Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ, Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

Ένα νέο δικαστικό θρίλερ ξεκινά με επίκεντρο τον άδικο χαμό του αξεπέραστου Μάικλ Τζάκσον.  Η 82χρονη μητέρα του Κάθριν και τα τρία του παιδιά κατέθεσαν αγωγή κατά της εταιρείας που διοργάνωνε τις συναυλίες του. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, οι συγγενείς του  ισχυρίζονται πως η εταιρία ευθύνεται για τον θάνατό του από υπερβολική δόση του αναισθητικού propofol, διότι εκείνη προσέλαβε με μηνιαίες απολαβές 150.000 δολάρια τον γιατρό Κόνραντ Μάρεϊ που έδωσε τη μοιραία δόση στον βασιλιά της ποπ. Ο Μάρει καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και έμεινε δύο χρόνια στην φυλακή.
Το ποσό που ζητεί η οικογένεια ως αποζημίωση δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, όμως αμερικανική ιστοσελίδα TMZ.com που ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωή των διασήμων έκανε λόγο για 40 δισ δολάρια. Η διαδικασία βρίσκεται τώρα στην επιλογή ενόρκων, για την εκδίκαση της αγωγής. Την ίδια ώρα στέλεχος της εταιρίας έδωσε στη δημοσιότητα αλληλογραφία ανάμεσα στον ίδιο και άλλους συνεργάτες του τραγουδιστή. Το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό συνέβη την ημέρα που ο Τζάκσον είχε προγραμματίσει τη συνέντευξη Τύπου για τις συναυλίες που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. Το σημείωμα έγραφε ότι ήταν κλεισμένος στο δωμάτιό του, μεθυσμένος χωρίς να αντιδρά. Λίγη ώρα μετά ο Τζάκσον πήγε στο ραντεβού με τους δημοσιογράφους, με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και απάντησε στις ερωτήσεις τους με μικρές και ασυνάρτητες φράσεις. Η συνέχεια και το άδοξο τέλος του Τζάκσον στις 25 Ιουνίου 2009, απέδειξαν ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν πολύ πιο σοβαρά από ότι πίστευαν οι άνθρωποι που τον περιστοίχιζαν.
ήταν ο μεγαλύτερος αστέρας της ποπ, ένας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών, με χαρακτηριστική φωνή και απαράμιλλο ταλέντο στο χορό που  κατάφερε να κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι, ενώ υπολογίζεται ότι πούλησε συνολικά 750 εκατομμύρια δίσκους. Ο Μάικλ Τζο Τζάκσον γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια, ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος και η μητέρα του ιδιωτική υπάλληλος. Ο Μάικλ Τζο ήταν το έβδομο από τα εννιά παιδιά του ζεύγους. Η μουσική καριέρα της οικογένειας ξεκίνησε με τους τέσσερις μεγαλύτερους αδελφούς του, στους οποίους σύντομα εντάχθηκε και ο Μάικλ, που τότε ήταν μόλις 6 ετών, δημιουργώντας έτσι το γκρουπ «Jackson Five». Όσο τεράστιος τραγουδιστής ήταν τόσο μεγαλύτερα ήταν τα σκάνδαλα που τον συνόδευαν. 
Μετά το 90 η όψη του αλλάζει, το δέρμα του λευκαίνει και η μύτη του λεπταίνει. Και το 1993 αυτή η εικόνα της εκκεντρικότητας καταρρέει, όταν ένας 13χρονος τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Η υπόθεση τελειώνει με συμβιβασμό. Ο τραγουδιστής συμφωνεί να καταβάλει 23 εκ δολάρια από τα 600 της περιουσίας του.
Το 1994 ο Τζάκσον παντρεύεται την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί . Μετά το διαζύγιό του με την Πρίσλεϊ παντρεύεται την αυστραλή νοσοκόμα Ντέμπι Ρόου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το 2002 κι ενώ είχε ήδη χωρίσει με τη Ρόου, απέκτησε άλλο ένα παιδί, τον Πρινς Μάικλ Β’, από παρένθετη μητέρα. Το 2003 προκαλεί σκάνδαλο, όταν παραδέχεται σε βρετανικό ντοκιμαντέρ ότι του αρέσει να κοιμάται με μικρά αγόρια. 
Η δικαστική διαμάχη στην οποία ενεπλάκη κατέστρεψε την εικόνα του, μολονότι τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες. Όμως η περιουσία του είχε εξανεμιστεί και το 2006 τα χρέη του ανέρχονταν στα 170 εκατομμύρια δολάρια. Δικαστήριο του Λος Άντζελες διέταξε ότι η επιμέλεια των τριών παιδιών του θα μοιραστεί μεταξύ της μητέρας του αείμνηστου και του ανιψιού του Τ-Τζει Τζακσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου