Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ 13 ΠΑΙΔΙΑ..

Ονομάζεται Carol Horlock και είναι 45 ετών από την Αγγλία. Πρόκειται για την πιο παραγωγική παρένθετη μητέρα στον κόσμο αφού τώρα κυοφορεί το δέκατο τρίτο παιδί για ένα ζευγάρι Ιταλών. οκτώ κορίτσια και 5 αγόρια, μεταξύ των οποίων και δίδυμα και τρίδυμα. Τα τρία αγγελούδια μάλιστα είναι Ελληνάκια. Έχουν περάσει 4 χρόνια από την στιγμή που η Carol ήρθε στην Ελλάδα και γέννησε σε μαιευτήριο της Αθήνας τον Παναγιώτη, την Παρασκευή και την Ελένη που βλέπετε στην φωτογραφία. Τα υγιέστατα παιδιά ζουν σήμερα με τους γονείς τους που είναι εκπαιδευτικοί.


Η Horlock είναι μία από τις 500 γυναίκες σε όλο τον κόσμο που έχουν κάνει ανεπίσημο επάγγελμα την παρένθετη μητρότητα. Δέχεται δηλαδή την μεταφορά γονιμοποιημένων ωαρίων στο σώμα της για να κυοφορήσει βοηθώντας έτσι άτεκνα ζευγάρια να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Η 45χρονη μένει σήμερα σε προάστιο του Λονδίνου με τις δύο της κόρες. Την 22χρονη Μέγκαν και την 19χρονη Στεφανί, οι οποίες συμφωνούν απόλυτα με το έργο της μητέρας τους. Πως όμως προέκυψε η παρένθετη μητρότητα στην ζωή της Bρετανής;. το 1995 η Horlock διάβασε για την διαδικασία, που τότε ήταν πρωτόγνωρη στην Ευρώπη, σε άρθρο εφημερίδας. Δούλευε σε ένα πλυντήριο και ήταν διαζευγμένη. Δεν δίστασε λοιπόν να θέσει υποψηφιότητα και να γίνει μία.. μόνιμη εγκυμονούσα από τα 28 της χρόνια μέχρι και τώρα.


 Η Carol λαμβάνει ως αμοιβή 15 με 20 χιλιάδες ευρώ για τα έξοδα κυοφορίας όπως λέει το συμφωνητικό αφού επισήμως οι πληρωμές είναι παράνομες. Δεν το κάνω για τα χρήματα δηλώνει σε συνεντεύξεις, το κάνω για τους συνανθρώπους μου. Η μόνη απαίτηση που έχει μετά την γέννα είναι μια ετήσια επιστολή και μια φωτογραφία του παιδιού για να βλέπει την εξέλιξη του. Όλες οι φωτογραφίες των παιδιών που έχει γεννήσει βρίσκονται σε ένα κουτί στην αγροικία της κοντά στο Μπορντό της Γαλλίας όπου μένει με τον σύντροφό της τα τελευταία χρόνια. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα στην ζωή της αφού πολλοί συγγενείς αλλά και ο πατέρας της εδώ και 20 χρόνια δεν την μιλάει λόγω της επιλογής που έκανε και έτσι δεν βλέπει τις δύο εγγονές του.


 Η πιο δύσκολη στιγμή που έζησε η παρένθετη μαμά, ήταν τον Ιούνιο του 2004 όταν γέννησε ένα αγοράκι και το έδωσε στην οικογένεια Bρετανού επιχειρηματία στο Λονδίνο. Έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό εξαγριωμένος ο πατέρας του βρέφους της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι το τεστ DNA απέδειξε πως το μωρό δεν ήταν δικό του. Ένα δεύτερο τεστ αποκάλυψε ότι το αγόρι ήταν στην πραγματικότητα ο γιος της Carol και του συντρόφου της Paul. Τελικά το παιδί έμεινε στην οικογένεια και η γυναίκα πήρε την αμοιβή που είχε συμφωνήσει χωρίς να διεκδικήσει το βιολογικό της παιδί.
Η παρένθετη μητρότητα αποτελεί σήμερα απαγορευμένη πρακτική στην Ιταλία, την Αυστραλία, την Ισπανία και την Κίνα, ενώ επιτρέπεται υπό περιορισμούς στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στην χώρα μας η νομοθεσία επιτρέπει την παρένθετη μητρότητα από το 2005 υπό αυστηρές προϋποθέσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου