Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Το μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήσυχο, πλούσιο και υποδειγματικό κράτος του Βελγίου έχει τώρα να αντιμετωπίσει δύο πολύ σοβαρά ζητήματα που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας των 10 εκ. κατοίκων. Το πρώτο αφορά τις αποσχιστικές τάσεις του βόρειου τμήματος και η επιθυμία των Φλαμανδών, των ολλανδόφωνων δηλ. για ανεξάρτητο κράτος από τους Βαλλόνους που είναι γαλλόφωνοι. Το δεύτερο αγκάθι αφορά την βασιλική οικογένεια. Η αποκάλυψη πως ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Φίλιππος έκανε λευκό γάμο το 1999 με την όμορφη Ματίλντε για να συγκαλύψει την χρόνια σχέση που διατηρούσε με τον αριστοκράτη Τομάς ντε Μαρσάν, έπεσε σαν βόμβα στα θεμέλια μιας από τις πιο αγαπητές βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη.
Η αποκάλυψη έγινε στο βιβλίο του δημοσιογράφου Φρεντερίκ Ντεμπορσί με τίτλο βασιλικά ζητήματα που εξιστορεί γεγονότα και καταστάσεις από τη την προσωπική ζωή του διαδόχου του θρόνου. Σύμφωνα με το συγγραφέα, ο 78χρονος βασιλιάς Αλβέρτος Β΄ έμαθε για τις προτιμήσεις του γιου του προς το ίδιο φύλο, και τον απείλησε ότι αν δεν διακόψει αυτή τη σχέση, θα του στερήσει το δικαίωμα στη διαδοχή. Όταν ήρθε στην ζωή του διαδόχου η Ματίλντε όλα άλλαξαν. Ο γάμος ετοιμάστηκε με την προσδοκία ότι δεν θα μαθευτεί ποτέ το ροζ σκάνδαλο και σήμερα μετά από 13 χρόνια έγγαμου βίου και την απόκτηση 4ων παιδιών, όλα ανατρέπονται.
Ο πρίγκιπας περιγράφεται ως άνθρωπος εξαιρετικά εσωστρεφής και ντροπαλός, σχεδόν ανίκανος να φλερτάρει με όλες τις υποψήφιες που κατά καιρούς έμπαιναν στην Αυλή. Μια νωχελική προσωπικότητα που σημαδεύτηκε από την μοναχική παιδική του ηλικία, στην σκιά δύο αυταρχικών γονιών που ήταν απόντες. 
Η πέτρα του σκανδάλου, ο Τομάς ντε Μαρσάν είναι ένας εξαιρετικά χαρισματικός και επικοινωνιακός άνθρωπος. Οι δύο τους ταξίδευαν συχνά, περνώντας πολύ χρόνο μαζί, σε βαθμό που ο πρίγκιπας, ο οποίος θα αναλάβει τον θρόνο το 2014, να αναπτύξει μια μορφή εξάρτησης απέναντί του. Ο γάμος του διαδόχου, που από πολλούς περιγράφεται ως «αναγκαστικός», ήρθε πριν από 13 χρόνια με τον συγκεκριμένο αριστοκράτη να λείπει από την λίστα των καλεσμένων. Η μεγάλη ισπανική εφημερίδα El Pais  υποστηρίζει ότι ο συγγραφέας δεν έχει αποδείξεις για τα όσα γράφει ενώ το Παλάτι χαρακτήρισε ψευδείς και προσβλητικές τις αναφορές που γίνονται στο βιβλίο και δήλωσε ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Ο συγγραφέας πιστεύει πως ήρθε η ώρα να αποκαλύψει το όχι και τόσο ιδανικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν τα παιδιά του νυν βασιλιά του Βελγίου.
Ο μονάρχης Αλβέρτος ο Β΄, απόγονος του τελευταίου βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου, πάσχει από καρκίνο του δέρματος και ανέβηκε στο θρόνο το 1993, όταν πέθανε ξαφνικά ο αδελφός του Μπουντουέν, ένας από τους πλέον αγαπητούς βασιλιάδες της χώρας. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα ροζ στοιχεία τα είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο βασιλιάς στον αδερφό του που είναι και αυτός δημοσιογράφος, σε συνέντευξη του πριν από μερικά χρόνια. 
Γιατί όμως ο συγγραφέας όλα αυτά τα χρόνια κρατούσε κλειδωμένη στο συρτάρι του την σχέση του διαδόχου με τον αριστοκράτη;. Πολλοί λένε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο ανατροπής που έχει τις ρίζες του στην απόσχιση του βόρειου τμήματος του Βελγίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου