Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ

Γνώρισε την δόξα, τη φήμη, τον πλούτο, την αποκαθήλωση και τον διασυρμό. Υπήρξε για πολλούς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ο μάγος της μπάλας που αποθεώθηκε σε όποιο γήπεδο του πλανήτη αγωνίστηκε και ο μύθος του όχι μόνο συντηρείται ακόμη και σήμερα στα 53 του, αλλά μεγαλώνει συνέχεια. Πέτυχε το γκολ του αιώνα εναντίον των άγλλων στο μουντιάλ του 86 και πήρε το τρόπαιο μόνος του στο σπίτι του. Αυτό όμως που κυριάρχησε στην ζωή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δεν ήταν η μπάλα αλλά οι εξωαγωνιστικές του συμπεριφορές. Περιπέτειες με ναρκωτικά που τον οδήγησαν στον προθάλαμο του θανάτου, συλλήψεις, απεξαρτήσεις, απελάσεις, αμέτρητες σχέσεις, προκλητικές πολιτικές δηλώσεις, κόντρα με τον βασιλιά της μπάλας Πελε. Τελικά, όμως, δεν έβλαψε κανέναν άλλο, παρά μόνο τον εαυτό του γιατί σε όλους εμάς πρόσφερε μόνο χαρά,  με τα μαγικά που έκανε μέσα στο γήπεδο.
Πριν από λίγες ώρες ο μαραντόνα έγινε πατέρας για πέμπτη φορά, την ίδια στιγμή που ο συνονόματός του γιος 26χρονος Ντιέγκο Τζούνιορ που απέκτησε από την εφήμερη σχέση του με την Ιταλίδα Κριστιάνα Σινάγκρα αποφάσισε να υποβάλει μήνυση εναντίον του, γιατί ποτέ ο μεγάλος αθλητής δεν τον αναγνώρισε ως γιο του. Η μέχρι πρόσφατα σύντροφός του Μαραντόνα Βερόνικα Οχέδα γέννησε στο Μπουένος Αϊρες ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Ντιέγκο Φερνάντο, βάρους 3.200 γραμμαρίων. Ο διάσημος Αργεντινός πληροφορήθηκε τα νέα της γέννησης στο Ντουμπάι όπου εργάζεται ως πρέσβης αθλητισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Οχέδα, ο Μαραντόνα θα στείλει τα απαραίτητα χαρτιά για την αναγνώριση του παιδιού μέσω της πρεσβείας. 
Όταν έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της Οχέδα ο Μαραντόνα χώρισε μαζί της μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την πρώην σύζυγό του Κλαούντια Βιγιαφάνε και τις δύο κόρες τους Ντάλμα 25 ετών και την Τζιανίνα 23 ετών. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 86 είναι επίσης και παππούς, αφού η Τζιανίνα, που είναι παντρεμένη με τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, γέννησε το 2009 τον Μπέντζαμιν. Ο Μαραντόνα έχει ένα ακόμη παιδί. Το 5ο που είναι κορίτσι, το απέκτησε εκτός γάμου και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια.
Κυνηγήθηκε όσο κανείς άλλος διάσημος της μπάλας από τους συντηρητικούς αντιπάλους του λόγω της στήριξης που παρείχε στον φιντέλ κάστρο. Στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 94 είδε να ρίχνουν στην καριέρα του την χαριστική βολή. Τιμωρήθηκε ως χρήστης αναβολικής ουσίας, χαρακτηρίστηκε υπότροπος, του κόπηκε το ποδόσφαιρο και εστάλη ως παράδειγμα προς αποφυγή στη συνείδηση της νεολαίας όλου του Κόσμου. Ακολούθησε μακρά περίοδος με αρκετές προσπάθειες αποτοξίνωσης, αδυνατίσματος σε κλινικές της Αβάνας, και ο κίνδυνος να πεθάνει τον πλησίασε σε απόσταση ‘αναπνοής’. 
Ο μικρός θεός της μπάλας που γεννήθηκε στη Λανούς 30 Οκτωβρίου 1960, μεγάλωσε σε ένα από τα πιο φτωχικά προάστια του Μπουένος Αϊρες. Ο Μαραντόνα απασχολεί πάντα τα διεθνή μέσα έστω και με τα προβλήματα υγείας που του δημιούργησαν οι εθισμοί και τα πάθη του. Ο ίδιος περνά την κάθε μέρα της ζωής του, με το ίδιο πάθος με το οποίο έζησε, με το ίδιο πάθος που ξετύλιξε το ταλέντο του στους αγωνιστικούς χώρους, αυτό που μαζί με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και την ηγετική του φυσιογνωμία τον έκαναν μοναδικό.
Πήρε μόνος του δύο πρωταθλήματα με την μικρή Νάπολι στο καμπιονάτο, και ένα μουντιάλ με την εθνική του. Το 1990 όμως ήταν το Μουντιάλ που δίχασε την Ιταλία. Ο Μαραντόνα κάλεσε τον φτωχό ιταλικό Νότο να σταθεί στο πλευρό της Αργεντινής στο ματς με την Ιταλία. Ηταν η αρχή του τέλους για την καριέρα του στη χώρα, αφού η Μαφία δεν του συγχώρεσε ποτέ τη νίκη της Αργεντινής επί της «Σκουάντρα Ατζούρα» πάνω στην οποία είχε εναποθέσει τεράστια ποσά στο στοίχημα. 
Λίγους μήνες μετά ξεκινούσαν τα προβλήματα του Μαραντόνα με τα ναρκωτικά και το νόμο, και πολλοί λένε ότι οι μαφιόζοι του πλάσαραν γυναίκες και ναρκωτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου