Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..




Τα μυστήρια του μέλλοντος και η αποκρυπτογράφησή τους ανέκαθεν σαγήνευαν τους ανθρώπους. Μάντεις, καφετζούδες, πνευματιστές και τσαρλατάνοι διαχρονικά  δεν είναι απλώς «μόδα» αλλά «εξάρτηση», ακόμη και για ισχυρούς ανθρώπους που διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Πολιτικοί Ηγέτες επιχειρούν να μάθουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον και γι αυτό συμβουλεύονται Γκουρού και μάντεις που τους στεγάζουν σε πολυτελείς βίλες και τους πληρώνουν αδρά. Οι αρχαίοι έλληνες πίστευαν πολύ στους χρησμούς της Πυθίας στο μαντείο των Δελφών και οι τότε ηγέτες ακολουθούσαν τις προτροπές. Ο πιο γνωστός ψευτοπροφήτης ήταν ο  Ρώσος μυστικιστής Ρασπούτιν, ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του τσάρου Νικολάου Β' και της τσαρίνας Αλεξάνδρας.


Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, επανειλημμένα είχε «πιαστεί» να επισκέπτεται την διάσημη μάντισσα Ελίζαμπεθ Τισιέρ. Επίσης έκανε μαθήματα με τον Σενεγαλέζο μάγο Σιντί Μανσούρ και τον προφήτη από την Κυανή Ακτή Μουσταφά Ντιαμπί. Η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα του συζύγου της Μπιλ, είχε πολλές συναντήσεις με το μέντιουμ Τζιν Χάστον. Η Χάστον μάλιστα αποκάλυψε πως κάποτε κατά την διάρκεια πνευματικής τελετής στον Λευκό Οίκο το 95, η Χίλαρι έπεσε σε ύπνωση και για μερικά λεπτά επικοινώνησε με τα πνεύματα της Ελεονόρ Ρούσβελτ και του Μαχάτμα Γκάντι. Η οικογένεια Μπους οφείλει την λαμπρή πολιτική της καριέρα στην προσωπικό αστρολόγο του Ρόναλντ Ρίγκαν, Τζόις Τζίλσον. Ρήγκαν και μπους την πίστευαν σε ότι τους έλεγε.
 Η εξοικείωση του Φιντέλ Κάστρο με την μαύρη μαγεία έγινε από την παιδική του ηλικία. Ο 6χρονος Κάστρο ήταν πολύ άρρωστος, οι γιατροί δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν τίποτα και σώθηκε τελικά από σκοτεινές δυνάμεις. Η μητέρα του αφιέρωσε την ζωή του γιου της στον «Αγιαγκούνα», την πιο δυνατή και ισχυρή από τις 16 μετενσαρκώσεις του Ομπατάλα, του ανώτερου θεού της Αφρο-Κουβανικής λατρείας.


Ο Σαντάμ Χουσεϊν είχε στα παλάτια του στο Ιράκ ένα ολόκληρο γκρουπ από μάντεις και μάγους. Ποτέ δεν έκανε κάποια κίνηση πριν τους συμβουλευτεί και κυρίως πριν μιλήσει με την πολύ όμορφη μάγισσα από το Μαρόκο. Στην ελλάδα έχει γράψει ιστορία το γνωστό μέντιουμ της δεκαετίας του 40 Έλλη Διέλλα που είπε στον βασιλιά Γεώργιο Β το 1946 ότι αν δεν προσκυνήσει στην Παναγιά της Τήνου όταν επιστρέψει στην ελλάδα, θα πεθάνει μέσα σε έξι μήνες. Όπως και έγινε. Μετά το Δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου του 1946 γύρισε, δεν πήγε στην Τήνο και πέθανε την 1ην Απριλίου 1947. Το 1952 μια Αθηναία καφετζού είπε στον πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα να πάει σε εκλογές αλλάζοντας σε πλειοψηφικό το εκλογικό σύστημα. Oι εκλογές έγιναν, ο Πλαστήρας έχασε και ο στρατηγός Παπάγος απέκτησε κοινοβουλευτική παντοδυναμία.


Σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν τις προβλέψεις μίας τυφλής Βουλγάρας μέντιουμ ονόματι Vanga, η οποία πέθανε το 96 σε ηλικία 85 ετών. Η μάντισσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Ρωσία από τις προφητείες τις για μεγάλες καταστροφές και την επισκέπτονταν πολλοί ηγέτες των ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών. Το 80 προέβλεψε την τραγωδία του 2000 με το ρώσικο πυρηνικό υποβρύχιο Κουρσκ που βυθίστηκε παίρνοντας μαζί του 118 ζωές. 
Η φήμη της εξαπλώθηκε ραγδαία και ο θρύλος λέει ότι όταν την επισκέφτηκε ο Χίτλερ, αφότου κατέλαβε τη Βουλγαρία, του είπε να αφήσει την Ρωσία γιατί θα χάσει τον πόλεμο. Φέρετε ακόμα να έχει προβλέψει τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, 15 χρόνια πριν την τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου