Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΕ. Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΕ ΑΠΌ ΤΟ 58!

Η Κλαούντια Καρντινάλε αναμφισβήτητα είναι ένας ζωντανός μύθος του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος που προσπαθούσε πάντα να διατηρεί μια σαφή διάκριση μεταξύ του επαγγέλματος και της προσωπικής της ζωής. Έφτιαξε μια καριέρα πλήρως απαλλαγμένη από κουτσομπολιά και σκάνδαλα και τώρα στα 76 της αποκαλύπτει το γιατί. Η μεγάλη σταρ που έχει τιμηθεί με το Μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής από τον Πρόεδρο της Γαλλίας, έζησε τον εφιάλτη του βιασμού στα 16 της χρόνια, έμεινε έγκυος, έκρυψε την εγκυμοσύνη την ώρα που ξεκίναγε την καριέρα της, γέννησε και βάφτισε αδερφάκι της το παιδί της. Η συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε μέσα από το αυτοβιογραφικό της βιβλίο 56 χρόνια μετά..
Η Κλαούντια Καρντινάλε γεννήθηκε στην Τυνησία το 1938 από πατέρα Σικελό και μητέρα Ιταλίδα και ονειρευόταν να γίνει δασκάλα. Το γεγονός ότι στην Σικελία υπάρχουν αρκετά ελληνόφωνα χωριά και η μητέρα της, λεγόταν Γιολάντα Γκρέκο, κάνει την Κλαούντια Καρντινάλε να πιστεύει ότι έχει και ελληνικές ρίζες. Σε ηλικία δεκατεσσάρων μόλις ετών, θα πρωταγωνιστήσει σε ένα ντοκιμαντέρ του Γάλλου σκηνοθέτη Ρενέ Βοτιέ. Η ταινία προβάλλεται στο Βερολίνο και κερδίζει το πρώτο βραβείο. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς. Αυτό ήταν το εφαλτήριο για τους πρώτους μικρούς κινηματογραφικούς ρόλους. Παράλληλα με τα όνειρά της για το σινεμά, ζει και έναν εφιάλτη. Ενας νεαρός Γάλλος την ακολουθεί, την ακινητοποιεί και τη βιάζει, σε ηλικία 16 ετών. την αφήνει έγκυο την ώρα που ο ιταλικός κινηματογράφος της προσφέρει συμβόλαιο 5 ετών. 
Εγκαθίσταται στη Ρώμη όπου αναγκάζεται επί μήνες να κρύβει την εγκυμοσύνη της. Παίζει ένα μικρό ρόλο σε ταινία με τον Γκάσμαν και τον Μαστρογιάννι. Πείθει τον παραγωγό της Φράνκο Κριστάλντι να τη βοηθήσει και φέρνει στον κόσμο, το 1958, τον γιό της Πατρίκ, τον οποίο ο Κριστάλντι υιοθετεί. Ο μικρός Πατρίκ κρύβεται στην Τυνησία και τον μεγαλώνουν οι παππούδες την ώρα που η καριέρα της σταρ απογειώνεται και γίνεται παγκόσμιο σεξ symbol. Η Καρντινάλε σε ανύποπτο χρόνο δήλωσε ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε πως τα σκάνδαλα και οι εξομολογήσεις ήταν απαραίτητα για να γίνει ηθοποιός. Δεν αποκάλυψε ποτέ τον εαυτό της ούτε και το σώμα της στις ταινίες.
Αυτή τη δραματική ζωή, η Κλαούντια Καρντινάλε την αποτύπωσε σε βιβλίο. Μέσα από την αφήγησή της δεν περιορίζεται απλώς στην εξιστόρηση των γεγονότων, αλλά εκμυστηρεύεται σκέψεις και απόψεις που δεν γνωρίζαμε. Η ερμηνεία της σε συνδυασμό με την ομορφιά, τα σκοτεινά αλλά σπινθηροβόλα μάτια, την εκρηκτική σεξουαλικότητα και το γνήσιο ταλέντο εγγυήθηκαν την πορεία της στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετά το 1962 αναδείχθηκε σε πρώτο όνομα του ιταλικού σινεμά, ενώ έγινε σταρ διεθνούς βεληνεκούς και έπαιξε σε πάνω από 90 ταινίες. Υποστηρίζει ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ, αν και φήμες λένε ότι το έκανε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή της. Τα τελευταία 30 χρόνια συζεί με το σκηνοθέτη Pasquale Squitieri με τον οποίο απέκτησε μια κόρη την Κλαούντια. Αποτέλεσε πρότυπο του στυλ και κέρδισε, αντί για την ζήλια, την αγάπη και τον θαυμασμό των γυναικών. 
Εκδηλώνοντας και στην πράξη ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, η  Κλαούντια Καρντινάλε έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα ως  Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco. 
Υπερασπίζεται τα Δικαιώματα των Γυναικών και των ομοφυλόφιλων, είναι βαθιά φιλοσοφημένη για τον άνθρωπο και τη ζωή. Υποστηρίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία, ενώ δεν την ενδιέφερε ποτέ η δόξα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου