Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΧΑΙΝΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ

Τις νύχτες κοιμάται ανήσυχα και βλέπει πάντα τον ίδιο εφιάλτη εδώ και 20 χρόνια. Πληκτρολογώντας το όνομα της Ανατολικογερμανίδας πρωταθλήτριας σφαιροβολίας Χάιντι Κρίγκερ, η ...παραπομπή γίνεται στο όνομα Αντρέας Κρίγκερ. Και πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο! Η Χάιντι παλαιά κορυφαία αθλήτρια στις ρίψεις, σήμερα είναι ο Αντρέας Κρίγκερ, έμπορος στρατιωτικών ειδών! Ο λόγος της αλλαγής φύλου δεν απλά μία επιλογή. Ήταν αποτέλεσμα των απίστευτων ποσοτήτων αναβολικών που λάμβανε εν αγνοία της και που αργά αλλά σταθερά τη μετέτρεψε σε άντρα. Ήταν ένας βίαιος σεξουαλικός μετασχηματισμός όπως ανέφερε ο γιατρός που ανέλαβε την εγχείρηση αλλαγής φύλου.
Ο αντρέας ζει και εργαζεται στο Μαγδεμβούργο της γερμανίας. Και ακόμη και σήμερα στα 45 του χρόνια η μετάλλαξη του από γυναίκα σε άνδρα τον κυνηγά. Και φταίνε τα αναβολικά με τα οποία τον φούσκωναν την εποχή του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ανατολική Γερμανία  τότε που ως Χάιντι ήταν το νούμερο ένα της χώρας στις ρίψεις. Το γεγονός ότι στη Γερμανία γίνονται κάθε χρόνο περί τις 3.000 εγχειρήσεις για αλλαγή φύλου δεν παρηγορούσε την χάιντι.  Εκείνο που κυριαρχούσε μέσα της ήταν η διαίσθηση ότι είναι κάτι το διαφορετικό από τα 10 της χρόνια. Και αυτό επιβεβαιωνόταν καθημερινά μεγαλώνοντας με τρεις αδελφούς. Η φωνή της μπάσα και η αγορίστικη όψη της έγινε ακόμη πιο έντονη στο γυμνάσιο λόγω της συστηματικής άθλησης. Ηδη στα 13 της χρόνια σήκωνε σχεδόν έναν τόνο βάρη την ημέρα. Κράταγε όμως το στόμα της ερμητικά κλειστό χωρίς να μιλά για τα όσα γίνονταν στο  «κλαμπ» της, τη «Δυναμό» Βερολίνου, το αθλητικό σωματείο της μυστικής αστυνομίας της ανατολικής γερμανίας Στάζι.


Η μικρή χάιντι δεν το έβαλε κάτω γιατί Krieger σημαίνει πολεμιστής στα γερμανικά, λέει. Την δηλητηρίαζαν με τεστοστερόνη και άλλα φάρμακα σχεδόν για 15 χρόνια και γι αυτό ζητά σήμερα αποκατάσταση, νομική, ιστορική και οικονομική. Το πρώτο βήμα ήδη έχει γίνει. Το πρωτοδικείο του Βερολίνου τον συμπεριέλαβε προ καιρού στη λίστα των 191 αθλητών που έπεσαν θύματα δηλητηρίασης με απαγορευμένες χημικές ουσίες τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 στην Ανατολική Γερμανία. Ταυτόχρονα του επιδίκασε αποζημίωση ύψους 10.000 μάρκων. Οι δράστες όμως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, παραμένουν ατιμώρητοι. το 1981 οι προπονητές την έβαλαν – εν αγνοία της – στη λίστα των προσώπων που έπαιρναν αναβολικά, με το νούμερο «54». Έπαιρνε κάθε μέρα μπλε χαπάκια με την απαγορευμένη ουσία Oral Turinabol, που της τα έδινε ο προπονητής της Βίλι Κίιλ. Ανάλογη ήταν και η εκτίναξη στις επιδόσεις της. Το γεγονός ότι γινόταν από μήνα σε μήνα πιο μυώδης και πιο ογκώδης δεν της φαινόταν ύποπτο. Η ξέφρενη πορεία της προς τα πάνω συνεχίστηκε.


Η μεγάλη ώρα της έρχεται το 1986, στους θερινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Στουτγάρδης, όπου με την πρώτη της βολή πιάνει τα απίστευτα 21,10 μ. και κερδίζει έτσι το χρυσό μετάλλιο. τα συγχαρητήρια του Εριχ Χόνεκερ, γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος ήταν συνεχή όπως και το όργιο με τα χαπάκια που συνεχιζόταν. Το 91 αναγκάζεται να βάλει οριστικά τέρμα στην καριέρα της. Ενας ορθοπεδικός τής λέει ότι, αν συνεχίσει, η σπονδυλική της στήλη, που έχει ήδη τα κακά της χάλια, θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Με τον καιρό, η Χάιντι Κρίγκερ βυθίζεται σε κατάθλιψη και επιχειρεί να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες της. Η σωτηρία ήρθε από τον σκύλο της, που άρχισε να την τραβά από την μπανιέρα επειδή ήθελε να τον βγάλει περίπατο. Η αλλαγή φύλου γίνεται το 1997 αλλά δεν του λύνει την απορία για την πραγματική του ταυτότητα. 
Σήμερα ο 45χρονος αντρέας υποφέρει από ισχυρούς πόνους στους μηρούς, τους γοφούς και τη μέση και είναι παντρεμένος με την πρώην κολυμβήτρια Ute Krause, που ήταν επίσης θύμα του μαζικού ντόπινγκ αθλητών στην Αν. Γερμανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου