Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΙΤΑ ΜΟΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ

Την γνωρίσαμε ως Αννίτα στο μιούζικαλ που έσπασε ταμεία «West Side Story», αλλά η Ρίτα Μορένο αποφάσισε στα 81 της, να γράψει απίστευτα πράγματα για την ζωή της στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της. Η 8χρονη σχέση της με τον αξεπέραστο Μάρλον Μπράντο έμοιαζε σαν να είχε ξεπηδήσει από σενάριο: πάθος, σεξ, ζήλια, μια έκτρωση, μια απόπειρα αυτοκτονίας από τη Μορένο και ένας χωρισμός κατόπιν συμβουλής ψυχιάτρου ήταν τα συστατικά της. Η Ρίτα μιλά επίσης και για τις παράλληλες σχέσεις που είχε την ίδια περίοδο με τον Μάρλον, απέναντι του ήταν οι Ντένις Χόπερ και Ελβις Πρίσλεϊ.
Η Μορένο περιγράφει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο πώς γνωρίστηκε με τον 30χρονο Μπράντο, όταν εκείνη ήταν 24. Ήταν ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της. Μόλις τον είδε την πρώτη φορά, ένιωσε το αίμα της να βράζει και το σώμα της να καίει σαν να είχε πέσει σε καυτό νερό. Στάζει μέλι μιλώντας για τον άλλοτε γόη του Χόλιγουντ και τον χαρακτηρίζει ως τον τέλειο εραστή, ευφάνταστο, γενναιόδωρο, αισθαντικό που μίλαγε στην ψυχή της. Τα οκτώ όμως χρόνια που ήταν μαζί αποδείχτηκαν ιδιαίτερα θυελλώδη. Αν και ήταν άπιστος, όπως λέει επειδή παντρεύτηκε δύο φορές στη διάρκεια της σχέσης τους, η Μορένο ισχυρίζεται πως της είχε γίνει εμμονή να κερδίζει τον Μπράντο ξανά από άλλες γυναίκες. Για να το καταφέρει, κατέφευγε στο παλιό, κλασικό κόλπο της ζήλιας. Έκανε πολλές παράλληλες σχέσεις, μεταξύ των οποίων με τον Ντένις Χόπερ και τον Ελβις Πρίσλεϊ που ήταν και ο μοναδικός που ζήλευε αφόρητα ο Μάρλον Μπράντο.
Η πιο δραματική, ωστόσο, στιγμή, στη σχέση τους, ήταν όταν ο Μπράντο την ανάγκασε να κάνει έκτρωση την οποία και πλήρωσε ο ίδιος το 1962. Η διαδικασία πήγε πολύ άσχημα και η Μορένο αιμορραγούσε ασταμάτητα. Το μωρό της χάθηκε κι όταν γύρισε, κλείστηκε στο δωμάτιό της και πήρε μια χούφτα χάπια θέλοντας να βάλει τέρμα στην ζωή της στα 31 της χρόνια. Ήθελε να πεθάνει στον ύπνο της, όχι για να τον εκδικηθεί, αλλά για να σταματήσει να πονά. Τελικά την έσωσε ένας βοηθός του Μπράντο που την επισκέφθηκε. Λίγο αργότερα, ο Μπράντο την άφησε μόνη,  έφυγε για την Ταϊτή για να γυρίσει την ταινία «Ανταρσία του Μπάουντι» κι όταν γύρισε, χώρισαν οριστικά μετά από συμβουλή ψυχιάτρου βυθίζοντας την όμορφη Ρίτα στην κατάθλιψη. 
Στην αυτοβιογραφία της μιλά και για την πρώτη επαφή με τον Έλβις Πρίσλευ και η Μορένο αναρωτιέται  γιατί δεν προχώρησε ερωτικά ο διάσημος τραγουδιστής μαζί της. Το μόνο που του άρεσε, λέει, ήταν να τρίβεται πάνω της. Τον ένιωθε να κουνάει τους γοφούς του μανιασμένα πάνω στο ντυμένο κορμί της, χωρίς όμως ποτέ να κάνει το επόμενο βήμα. Η ηθοποιός αναφέρεται και στο «ξεδιάντροπο» φλερτ που της είχε κάνει ο τότε γερουσιαστής Τζον Κένεντι, μπροστά μάλιστα στη γυναίκα του.
Η Rita Moreno γεννήθηκε ως Rosa Dolores στις 11 Δεκέμβρη 1931 στο πουέρτο ρίκο από μια μοδίστρα και έναν αγρότη. Πετυχημένη τραγουδίστρια, χορεύτρια, και ηθοποιός, είναι η πρώτη και μοναδική Ισπανόφωνη καλλιτέχνιδα που έχει κερδίσει ένα βραβείο Emmy, ένα Grammy, ένα Oscar, και ένα Tony. 5 ετών  άρχισε τα πρώτα μαθήματα χορού αμέσως μετά την άφιξη της οικογένειας στη Νέα Υόρκη. Το 1956 έγινε διάσημη από το πρωτοποριακό  μιούζικαλ West Side Story που ανέβηκε στο Broadway. Από το 1965 είναι παντρεμένη με τον καρδιολόγο  Leonard Gordon ο οποίος έφυγε το  2010. Απέκτησαν μία κόρη την Luisa Fernanda Fisher, και δύο εγγονούς, τον Justin και την Cameron. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου