Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΕΝΑΣ ΚΡΟΙΣΟΣ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 1,1 ΔΙΣ ΔΟΛ. ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

Ο 70χρονος David Geffen, γιος Ουκρανοεβραίου εργάτη, που πήγε για να ζήσει το Αμερικάνικο Όνειρο, είναι σήμερα από τους πλουσιότερους κινηματογραφικούς παραγωγούς του Χόλυγουντ, συνιδρυτής των στούντιο DreamWorks και από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στο αγώνα κατά του AIDS. Η περιουσία του κυμαίνεται στα 6 δις δολάρια αλλά ο ίδιος προτιμά να τοποθετεί τα κεφάλαια του σε πανάκριβα και μοναδικά ακίνητα. Τελευταία του αγορά αυτή η παραθαλάσσια  βίλα στο ανατολικό Χάμπτον έναντι 50 εκατομμυρίων. Έχει επτά κρεβατοκάμαρες, έκτασης 7.500 τετραγωνικών και ανήκε στον διευθυντή της Time Warner Steve Ross. Η αξία όλων των ιδιοκτησιών του Geffen στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Κι όμως το ταξίδι στο όνειρο για τον Γκέφεν ξεκίνησε με ένα μεγάλο ψέμα. Το 1964 ζήτησε εργασία στο πρακτορείο ταλέντων του Γουίλιαμ Μόρις, διανθίζοντας το βιογραφικό του με ένα πλαστό πτυχίο από το πανεπιστήμιο  UCLA.
Οι άνθρωποι του Μόρις πίστεψαν το ψέμα του Γκέφεν αλλά ο ίδιος ανησυχούσε πάρα πολύ, έτσι κατέστρωσε σχέδιο για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις. Για τρεις εβδομάδες ξυπνούσε από τα χαράματα και έτρεχε στο γραφείο όπου κοιτούσε την αλληλογραφία. Ήξερε ότι οι εργοδότες του είχαν ζητήσει από το πανεπιστήμιο επιβεβαίωση για τη φοίτησή του και από μέρα σε μέρα η απάντηση θα έφθανε. Όταν έφθασε η επιστολή, ο Γκέφεν ήταν εκεί. Την άνοιξε με ατμό, τύπωσε λευκό επιστολόχαρτο του UCLA, έγραψε αυτά που έπρεπε και ξαναέκλεισε το φάκελο. Μετά από τρία χρόνια εργασίας στον Μόρις έφευγε ως ο πιο περιζήτητος ατζέντης, χωρίς βέβαια να πάρει κάποιος είδηση τι είχε κάνει με το βιογραφικό του. Το 1980 ανοίγει την Geffen Records η οποία μέσα σε λίγα χρόνια αναδεικνύεται σε μια από τις ισχυρότερες δισκογραφικές εταιρείες. Συνεργάζεται με  Guns 'n' Roses, Nirvana, Τζορτζ Μάικλ και Aerosmith. Δέκα χρόνια αργότερα την πουλάει για 550 εκατομμύρια δολάρια. 
Ήταν το 1994 όταν ο Ντέιβιντ Γκέφεν μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τζέφρι Κάτζενμπεργκ έβαλαν από 33 εκατομμύρια δολάρια και ίδρυσαν τα στούντιο  DreamWorks. Εκτός από παραγωγή και διανομή ταινιών μπήκαν στα παιχνίδια ηλεκτρονικών υπολογιστών και σε τηλεοπτικά προγράμματα. Ξεκίνησε αρκετά δυναμικά πήρε δύο όσκαρ, αλλά τον Δεκέμβριο του 2005 πουλήθηκε στην Paramount Pictures. Τώρα ο γκέφεν εκδηλώνει ενδιαφέρον για να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας που εκδίδει την εφημερίδα New York Times αλλά και για την εξαγορά της ομάδα του nba l.a. clipers.
Ποια είναι όμως μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα όλων των εποχών που πέρασαν στην ιδιοκτησία του;. η πολυτελέστατη κατοικία αξίας 21 εκατομμυρίων στην παραλία του Μαλιμπού. Μία άλλη κατοικία λίγα τετράγωνα πιο κάτω, την οποία αγόρασε από τον ιδρυτή του Hard Rock Café, Peter Morton το 2008 για 9,8 εκατομμύρια δολάρια. 
Ο Geffen διαθέτει επίσης μία έπαυλη 13.600 τετραγωνικών μέτρων στο Μπέβερλι Χιλς, η οποία ανήκε στον ιδρυτή της Warner Bros,  Jack Warner. Την πήρε το 1990 έναντι 47,5 εκατομμυρίων. H βίλα είχε κτιστεί το 1937 και λέγεται ότι διατηρεί ανέπαφο το πάτωμα όπου στεκόταν ο Ναπολέων όταν έκανε πρόταση γάμου στη Ζοζεφίνα. 
Στη Νέα Υόρκη, ο Geffen διαθέτει δύο διαμερίσματα σε ένα κτίριο του Μανχάταν με θέα το Σέντραλ Παρκ που κόστισαν 60 εκατομμύρια δολάρια το 2010. 
Μεγάλη του αγάπη η θάλασσα. Το γιοτ Rising Sun, το αγόρασε από τον Larry Ellison το 2007 έναντι 590 εκατομμυρίων ενώ το 2011 ο γκέφεν αγόρασε και το Pelorus από το Ρώσο δισεκατομμυριούχο Roman Abramovich έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου