Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Η κοπέλα με την οποία έβγαινε ο πρωταγωνιστής του αμερικανικού πρωταθλήματος ράγκμπι των Panthers της Καρολίνα, Rae Carruth αρνιόταν να ρίξει το παιδί που κυοφορούσε επί 8 μήνες. Εκείνος θόλωσε και οργάνωσε τη δολοφονία της, πληρώνοντας εκτελεστή. Ήταν σπουδαίο όνομα στις ΗΠΑ, είχε υπογράψει τετραετές συμβόλαιο έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων και δεν μπορούσε να γκρεμίσει την αθλητική του καριέρα για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. ένα παιδί εκτός γάμου που θα του ανέτρεπε την ζωή.
16 Νοεμβρίου του 1999, κοντά στο σπίτι του Carruth η μεσίτρια φίλη του Cherica Adams πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από τον Van Brett Watkins πορτιέρη σε κλαμπ και φίλο του Carruth. Η Adams αιμόφυρτη κατάφερε να καλέσει την αστυνομία αποκαλύπτοντας τους δολοφόνους της, ηθικό και φυσικό αυτουργό. ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο παιδί του Carruth αλλά λίγο μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, έπεσε σε κώμα. 
Οι γιατροί έσωσαν το παιδί με καισαρική τομή αλλά η Adams πέθαε ένα μήνα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου. Ο Carruth αρχικά συνελήφθη μα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 3.000.000 δολαρίων, υπό τον όρο ότι εάν η Adams ή το βρέφος πέθαινε, θα έπρεπε να παραδοθεί, εκείνος μόλις έμαθε τα νέα το έσκασε. Στην αστυνομία ένα πρώην κορίτσι του, η Amber, κατέθεσε εναντίον του λέγοντας ότι και εκείνη την άφησε έγκυο και απείλησε να την σκοτώσει αν δεν κάνει άμβλωση.
Μετά από ανθρωποκυνηγητό ο Carruth συνελήφθη στο δυτικό Tennessee έξω από ένα μοτέλ. Στο πορτ-μπαγκάζ βρέθηκαν $ 3.900, ρούχα, σοκολάτες, και ένα κινητό τηλέφωνο. Οι πάνθηρες, η ομάδα του, τον έδιωξαν και στην δίκη οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι εκείνος προσέλαβε τον Watkins για να δολοφονήσει την άτυχη κοπέλα λόγω της άρνησής της να εγκαταλείψει το αγέννητο παιδί τους. Η τραγική ιστορία όμως είχε και συνέχεια αφού το μωρό σώθηκε, αν και γεννήθηκε με εγκεφαλική παράλυση. Είχε χάσει τόσο πολύ αίμα όταν πυροβολήθηκε με αποτέλεσμα ο εγκέφαλός να μην οξυγονοθεί. με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη το παιδί μπόρεσε μετά βίας να περπατήσει πολλά χρόνια μετά. Ανέλαβε την κηδεμονία του η γιαγιά του, μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Τον μεγαλώνει όμως αξιοπρεπώς, του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει έστω και με αυτές τις συνθήκες. Κολυμβητήριο, γυμναστήριο, φυσιοθεραπείες πάντα η γιαγιά είναι εκεί αφού αφιέρωσε πια την ζωή της όλη, για να βλέπει τον εγγονό της να χαμογελά.
Με την μητέρα του νεκρή και τον πατέρα που δεν γνώρισε στην φυλακή ο Lee Adams δεν το έβαλε κάτω. Σήμερα στα 15 του κατακτάει μετάλλια για τις ΗΠΑ στους Special Olympics ως αθλητής υπόδειγμα. Η γιαγιά του Σάντρα Άνταμς λέει ότι ο εγγονός έχει μια μαγευτική δύναμη που πηγάζει στην δύναμη της αγάπης γιατί ο μικρός όχι μόνο έχει συγχωρέσει τον πατέρα του για το κακό που του έκανε αλλά τον περιμένει για να μεγαλώσει μαζί του. 
ο Carruth εκτίει την ποινή στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Harnett στην Βόρεια Καρολίνα και η προβλεπόμενη ημερομηνία αποφυλάκισης είναι στις 22 Οκτωβρίου 2018. Τότε ο γιος του θα είναι σχεδόν 19 ετών και ο Carruth που σκότωσε την μητέρα του παιδιού και πυροβόλησε το ίδιο όταν ήταν έμβρυο, θα έχει σίγουρα τη δική του ιστορία να του πει και να ζητήσει συγνώμη, αυτό άλλωστε περιμένει υπομονετικά ο πάντα χαμογελαστός Λι Άνταμς..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου