Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ¨ΜΙΚΡΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ¨ ΤΖ.ΡΑΜΣΕΥ

Έχουν περάσει 17 χρόνια από την στυγερή δολοφονία της πανέμορφης ΤζονΜπένετ Ράμσεϊ η οποία στα 6 της χρόνια έπεσε θύμα διεστραμμένου δολοφόνου. Κι όμως η υπόθεση ξανανοίγει αφού ο φυλακισμένος καθηγητής Τζον Μαρκ Καρ που ομολόγησε το 2006 την ενοχή του τελικά δεν είναι ο άνθρωπος που έπνιξε το κοριτσάκι μέσα στο υπόγειο του σπιτιού της. Η πλήρης ανατροπή ήρθε από έναν εισαγγελέα ο οποίος υποστηρίζει τώρα ότι οι γονείς στραγγάλισαν την 6χρονη κόρη τους και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα επειδή το έγκλημα παρέμενε ανεξιχνίαστο. Οι γονείς της μικρής είχαν δηλώσει τότε πως ένας άγνωστος μπήκε στο σπίτι τους ξυλοκόπησε και στραγγάλισε την 6χρονη και πέταξε το πτώμα της στο υπόγειο.
Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1996 η Τζονμπένετ που είχε πολλές συμμετοχές σε παιδικά καλλιστεία κατακτώντας τίτλους, εξαφανίζεται. Οι γονείς της, υποστηρίζουν ότι δέχονται ένα ανώνυμο γράμμα το οποίο απαιτεί από αυτούς να δώσουν 130.000 ευρώ. Δίνουν αμοιβή 100 χιλ δολάρια σε όποιον δώσει πληροφορίες για το αγγελούδι τους. Λίγες μέρες μετά όμως η μικρή βρέθηκε ξυλοκοπημένη και στραγγαλισμένη στο σπίτι της στο Κολοράντο. Η αστυνομία φτάνει στο σημείο και κρατάει τους γονείς ως ύποπτους αλλά και τον 9χρονο αδερφό της ο οποίος κοιμόταν στο δωμάτιο και δεν κατάλαβε τίποτα. Από τα ρούχα της μικρής πήραν δείγμα DNA και το αποτέλεσμα έδειξε πως δεν υπήρχε εμπλοκή της οικογένειας. το 2006 η 49χρονη μητέρα, Πάτσι Ράμσεϊ, πεθαίνει από καρκίνο της μήτρας και τρία χρόνια μετά ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του. Επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια των ερευνών, έβλεπε μπροστά του να παραβλέπονται διαρκώς στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει τις αρχές στην εύρεση του δολοφόνου.
Ο ντετέκτιβ, κατηγορεί τους γονείς, πως βασάνισαν και τελικά σκότωσαν το παιδί τους. Το κυριότερο στοιχείο που τον κάνει να το πιστεύει, είναι οι… ιστοί μιας αράχνης! Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος, κάποιος εισέβαλε στο υπόγειο από το σπασμένο παράθυρο για να κάνει κακό στην 6χρονη. Εκείνος όμως, μέσω του βίντεο που έχει δόθηκε και στις αρχές, παρατήρησε πως μπροστά από το σπασμένο τζάμι, υπάρχουν πυκνοί ιστοί αράχνης. Αν υπήρχε περίπτωση να εισβάλει από αυτό το σημείο ο ένοχος, σίγουρα θα είχε χαλάσει τους ιστούς της αράχνης μπαίνοντας στον χώρο. Όμως αυτό δε συνέβη.
Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, οι γονείς είναι εκείνοι που διέπραξαν το φρικτό έγκλημα, αλλά δεν τους αποδόθηκαν ποτέ οι κατηγορίες. Το δικαστήριο της πολιτείας όπου ανήκαν, ψήφισε υπέρ της καταδίκης των στυγερών γονιών της, για κακοποίηση παιδιού μέχρι θανάτου, με την ποινή για τη συγκεκριμένη κατηγορία να αγγίζει τα 48 έτη φυλάκισης.
Όμως ο εισαγγελέας Άλεξ Χάντερ αρνήθηκε να υπογράψει τις κατηγορίες των γονιών, λόγω ισχνών αποδείξεων και έτσι οι Τζον και Πάτσι Ράμσεϊ ήταν ελεύθεροι. 10 χρόνια μετά τη δολοφονία ο 40χρονος Αμερικανός δάσκαλος συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Μπανγκόκ και ομολόγησε την πράξη του στις αστυνομικές αρχές της Ταϋλάνδης.
Επιβαρυντικές είναι τώρα 4 καταθέσεις γυναικών που είχαν σχέση με τον πατέρα της μικρής Τζον Ράμσευ οι οποίες είχαν σχέση μαζί του από το 2006 και μετά και μάλιστα με την μία παντρεύτηκε. Λένε ότι είναι πολύ επιθετικός, βίαιος και μάλιστα είχε εκμυστηρευθεί ότι πάνω στα νεύρα του είχε πνίξει την μοναχοκόρη του. 
Πάντως ο φάκελος της δολοφονίας παραμένει ανοικτός μέχρι ο φονιάς να πληρώσει για το έγκλημα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου