Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΒΙΤΟΡΙΟ ΜΙΣΟΝΙ

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην Ιταλία και όχι μόνο. Ο Ιταλός επικεφαλής του ομώνυμου οίκου μόδας Βιτόριο Μισόνι, επέβαινε σε ένα μικρό αεροσκάφος το οποίο εξαφανίστηκε κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας, αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λος Ρόκες, κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας. Στο ίδιο δικινητήριο αεροσκάφος με τον 58χρονο  και την σύζυγό του Μαουρίτσια Καστιλιόνι, επέβαινε ένα ακόμη ζευγάρι ιταλών φίλων και 2 άτομα πλήρωμα από τη Βενεζουέλα. Ο Βιτόριο Μισόνι είναι ο γιος του Οτάβιο Μισόνι, ιδρυτή του οικογενειακού οίκου μόδας, που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του τα πιο πρωτότυπα και αναγνωρίσιμα υφάσματα. ρούχα με έντονα χρώματα, ρίγες και τα χαρακτηριστικά σχέδια ζιγκ ζαγκ.


Ο κληρονόμος της ιταλικής αυτοκρατορίας μόδας επέστρεφε με τον φίλο του επιχειρηματία γκίντο φορέστι και τις συζύγους τους από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο αρχιπέλαγος λος ρόκες. Το μικρό αεροπλάνο δεν έφθασε, ποτέ, στην πρωτεύουσα Καράκας, χάθηκε από τα ραντάρ και αμέσως σήμανε συναγερμός. Πλοία, διασώστες, ναυτικό και ελικόπτερα έψαξαν μία περιοχή 150 χιλιομέτρων και τελικά 6 μήνες μετά εντοπίστηκες το κουφάρι του αεροσκάφους στον βυθό. Περίεργο είναι ότι στο ίδιο αεροπορικό δρομολόγιο έχει χαθεί κι άλλο αεροπλάνο, τον Ιανουάριο του 2008 που μετέφερε 14 ανθρώπους, ανάμεσά τους 8 Ιταλούς.. Ο υπέργηρος πατριάρχης της οικογένειας και ιδρυτής του ομίλου, οτάβιο μισόνι έμαθε τα άσχημα νέα στο ομάν όπου βρισκόταν για τις γιορτές με την σύζυγο του ρόζα και λίγους μήνες μετά πέθανε.   


Ο οίκος μόδας Μισόνι, για γυναίκες, άντρες και παιδιά, ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950.Στις μέρες μας, διευθύνεται από τα τρία παιδιά του Οτάβιο Μισόνι, εκ των οποίων ο Βιτόριο έχει υπογράψει πολλά πετυχημένα "επώνυμα" γυναικεία φορέματα. κέιτ μίντλετον, κέιτ μος, ντέμι μουρ, κάμερον ντίαζ και σάρον στόουν είναι μόνο μερικές από τις διάσημες σταρ, που ντύνονται με ρούχα μισόνι. Ο οίκος έχει επεκταθεί στην αρωματοποιΐα, στην κατασκευή του εσωτερικού γνωστών αυτοκινήτων αλλά και στον σχεδιασμό 6 πολυτελών ξενοδοχείων με την ονομασία μισόνι. Ο αδελφός του αγνοούμενου, ο Λούκα Μισόνι είναι τεχνικός διευθυντής του οίκου κι η αδελφή τους Αντζελα καλλιτεχνική διευθύντρια.
ο ιδρυτής οτάβιο μισόνι, γιος ιταλού καπετάνιου και μιας κόμισσας από την Δαλματία, γνωστός και ως τάι ήταν αθλητής στίβου και έτρεχε στα 400 μέτρα στους ολυμπιακούς αγώνες. Άρχισε να φτιάχνει αθλητικές φόρμες το 1953 και μαζί με την σύζυγο του ροζίτα καθιερώθηκαν γρήγορα στον χώρο των ιταλικών πλεκτών ρούχων. 
Σήμερα ο ομώνυμος οίκος καταγράφει κέρδη 60 εκ. ευρω ετησίως και αρχίζει να επεκτείνεται πια και στην μεγάλη αγορά της Ασίας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου