Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

H ANASTACIA ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η τραγουδίστρια της ποπ, Αναστέζια δεν είναι μόνο μια από τις πιο δυνατές και ιδιαίτερες φωνές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, είναι μια αγωνίστρια που πάλεψε με τον καρκίνο του μαστού και νίκησε. Έδωσε κουράγιο σε χιλιάδες άλλους συνανθρώπους μας, έγινε παράδειγμα προς μίμηση με την αισιόδοξη άποψη της για τη ζωή. Δεν το έβαλε κάτω, πολέμησε και επανήλθε στην δισκογραφία αλλά τώρα 10 χρόνια μετά ανακοινώνει σε όλους ότι διαγνώστηκε για δεύτερη φορά η ίδια ασθένεια. Έτσι η 44χρονη σταρ αναγκάζεται να ακυρώσει την ευρωπαϊκή περιοδεία της. Στη σελίδα της στο Facebook εκφράζει τη λύπη της, επειδή απογοήτευσε τους φίλους της που ανυπομονούσαν να τη δουν.

Όταν η διάσημη τραγουδίστρια ενδιαφέρθηκε να υποβληθεί σε μείωση στήθους για να απαλύνει τον πόνο της πλάτης της το 2003, ανακάλυψε ότι στην ηλικία των 29 ετών είχε καρκίνο του μαστού. Μετά από την εγχείρηση και τις ακτινοβολίες, η τραγουδίστρια επέστρεψε στο στούντιο και ηχογράφησε το άλμπουμ με τίτλο "Anastasia", που έφτασε στα τοπ της Ευρώπης. Επίσης δημιούργησε το ομώνυμο Ίδρυμα ώστε να προωθήσει την συνειδητοποίηση του καρκίνου του μαστού στις νεότερες γυναίκες. Η 44χρονη όμως έμαθε να ζει με τα προβλήματα της αφού στα 13 της διαγνώστηκε με τη Νόσο του Crohn, που είναι μία πάθηση στην οποία το τοίχωμα του πεπτικού συστήματος πρήζεται και φουσκώνει. Έκανε επέμβαση, έμεινε σε αναπηρικό καροτσάκι, πήρε πολλά κιλά, πείσμωσε, έκανε εξαντλητικές δίαιτες και επανήλθε. Πολέμησε και νίκησε..   
Σήμερα εκτός από τον καρκίνο πάσχει και από μια σπάνια μορφή καρδιοπάθειας, με αποτέλεσμα κάποιες φορές η καρδιάς της να χτυπά τρεις φορές πιο γρήγορα από το κανονικό. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχει ισχιαλγία και υποβλήθηκε σε επεμβάσεις για να βελτιώσει την όραση της. Η Aναστέζια, που έχει φωνή μαύρης τραγουδίστριας και είναι  εγκλωβισμένη σε κορμί λευκής όπως λένε οι φαν της, παρά τις αυστηρές οδηγίες των γιατρών θα συνεχίσει την ηχογράφηση του νέου της album και ελπίζει ότι θα καταφέρει στο μέλλον να πραγματοποιήσει την περιοδεία της. Γεννήθηκε στο Σικάγο στις 17 Σεπτεμβρίου του 1968, από την ηθοποιό του Broadway, Diane Hurley και τον Robert Newkirk έναν ερωτικό τραγουδιστή που θύμιζε τον Frank Sinatra. Έχει μια αδελφή την και έναν αδελφό ενώ η γιαγιά της την φώναζε χαϊδευτικά “Stage” γιατί από τότε είχε κάτι από τη λάμψη μιας σταρ. Η τραγουδίστρια αναμφισβήτητα διαθέτει μια από τις πιο εκφραστικές φωνές, η οποία συχνά παρομοιάζεται με αυτές παλαιότερων σπουδαίων μαύρων τραγουδιστριών. Ανακάλυψε για πρώτη φορά την αγάπη της για τη μουσική μέσα από τους δίσκους της Barbαra Streisand και του Elton John που άκουγε μικρή. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, στα 14 της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με την μητέρα της και ξεκίνησε να σπουδάζει στο Professional Children’s School του Μανχάταν. Ανάμεσα στους συμμαθητές της ήταν ο Christian Slater και ο River Phoenix που αργότερα έγιναν ηθοποιοί. Στην εφηβεία δούλευε σαν χορεύτρια σε Club. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 εργαζόταν σαν χορεύτρια στο γνωστό rap γκρουπ, Salt ‘N’ Pepa. Αναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα, μέχρι τραγουδίστρια σε γάμους έγινε. Όλα αυτά έως τη στιγμή που ώσπου την εντόπισαν παραγωγοί.
Το 1998 πήρε δική της εκπομπή στο MTV κι έγινε η οικοδέσποινα στο τηλεοπτικό σόου “The Cut” . Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει πουλήσει πάνω από 20 εκ. δίσκους με τα 5 άλμπουμ της από το 2000 έως το 2008. Το 2007 παντρεύτηκε τον επί τρία χρόνια σωματοφύλακά της Wayne Newton ενώ τον σεπτέμβριο του 2010 έφτασε στην Αθήνα για να τραγουδήσει στον διαγωνισμό του Eurovoice.
Τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά με τον καπνό που προκάλεσε ζημιά στις φωνητικές της χορδές και δεν τραγούδησε αφού της το απαγόρευσαν οι γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου