας του κατάφεραν το τελειωτικό χτύπημα στην υγεία του. Κραιπάλες με αμφεταμίνες και υπνωτικά, ξέφρενα πάρτυ. 
Τα τελευταία χρόνια των εμφανίσεών του στο Λας Βέγκας είχε καταλήξει μια παρωδία του εαυτού του, ένας ξεπεσμένος σόουμαν με το πάχος να ξεχειλίζει μέσα από τα φανταχτερά κοστούμια. Έκανε δεσμό με τη Λίντα Τόμσον, η οποία έγινε ο φύλακας-άγγελός του. Ο Έλβις πέθανε μόλις έναν χρόνο μετά, στις 16 Αυγούστου του 1977, από καρδιακή ανακοπή. Τον βρήκε στο μπάνιο η τελευταία ερωμένη του, η εικοσάχρονη Τζίντζερ Άλντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου