Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΕΡΟΔΟΥΛΗ, ΜΑΝΤΑΜ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ..

Η Ξαβιέρα Χολάντερ ήταν γραμματέας της Ολλανδικής Πρεσβείας, έγινε πόρνη και μαντάμ, αρθρογράφος του Penthouse και τελικά διάσημη συγγραφέας. Για 3 δεκαετίες οι αναγνώστες διάβαζαν μανιωδώς τη στήλη της μαντάμ, η οποία έστελνε όμορφα κορίτσια στους υψηλούς πελάτες της, όπως τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, τον Φρανκ Σινάτρα ή σε άλλους διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές, πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ήξερε καλά την τέχνη του σεξ και μέσα από τα κείμενά της, προσπαθούσε να τη διδάξει και σε άλλους. Κι όμως στα νιάτα της ήταν μια από τις καλύτερες γραμματείς της Ολλανδίας μάλιστα με θητεία σε πρεσβείες, και προοπτική πολιτικής καριέρας.
Γεννήθηκε το 1943 στην Ινδονησία, μεγάλωσε στην Ολλανδία, τελείωσε το σχολείο και παρακολούθησε μαθήματα γραμματειακής υποστήριξης. Ανακηρύχθηκε «Η Καλύτερη Γραμματέας της Ολλανδίας», σε σχετικό διαγωνισμό και πήγε στη Νότια Αφρική όπου εργάστηκε στις πρεσβείες της Ολλανδίας και του Βελγίου. Όταν το 1968, ο αρραβώνας της με τον Αμερικανό οικονομολόγο John Weber διαλύθηκε, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να ζήσει στην Νέα Υόρκη. Εκεί συνέχισε να εργάζεται ως γραμματέας της ολλανδικής πρεσβείας ενώ παράλληλα έψαχνε τρόπους για να ενισχύσει το εισόδημά της. Μια φίλη της πρότεινε να κάνει σεξ έναντι πληρωμής. Η ιδέα της άρεσε και για να χαρίσει απολαυστικές νύχτες στους άνδρες έφτασε να χρεώνει με χίλια δολάρια την βραδιά, έτσι έγινε γνωστή σαν «Ιπτάμενη Ολλανδέζα» που πετούσε από κρεβάτι σε κρεβάτι.

Η όμορφη Ξαβιέρα παραιτήθηκε από την πρεσβεία και επένδυσε όσα χρήματα είχε για να ανοίξει οίκο ανοχής στην 73η οδό, πληρώνοντας 10 χιλιάδες δολάρια σε μια παλιά μαντάμ για να αγοράσει την τηλεφωνική ατζέντα με τους πελάτες. Είχε καταφέρει να λειτουργεί τον οίκο, χωρίς να πληρώνει προστασία σε παράνομα κυκλώματα και προστάτες. Το 71 όμως συνελήφθη για πορνεία και οι αρχές την απέλασαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. στη δεκαετία του 1970 η Hollander έζησε στο Τορόντο, όπου παντρεύτηκε τον Frank Applebοm, και τότε έγραψε τα απομνημονεύματά της με τον τίτλο «χαρούμενη Πόρνη, η ιστορία μου». 
Το βιβλίο έγινε αμέσως best seller πουλώντας 16 εκατομμύρια αντίτυπα. Στις σελίδες του βιβλίου της για πρώτη φορά οι αναγνώστες διάβαζαν με γλαφυρό τρόπο και  λεπτομέρειες για ένα θέμα ταμπού όπως οι σεξουαλικές σχέσεις. Κατά κάποιο τρόπο αναθεωρήθηκαν οι απόψεις περί συζυγικού σεξ και βοήθησαν στην απελευθέρωση των γυναικών, λέει η Χολάντερ. Από τότε έγραψε άλλα 17 βιβλία σχετικά με το σεξ ενώ το 72 συμφώνησε με το περιοδικό Penthouse να γράφει μια μηνιαία στήλη με την ονομασία «Call me Madam», η οποία έκανε θραύση με τις σεξουαλικές συμβουλές που έδινε σε άνδρες και γυναίκες.
Στα 71 της η Ξαβιέρα μιλά έξι γλώσσες, έκανε αμέτρητες τηλεοπτικές εμφανίσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Βέλγιο και Ολλανδία, έδωσε διαλέξεις σχετικά με το σεξ σε πανεπιστήμια και συνέδρια. Προσπάθησε να κάνει καριέρα στο τραγούδι με δύο δίσκους που κυκλοφόρησε και τελικά έφτιαξε στο Άμστερνταμ ένα καλλιτεχνικό χώρο όπου παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις. Σήμερα μοίραζε τη ζωή της στα πολυτελή σπίτια που έχει αγοράσει στην ισπανική Μαρμπέλα, τον Καναδά και το Άμστερνταμ.
Το 2007 παντρεύτηκε τον Ολλανδό Philip de Haan ενώ η ίδια αποκάλυψε ότι είχε ομοφυλοφιλικές περιπέτειες τη δεκαετία του ’90 με την Ολλανδέζα ποιήτρια Dia. Η πολυτάραχη ζωή της Hollander έχει γίνει ταινία πέντε φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου