Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΖΑΠΛΟΥΤΟΣ ΚΟΜΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

Μόνο ο τίτλος έχει μείνει πλέον στον κόμη του Κάρντιγκαν, αλλά δυστυχώς αυτός δεν πουλιέται. Ο Ντέιβιντ Μπρούντνελ-Μπρους θα μπορούσε να αποκαλείται πια ξυπόλητος κόμης  αφού πλέον ζει με επίδομα ανεργίας. Παρά τον τίτλο ευγενείας και την τεράστια περιουσία της οικογένειάς του, στην οποία συγκαταλέγεται και το μοναδικό ιδιωτικό δάσος της Βρετανίας το Σέιβερνεϊκ, ο κόμης του Κάρντιγκαν, περνάει την εβδομάδα του με τα 83 ευρώ που λαμβάνει από το ταμείο ενώ περιστασιακά εργάζεται και ως διανομέας φαγητού. Κι όμως το όνομα του έχει λαμπρή ιστορία αφού ο κόμης είναι απόγονος του λόρδου κάρντιγκαν που οδήγησε το 1854 το βρετανικό ιππικό, την γνωστή ελαφρά ταξιαρχία, στην νικηφόρο μάχη στον κριμαικό πόλεμο.
Ο 60χρονος κόμης πληρώνει τα λάθη του παρελθόντος και του έκλυτου βίου του που ήταν πάντα βουτηγμένος στα ναρκωτικά. Κραιπάλη και γυναίκες του ροκάνισαν την αμύθητη περιουσία.   Τα τελευταία χρόνια έχει ζήσει ένα πολυέξοδο διαζύγιο, μια 4ετία σε κλινική απεξάρτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και ισχυρές αντιπαραθέσεις στο Ανώτατο βρετανικό Δικαστήριο με τους διαχειριστές της περιουσίας του. Πέρσι πέθανε και η τελευταία του ελπίδα για ανάκαμψη, μαζί με την πρώην σύζυγό του. Η λαίδη Κάθριν Μπρούντνελ-Μπρους, έφυγε από την ζωή αλλά δεν τον ανέφερε καθόλου στη διαθήκη της, προτιμώντας να αφήσει την περιουσία της, ύψους 2 εκατ. ευρώ στα δύο παιδιά τους. Ο κόμης του Κάρντιγκαν έχει αποξενωθεί όμως και από αυτά.
Η μικρή κόρη, η Φλόρενς που είναι μοντέλο εσωρούχων και αποτέλεσε δεσμό του πρίγκιπα χάρυ δεν θέλει να έχει καμία επαφή μαζί του και προσπαθεί να μην συνδέει το όνομα της με του πατέρα της. 
Η μεγάλη του κόρη, η μπο 27 ετών, είναι τραγουδίστρια και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ μετά τη νίκη της σε διαγωνισμό τραγουδιού στο BBC. Η νεαρή έχει να μιλήσει από το 2005 με τον πατέρα της όταν ο γάμος των γονιών της, μετά από 25ετή θητεία, κατέρρευσε.
Ο συμβιβασμός και τα δικαστικά έξοδα του διαζυγίου στοίχισαν στον μπρούντνελ περίπου 2,3 εκατ. ευρώ αναγκάζοντας τους διαχειριστές της περιουσίας του, που μπήκαν με δικαστική εντολή, να πουλήσουν είκοσι πέντε οικογενειακά πορτρέτα μεγάλης αξίας. Η κίνηση αυτή έφερε τον κόμη σε σύγκρουση με τους διαχειριστές, μια διαμάχη που ακόμη εξελίσσεται στα δικαστήρια, καθώς ο κόμης προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της περιουσίας του από τις κόρες. 
Το 4.500 στρεμμάτων δάσος το οποίο έχει η οικογένειά του για 1.000 χρόνια πλέον δεν του ανήκει. Ο ίδιος ήθελε να μετατρέψει την έπαυλη του σε ξενοδοχείο με 100 δωμάτια αλλά τελικά σήμερα στην τεράστια βίλλα ζουν τα παιδιά του. Ο κόμης με τη νέα σύζυγό του Τζοάννα 48 ετών που την γνώρισε στο κέντρο αποτοξίνωσης και την ερωτεύτηκε, ζουν πια σε ένα μικρό παλιό σπίτι.


Η κοντέσα και ο ξεπεσμένος κόμης πρέπει  να συνηθίσουν να  ζουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό και να πλένονται σε δημόσια λουτρά!. Η βροχή μπαίνει μέσα από την χαλασμένη οροφή του σπιτιού και κοιμούνται το βράδυ ντυμένοι πολύ καλά φορώντας σκούφους για να τους κρατήσουν ζεστούς. Η ελπίδα τους πάντως για την ανάκτηση της μεγάλης περιουσίας παραμένει ζωντανή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου