Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο ΚΛΑΟΥΣ ΚΙΝΣΚΙ ΒΙΑΖΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ..

Μόλις οι Γερμανοί αναγνώστες πήρα στα χέρια τους το περιοδικό στέρν και διάβασαν στο εξώφυλλο της φοβερές αποκαλύψεις  της πρωτότοκης κόρης του ηθοποιού Κλάους Κίνσκι, ότι ο πατέρας της τη βίαζε από τότε που ήταν παιδάκι πέντε ετών, το αίμα τους πάγωσε. Το είδωλο κατέρρευσε πολύ γρήγορα, οι 130 ταινίες του ξεχάστηκαν και η μνήμη του ηθοποιού που έφυγε το 1991 στα 65 του χρόνια, αμαυρώνεται. Εάν αληθεύουν οι καταγγελίες τότε συνδέεται η αρρωστημένη του δράση με το μακρινό 1950 όταν ο κλάους Κίνσκι έμεινε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για τρεις ημέρες αφού διαγνώστηκε σχιζοφρένεια ενώ 5 χρόνια μετά προσπάθησε δύο φορές να αυτοκτονήσει.  
  

 Η 60χρονη σήμερα Πόλα Κίσνκι ισχυρίζεται ότι ο διάσημος πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα πέντε χρόνια της μέχρι τα 19 της που έφυγε από το σπίτι. H συνέντευξη στο περιοδικό έγινε με αφορμή τη βιογραφία της ηθοποιού στην οποία τα περιστατικά που περιγράφει είναι συνταρακτικά. Η 60χρονη ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της τη βίαζε συστηματικά και στη συνέχεια, για να κατευνάσει την ενοχή του, της αγόραζε ακριβά δώρα, ειδικά μετά το διαζύγιο που πήρε από την πρώτη σύζυγό του και μητέρα της το 1955. Έπαιρνε πάντα, αυτό που ήθελε, υποστηρίζει.. Με έβλεπε σαν ένα μικρό σεξουαλικό αντικείμενο και με βίαζε, Ήταν απλώς ένας βιαστής παιδιών».Το πιο ανατριχιαστικό στοιχείο, είναι ότι- σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πόλα- ο πατέρας της προσπαθούσε να την πείσει ότι ο βιασμός της ήταν «κάτι φυσιολογικό, κάτι που κάνουν όλοι οι πατεράδες με τις κόρες τους σε όλο τον κόσμο».


Όταν ρωτήθηκε γιατί αποκαλύπτει αυτή τη φρικτή ιστορία τώρα στα 60 της χρόνια απάντησε ότι το έκανε γιατί αηδίασε από την "αγιοποίηση" του πατέρα της από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Γιατί δεν μπορούσε πια να ακούει να της λένε ότι ο πατέρας της ήταν Φανταστικός και Ιδιοφυία. Όπως γράφει και στο βιβλίο της ο Κλάους Κίνσκι στον κινηματογράφο ήταν όπως ακριβώς και στο σπίτι: «δεν σεβόταν ποτέ τους άλλους». H Πόλα είναι και αυτή ηθοποιός- όπως και τα ετεροθαλή αδέλφια της- η πολύ γνωστή Ναστάζια και ο Νικολάι.


Ο πατέρας του κλάους ήταν ένας Γερμανοπολωνός, αποτυχημένος τραγουδιστής και η μητέρα του φαρμακοποιός και κόρη ιερέα. Ο Κίνσκι στρατολογήθηκε στη γερμανική Βέρμαχτ το 1943 και υπηρέτησε στο στρατό. Πολέμησε στην ολλανδία, τραυματίστηκε και συνελήφθη όπως έγραψε στην αυτοβιογραφία του. Στην συνέχεια μετά τη σύλληψή του από τους Γερμανούς καταδικάστηκε ως λιποτάκτης σε θάνατο αλλά κατάφερε να δραπετεύσει. Ο πατέρας του και η μητέρα του πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Χωρίς να έχει  παρακολουθήσει οποιαδήποτε επαγγελματική κατάρτιση ο Κίνσκι ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός. Τελικά η συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Βέρνερ Χέρτσογκ του έφερε διεθνή αναγνώριση. 
Οι οικογενειακές ιστορίες που περιέγραφε στην αυτοβιογραφία του το 1988 εξόργισαν τα παιδιά του και ώθησαν την κόρη του Nastassja να καταθέσει εναντίον του αγωγή, η οποία τελικά αποσύρθηκε. ο Κίνσκι πέθανε από καρδιακή προσβολή στην  Καλιφόρνια και οι στάχτες του σκορπίστηκαν στη Ειρηνικό Ωκεανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου