Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Η ΝΕΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Ύστερα από 33 χρόνια βασιλείας η 75χρονη Βεατρίκη παρέδωσε στο Άμστερνταμ το θρόνο στο 46χρονο γιο της, που έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ολλανδίας από το 1890, όμως τα φώτα στρέφονται στην σύζυγο Μάξιμα, την μετανάστρια από την Αργεντινή που έγινε βασίλισσα. Ο γάμος τους είχε δυσαρεστήσει την ολλανδική κυβέρνηση, καθώς ο πεθερός του νέου βασιλιά, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στον γάμο, είχε αμαρτωλό παρελθόν. Ήταν υπουργός γεωργίας του σκληρού δικτάτορα Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα. Πολύ σύντομα όμως η πρώην τραπεζικός της Deutsche Bank αγαπήθηκε από το λαό αφού κατέρριψε το μύθο της απόμακρης βασιλικής εικόνας, με το 90% των «υπηκόων» να δηλώνει υπέρ της. η Μάξιμα είναι γνωστή για τις μάχες της για την αφομοίωση των μεταναστών από την Ολλανδική κοινωνία. Είναι, επίσης, μία από τις ελάχιστες γαλαζοαίματες του Κόσμου που υποστηρίζουν ανοιχτά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. Σήμερα αποτελεί fashion icon για τους Ολλανδούς με τις ολλανδέζες να αντιγράφουν το στυλ της.
Η Μάξιμα δηλώνει ακόμη ερωτευμένη με το σύζυγό της, έπειτα από 11 χρόνια γάμου. Το βασιλικό ζεύγος έχει τρεις κόρες, τις πριγκίπισσες Καταρίνα-Αμαλία, Αλέξια και  Αριάν. Το ζευγάρι γνωρίστηκε τον Απρίλιο του 1999, στη Σεβίλλη της Ισπανίας όταν εκείνος της συστήθηκε απλά ως Αλεξάντερ κι όταν αρκετό καιρό αργότερα της αποκάλυψε ότι είναι Πρίγκιπας, η Μάξιμα νόμιζε ότι της έκανε πλάκα. Γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στις 17 Μαΐου 1971 και έχει συνολικά πέντε αδέλφια από τους δύο γάμους του πατέρα της. Ο Χόρχε Ζορεγκέτα, είναι απόγονος πολλών βασιλικών οικογενειών της ιβηρικής χερσονήσου ενώ οι ρίζες του φτάνουν μέχρι και σ’ έναν αυτοκράτορα των Ίνκα. Ο ρόλος του πατέρα της ερευνήθηκε επισήμως από ειδικό απεσταλμένο της Ολλανδικής Βουλής στην Αργεντινή, η οποία δια νόμου έπρεπε να εγκρίνει τον γάμο του κληρονόμου του θρόνου. Τελικά η Βουλή ενέκρινε τον γάμο αλλά οι γονείς της Μάξιμα δεν προσκλήθηκαν στην τελετή. Κατά την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της, το 2001, η Ρωμαιοκαθολική Μάξιμα συστήθηκε στο κόσμο, μίλησε άψογα ολλανδικά και την ίδια χρονιά πήρε και την υπηκοότητα.

η μάξιμα αποφοίτησε από ιδιωτικό σχολείο της Αργεντινής και έχει πτυχίο Οικονομικών. Η αποκάλυψη ύποπτων οικονομικών συναλλαγών από το ζεύγος για να αγοράσει ένα ακίνητο στη Μοζαμβίκη αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης και κριτικής προς το πρόσωπο της και τον σύζυγό της, οι οποίοι τελικά αγόρασαν έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Πελοπόννησο. 
Η βίλα που βρίσκεται στη θέση Δορούφι είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί το βασιλικό ζεύγος ενώ τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν μέσα και γύρω από αυτήν είναι πραγματικά δρακόντεια. Ο Βίλεμ-Αλεξάντερ αγόρασε την έπαυλη, που διαθέτει μια τεράστια πισίνα, ιδιωτικό λιμάνι και ιδιωτική παραλία, από τον διάσημο Γερμανό φωτογράφο διαφημίσεων Manfred Rieker. 
Ο «πρίγκιπας Pils», όπως ήταν γνωστός ο Βίλεμ-Αλεξάντερ εξαιτίας της αγάπης του για τις μπύρες αλλά και τις γυναίκες, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια να αποβάλει αυτήν τη ρετσινιά και ετοιμαζόταν καιρό για να καταφέρει να προβάλει τον εαυτό του ως έναν σοβαρό οικογενειάρχη, κατάλληλο για να διαδεχθεί τη μητέρα του Βεατρίκη στον θρόνο. Η Μάξιμα βοήθησε πολύ σε αυτό αφού ξέρει να τραβάει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της βασιλείας του αλλοτινού μπον βιβέρ, Βίλεμ Αλεξάντερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου