Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΥΣΙΕΣ, ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ TETRA PAK

Το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία λένε και στα 20 χρόνια γάμου, η Εύα και ο Χανς Ράουζινγκ, κληρονόμοι του σουηδικού κολοσσού Tetra Pak, είχαν παρελάσει από όλα τα γνωστά και άγνωστα κέντρα αποτοξίνωσης. Ο θάνατος της 48χρονης τον περασμένο Ιούλιο ήταν η τελευταία πράξη του οικογενειακού δράματος και το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οι τραγικές συνθήκες θανάτου της συζύγου του δισεκατομμυριούχου κληρονόμου της σουηδικής εταιρίας συσκευασιών, συγκλονίζουν ακόμη τη βρετανική κοινή γνώμη. Κι, όμως, όσοι γνώριζαν το ζευγάρι δεν αιφνιδιάστηκαν από τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν. Ο Χανς -ο οποίος είχε συλληφθεί αρχικά ως ύποπτος για ανθρωποκτονία - «συγκατοικούσε» με το πτώμα της γυναίκας του για 2 μήνες και όπως εξήγησε ο ίδιος, ο ένας και μόνος λόγος που την κρατούσε κρυμμένη στο ανάκτορο του δυτικού Λονδίνου, ήταν απλά ότι δεν μπορούσε να αποδεχτεί τον θάνατό της.
Όλα ξεκίνησαν όταν η πλούσια Αμερικανίδα Εύα Κέμενι, φοιτήτρια στην Καλιφόρνια, παράτησε τις σπουδές της λόγω των ναρκωτικών και οι γονείς της, την έστειλαν σε κλινική για να «καθαρίσει» μια για πάντα. Δεν μπορούσαν να φανταστούν πως μέσα στο κέντρο αποτοξίνωσης, η Εύα θα γνώριζε τον μοιραίο έρωτα της ζωής της. Το όνομά του: Χανς... γόνος της σουηδικής δυναστείας Ράουζινγκ, που συγκαταλέγεται σήμερα στις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου με περιουσία 5,5 δισ. ευρώ.  Ο Χανς βρισκόταν εκεί γιατί δυσκολευόταν να συμφιλιωθεί με την παντοδυναμία του συνονόματου πατέρα του. Αντιμετώπιζε ως «εφιάλτη» το σενάριο που τον ήθελε σε λίγα χρόνια στο τιμόνι της βιομηχανίας. Σε νεαρή ηλικία το έσκασε από το σπίτι του και βρέθηκε στην Ινδία, όπου ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με την ηρωίνη.  «Καθαροί» και ατενίζοντας το μέλλον με αυτοπεποίθηση μετά τον γάμο τους το 92 η Εύα και ο Χανς ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία στον αληθινό κόσμο. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, αγόρασαν μια έπαυλη στην Μπελγκράβια του Λονδίνου και ένα κτήμα στα νησιά Μπαρμπέιντος. Ομως, πολύ σύντομα, το παρελθόν τους επέστρεψε για να τους στοιχειώσει και το ζευγάρι ξανακύλησε στον απατηλό κόσμο των ουσιών.
Ο εθισμός τους έγινε γνωστός μόλις το 2008, όταν τους συνέλαβαν να προσπαθούν να περάσουν κρακ και ηρωίνη σε πάρτι της Αμερικανικής Πρεσβείας του Λονδίνου. έκτοτε το ζευγάρι «εξαφανίστηκε» από το προσκήνιο και αυτό γιατί η Εύα που βρισκόταν σε χειρότερη κατάσταση από τον 49χρονο Χανς, υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος για να αποτοξινωθεί μέσα στο σπίτι τους. Παρά τους έξι ορόφους της αξίας 60 εκατ. ευρώ έπαυλης, το ζευγάρι είχε απομονωθεί σε μόλις δύο δωμάτια στα οποία έκανε νυχθημερόν χρήση ναρκωτικών. οι Αρχές εισέβαλαν στην έπαυλη του Χανς Ράουζινγκ και ανακάλυψαν την από μήνες νεκρή σύζυγό του. ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, πάνω σε ένα κρεβάτι, σκεπασμένο με ένα σωρό από ρούχα και σακούλες
Ο ζάπλουτος κληρονόμος μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με απόφαση δικαστηρίου και προσέλαβε για δικηγόρο τον αδερφό του πρωθυπουργού της Βρετανίας, αλεξάντερ Κάμερον. Τελικά αντι για ανθρωποκτονία απαγγέλθηκε η κατηγορία της «παρεμπόδισης νόμιμης και αξιοπρεπούς ταφής». Αιτία θανάτου είναι η βλάβη που προκάλεσε η παρατεταμένη χρήση σκληρών ναρκωτικών στον βηματοδότη που της τοποθετήθηκε σε εγχείρηση το 2006. Η κατάθεση του συζύγου ήταν συγκλονιστική. «Εκείνο το πρωινό την είδα να κάθεται σε μεγάλα μαξιλάρια που είχαμε στο πάτωμα, να έχει γύρει και το κεφάλι της να ακουμπά σε ένα μαξιλάρι. Τα μάτια της ήταν κλειστά. Γρήγορα κατάλαβα πως ήταν νεκρή. Κάθισα δίπλα της και μετά την σκέπασα με μια κουβέρτα και ένα πάπλωμα. Κάποια στιγμή νόμισα ότι άκουγα την ανάσα της. Την είδα ζωντανή για κάποια δευτερόλεπτα. Την άρπαξα από τα χέρια και προσπάθεια να τη σηκώσω. Θυμάμαι πως φώναζα, Εύα, Εύα, Εύα. Την γύρισα προς το μέρος μου και είδα πάλι τα μάτια της. Κατάλαβα πως ήταν νεκρή πριν ακόμα καθίσω δίπλα της. Ήμουν απολύτως σίγουρος. Δεν μπορούσα να την κοιτάξω. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι πέθανε. κατέρρευσα, κατέθεσε ο Χανς Ράουζινγκ. Η ταφή της Εύας έγινε σε εβραϊκό κοιμητήριο της Βόρειας Καρολίνα, τον Αύγουστο αλλά ο άντρας της δεν παραβρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Η εφεύρεση ενός απλού πρακτικού κουτιού συσκευασίας το ΄51 έφεραν τον 74χρονο πατέρα της οικογένειας Χανς Ράουζινγκ στην πρώτη θέση των Κροίσων που ζουν στη Βρετανία. «έστησε» μια οικογενειακή επιχείρηση στη Σουηδία, η οποία κατασκεύαζε κουτιά γάλακτος από χαρτόνι. Η Tetra Pak εξελίχθηκε σε πραγματικό κολοσσό που κατασκευάζει 85 δισεκατομμύρια χαρτόκουτα γάλακτος τον χρόνο, για να γεμίσει τα ψυγεία σε 165 χώρες του κόσμου.
 Η μεγάλη επιτυχία της Tetra Pak οφείλεται στο γεγονός ότι το χαρτί είναι­ κατάλληλα επεξεργασμένο για να μπορεί να κρατά τα υγρά φρέσκα, είναι  πολύ φθηνότερο, ελαφρύτερο και πολύ περισσότερο ευκολόχρηστο από το γυαλί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου