Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΟΜ ΤΖΟΟΥΝΣ

Ο Ουαλός τραγουδιστής Τομ Τζόουνς έγινε γνωστός για την θαυμάσια φωνή του και τις τεράστιες επιτυχίες που τον οδήγησαν μπροστά στη βασίλισσα Ελισάβετ η οποία τον έχρισε σερ. Κι όμως παρά το γεγονός ότι παντρεύτηκε την σύζυγο του Λίντα στα 17 του και είναι μαζί για 5 δεκαετίες είχε μια πολυτάραχη ζωή του με εξωσυζυγικές σχέσεις και ένα παιδί εκτός γάμου. 
Συνεσταλμένη, πιστή, και με μεγάλο τρόμο για τα αεροπλάνα, η Λίντα παρέμενε στο Λος Αντζελες και ποτέ δεν συνόδευε τον Τομ στα ταξίδια του. Δεν ήταν όμως και η πιο βολική σύζυγος, μια φορά ο Τζόουνς εξομολογήθηκε ότι «τις έφαγε» όταν η Λίντα διάβασε για μια ερωτική ατασθαλία του και έκτοτε δεν παίρνουν εφημερίδες στο σπίτι. Κι όμως το δίχρονο ειδύλλιο με τη Μαίρη Ουίλσον των Supreme έγινε πρωτοσέλιδο και η σχέση του με το μοντέλο Κάθριν Μπέρκερι το 89 συζητήθηκε όσο καμία άλλη κυρίως λόγω του καρπού του ειδυλλίου, του γιου τους Τζόναθαν, τον οποίο ο Τομ Τζόουνς δεν έχει συναντήσει ποτέ.


Και μπορεί ο γιος του ζεύγους Τζόουνς, ο Μάρκ να έγινε  μάνατζέρ του πατέρα του, οδηγώντας τον μακριά από τις εξωφρενικές αμφιέσεις, τα δερμάτινα παντελόνια και τις βαφές μαλλιών, το άλλο παιδί που ο Τομ δεν ήθελε να αναγνωρίσει και του το επέβαλε το δικαστήριο, περνά μια πολύ δύσκολη ζωή. Η απουσία του διάσημου πατέρα του είχε δυσμενείς επιπτώσεις. Στα 24 του είναι ήδη πρώην έμπορος ναρκωτικών. Βίαιος από μικρός και πάντα θυμωμένος. Έπαιζε ξύλο με κάθε παιδί στην τάξη, άλλαξε πολλά σχολεία και στράφηκε σε μεγαλύτερους τύπους με εγκληματικό παρελθόν. Αυτός είναι ο 24χρονος Τζόναθαν Μπέρκερι, που χρησιμοποιεί το όνομα Τζον Τζόουνς και είναι καρπός του τριήμερου δεσμού ανάμεσα στον διάσημο τραγουδιστή και στην μητέρα του. 
ο Τομ Τζόουνς αναγκάστηκε να τον αναγνωρίσει ως γιο του και πληρώνει πάνω από 2.000 ευρώ το μήνα διατροφή, αλλά ποτέ δεν τον πήρε τηλέφωνο στα γενέθλια του. ο μικρός έπνιγε τον πόνο του στα ναρκωτικά. Άρχιζε να καπνίζει μαριχουάνα στα 16 του και στην συνέχεια πέρασε στα υπνωτικά και την κοκαΐνη. Τελικά άρχισε να πουλά την λευκή σκόνη του θανάτου και κυκλοφορούσε με δυο πιστόλια. Μετά από δυο χρόνια που τα πέρασε ως άστεγος και μια σύλληψή άρχισε να αλλάζει την ζωή του προς το καλύτερο, ο πατέρας του όμως δεν συγκινείται.



Ο Τομ Τζόουνς Γούντγουορντ γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1940 στη Νότιο Ουαλία. Ήταν γιος ανθρακωρύχου και ίσως να ακολουθούσε τον πατέρα του κάτω στις στοές αν δεν είχε αρρωστήσει από φυματίωση στα 12 του. Επιδεικνύοντας ένα πείσμα που θα του χρησίμευε σ’ όλη την καριέρα του, αρνιόταν να τραγουδήσει μαζί με άλλους. Απεχθανόταν τη χορωδία του σχολείου και τα Xριστούγεννα πήγαινε μόνος του να πει τα κάλαντα. Παράτησε το σχολείο στα 15 του για να κάνει μεροκάματα στις οικοδομές. Στα 16 του παντρεύτηκε τη Λίντα, και έμειναν στο σπίτι της μητέρας της μαζί με το μωρό τους, τον Μαρκ. Ήθελαν κι άλλα παιδιά αλλά μια αποβολή της προκάλεσε στειρότητα.
Το 64 τον είδε σ’ ένα κέντρο διασκέδασης ο Γκόρντον Μίλερ, ένας τραγουδοποιός που θα γινόταν ο μάνατζέρ του, γρήγορα η φήμη του απογειώθηκε. Όταν τα τραγούδια του ανέβηκαν στο τοπ 10 της Αμερικής, συμβούλεψαν τον Τζόουνς να μη βάλει τη φωτογραφία του στο εξώφυλλο του πρώτου δίσκου γιατί όλοι υπέθεταν ότι ήταν μαύρος. Εξάλλου ο μεγάλος Ελβις έλεγε ότι ο Τζόουνς είναι ένας από τους καλύτερους περφόρμερ. Τη δεκαετία του 70 εγκαταστάθηκε για φορολογικούς λόγους στις ΗΠΑ και ο Τζόουνς είχε δικό του σόου στην τηλεόραση και τακτικές εμφανίσεις στο Λας Βέγκας, αλλά η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας. 
Σήμερα πάντως ο 73χρονος καλλιτέχνης, έχοντας πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια άλμπουμ στην καριέρα του, δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να βγάζει νέα άλμπουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου