Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΤΑΚΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Ο «πιο μοναχικός άνθρωπος στην Ισπανία» είναι, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Πιλάρ Εϊρέ, η βασίλισσα Σοφία, όταν την ίδια στιγμή ο βασιλιάς και σύζυγός της Χουάν Κάρλος αποδεικνύεται ιδιαίτερα... κοινωνικός,  μόνο όμως με το ωραίο φύλο. Στο βιβλίο με τίτλο «Η μοναξιά της βασίλισσας» ο Χουάν Κάρλος περιγράφεται ως «επαγγελματίας γητευτής γυναικών» που είχε αναρίθμητες ερωτικές σχέσεις, κοντά στις 1500 όπως υπολογίζεται, ενώ δεν έχει συνευρεθεί με τη σύζυγό του από το 1976 και εκείνη αναγκάζεται να παραμείνει σ’ αυτόν τον γάμο «από αίσθηση καθήκοντος». Η Καταλανή συγγραφέας χαρακτήρισε τον έγγαμο βίο τους «τραγωδία», ενώ επισημαίνει ότι ο 74χρονος βασιλιάς, για να διατηρείται σε φόρμα, κάνει συχνά ενέσεις βιταμινών και υποβάλλεται σε αντιγηραντικές θεραπείες.


Το βιβλίο έχει προκαλέσει σάλο στην Ισπανία, ενώ ήδη η συγγραφέας έχασε τη δουλειά της στο κανάλι όπου εργαζόταν. Η βασίλισσα Σοφία, όπως γράφει το βιβλίο, είναι αφοσιωμένη στα καθήκοντά της, είναι συγκρατημένη, δεν έχει φίλες και μιλά μόνο με την αδελφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη. Οι σύμβουλοί της την παρότρυναν να παραμείνει σύζυγος του βασιλιά, καθώς ένας χωρισμός θα της στερούσε πολλά αλλά κυρίως τη δυνατότητα να συμμετέχει στην καλή κοινωνία των πλουσίων.. Οι πιο κοντινοί φίλοι του βασιλιά δεν τη συμπαθούν καθόλου. Και κάπου εκεί η συγγραφέας αρχίζει την απαρίθμηση των ερωτικών σχέσεων του μονάρχη. Μόλις πέρυσι κι ενώ θεραπευόταν από εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον πνεύμονα ο Ισπανός βασιλιάς είχε ερωτική σχέση με μία 25χρονη Γερμανίδα μεταφράστρια.
ανάμεσα στις άλλες κατακτήσεις του αναφέρεται και η εκλιπούσα λαίδη Νταϊάνα, όταν εκείνη επισκέφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 τη Μαγιόρκα, συνοδευόμενη από το σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο. Επίσης περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο η συμμετοχή του σε κυνήγι ελεφάντων στην μακρινή Μποτσουάνα την ώρα που η Ισπανία στενάζει από τη λιτότητα. Εκεί βέβαια ο άτακτος μονάρχης δεν ήταν μόνος του. Συνοδευόταν από την 46χρονη Κορίνα Βιτγκεστάιν πρώην συζύγου Γερμανού πρίγκιπα η οποία υποτίθεται ότι οργάνωσε το σαφάρι.
Και δεν του έφτανε του ισπανού βασιλιά το βιβλίο φωτιά για τις ροζ περιπέτειες του, έρχονται τώρα ο Αλμπερτ Σολά και η Ιγκρίντ Σαρτιό να του δημιουργήσουν νέο «πονοκέφαλο». Ο πρώτος είναι ένας 56χρονος σερβιτόρος από την Καταλονία, και η δεύτερη μία 46χρονη νοικοκυρά από το Βέλγιο, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι τα «κρυφά παιδιά» του Κάρλος και τον προκαλούν σε μια εξέταση DNA. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω Internet, έκαναν test DNA και διαπίστωσαν ότι κατά 91% μοιράζονται τον ίδιο πατέρα. Πώς όμως οι υποψίες στράφηκαν στο βασιλιά της Ισπανίας; Μετά από δεκαετίες, βλέποντας στην τηλεόραση τον βασιλιά η μητέρα της Ίνγκριντ της είπε: «Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πατέρας σου». Έτσι, έστειλαν επιστολή στον «βιολογικό» τους πατέρα αλλά δεν πήραν καμία απάντηση και αποφάσισαν πως ο μόνος δρόμος για να δικαιωθούν είναι αυτός της Δικαιοσύνης.
η τότε πριγκίπισσα της Ελλάδος σοφία και ο Χουάν Κάρλος παντρεύτηκαν  τον Μάη του 1962 με προίκα 9 εκ. δραχµών που κλήθηκε να πληρώσει ο ελληνικός λαός, μία προικοδότηση που προκάλεσε τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο. Οι δεξιώσεις που προηγήθηκαν χαρακτηρίστηκαν από χλιδή και σπατάλη και άγγιξαν τα 2.900.000 δολάρια. Η Βασίλισσα Σοφία είχε πατέρα τον Βασιλιά Παύλο και μητέρα τη Φρειδερίκη, και με τον χουάν κάρλος απέκτησε τρία παιδιά. Αδελφός της είναι ο Κωνσταντίνος, Βασιλιάς της Ελλάδας έως την κατάργηση της μοναρχίας το 1974.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου