Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙEΣ ΤΟΥ 1555 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ή απλά  Νοστράδαμος ήταν Γάλλος  φαρμακοποιός, αστρολόγος, μάντης και θεραπευτής. Η πρώτη έκδοση των Προφητειών του εμφανίστηκε το 1555 και μεγάλη μερίδα αναγνωστών έκτοτε τού αποδίδει την πρόβλεψη πολλών μεγάλων ιστορικών γεγονότων. Ο Νοστράδαμος ισχυριζόταν ότι οι προβλέψεις του δε βασίζονταν στη φυσική αστρολογία, αλλά στον υπολογισμό των αστρικών και πλανητικών σωμάτων και της σχέσης που έχουν με τη Γη. Οι προφητείες του ήταν διατυπωμένες με τέτοιο τρόπο, που μπορούσαν να δεχθούν πολλών ειδών ερμηνείες. Γι' αυτό και έχουν εκφραστεί πολλές διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις. Επιπλέον, δεν υπάρχει απόδειξη ότι κάποιος έχει ερμηνεύσει τόσο ενδελεχώς τα τετράστιχα του Νοστράδαμου, ώστε να "προλάβει" κάποιο γεγονός πριν αυτό λάβει χώρα.
Υπάρχουν όμως και κάποια τετράστιχα τα οποία λένε πολλοί ότι φωτογραφίζουν την τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας όπως του Κοσμά του Αιτωλού, του γέροντα  Παΐσιου και του Ιωσήφ Βατοπεδινού. Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς είναι ο σύγχρονος  τίτλος του τετράστιχου του νοστράδαμου. Η Κόρη τους Φωτός, από τους φίλους τις θα καταδικαστε, ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους. Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα, όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους σε μας επειδή θα νομίζουν ότι εμείς ευθυνόμαστε για την κρίση στην Ευρωζώνη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα, θα καταλάβουν το λάθος τους. Η αποτυχία επίλυσης της  oικονομικής κρίσης διαφαίνεται στο 2ο τετράστιχο του νοστράδαμου Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας, ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους. Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η λαγκάρντ. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και στην παγκόσμια αγορά. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι.
Οι ισχυροί λαοί G20 για την Ελλάδα είναι ο σύγχρονος τίτλος του 3ου τετράστιχου που μας αφορά. Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου, Ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της, τους ανήκει μα δεν θα προφτάσουν  στη σκιά της Γης, Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη. Ερμηνεία: Οι δυνατοί είναι οι G20 και το άκρο του θρόνου είναι οι τραπεζίτες οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα μεταλλεύματα και το πετρέλαιο της Ελλάδος με την δικαιολογία ότι η Ελλάδα χρωστάει πολλά στο ΔΝΤ. Αλλά δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτα επειδή κάτι θα συμβεί, μάλλον πόλεμος, στη Μεγάλη Πόλη που δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη!. Η πείνα στην Ελλάδα απασχολεί τον νοστράδαμο στο 4ο τετράστιχο του για μας. Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα, Στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο, Ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα. Ερμηνεία: Η Ελλάδα θα πεινάσει, όπως είπε και ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, και η πείνα θα διαρκέσει 9 μήνες. Η πείνα όμως θα είναι «φτιαχτή», ψεύτικη, αλλά θα είναι τόσο έντονη που θα εξαπλωθεί σαν μάστιγα. «Δίνοντας μορφή σε όλα» εννοεί πως οι Έλληνες θα έρθουν πιο κοντά παίρνοντας μορφή, γινόμενοι έτσι πιο ανθρώπινοι. Δηλαδή η κρίση θα τους φέρει πιο κοντά και θα τους ενώσει. 


Αλήθειες ή ψέματα το σίγουρο είναι πως 500 χρόνια μετά ακόμη συζητάμε για τον Νοστράδαμο αμφισβητώντας τα προσόντα του οι περισσότεροι αλλά και ακολουθώντας τα λεγόμενα του κάποιοι άλλοι.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου