Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΓΚΟΥΛΝΑΡΑ ΚΑΡΙΜΟΒΑ, Η ΞΑΝΘΙΑ ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ ΜΕ DNA ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ

Ντροπή για την "πρώτη οικογένεια" του Ουζμπεκιστάν αποτελεί, σύμφωνα με τον ηγέτη της χώρας, Δικτάτορα Ισλάμ Καρίμοφ,  η μεγαλύτερη κόρη του που φωτογραφήθηκε σε αισθησιακές πόζες. Ο πρόεδρος χαστούκισε την κόρη του Γκουλνάρα Καρίμοβα όταν έφτασε στα χέρια του ένας φάκελος με φωτογραφίες της άτακτης θυγατέρας του η οποία εκτός από ποπ σταρ, θέλει να καλλιεργήσει ένα θετικό προφίλ στην πατρίδα της για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία της χώρας. Οι φωτογραφίες που άφησε να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο θεωρούνται μια προσπάθεια της κόρης του δικτάτορα να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα της. Ωστόσο προκάλεσαν σάλο στο Ουζμπεκιστάν γιατί θεωρήθηκαν άκρως προκλητικές λόγω των κολλητών ρούχων και της στάσης του σώματός της κατά τις ασκήσεις. Ο αυταρχικός μπαμπάς έβαλε λουκέτο σε 3 τοπικά κανάλια που μετέδιδαν βίντεοκλιπ της Γκουλνάρα, ενώ σίγησαν και οι 3 ραδιοφωνικοί σταθμοί που ήλεγχε η ίδια. Ο Τύπος της χώρας αναφέρει ότι η εκρηκτική 40χρονη προετοιμάζει το έδαφος για πραξικόπημα στη χώρα για να αναλάβει η ίδια τα ηνία από τον άρρωστο πατέρα της, ενώ η μητέρα της Τατιάνα δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ δημόσια.
Το όνομά της έχει συνδεθεί με σκάνδαλα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και «βρόμικες» επιχειρηματικές συμφωνίες. Με εκφοβισμούς έχει εξασφαλίσει μερίδιο σε όλες σχεδόν τις κερδοφόρες επιχειρήσεις στο Ουζμπεκιστάν Είναι η τραγουδίστρια με το ψευδώνυμο Goόgoosha, μοντέλο, παρουσιάστρια, σχεδιάστρια ρούχων και κοσμημάτων, φίλη διασήμων με σπουδές στο Χάρβαρντ και χρησιμοποιεί όλη την εξουσία της οικογένειας για να συνθλίψει οποίον σταθεί εμπόδιο στα σχέδια της. Οι Financial Times υπολογίζουν την προσωπική της περιουσία στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. η όμορφη Γκουλνάρα Καρίμοβα έχει χρησιμοποιήσει παράνομα μέσα για να οικοδομήσει την αμύθητη αυτή περιουσία και τα πανάκριβα και πολυτελή ακίνητα της στα πιο φημισμένα σημεία του πλανήτη. ζει κυρίως στην Γενεύη και την Ισπανία και πριν από μερικούς μήνες αγόρασε κατοικία 2.500 μ2 στην Κολωνία έναντι 18,2 εκατ. Ευρώ. Στο Παρίσι έκανε αγορά πολυτελούς διαμερίσματος, 800ων μ2 έναντι 30 εκ δολαρίων. Θεωρείται η πιο μισητή γυναίκα της ιστορίας του Ουζμπεκιστάν και στο ενεργητικό της έχει ένα γάμο από την ηλικία των 19 ετών που διήρκεσε 10 χρόνια και απέκτησε ένα γιο και μια κόρη. Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο ήταν μόνιμη εκπρόσωπος της χώρας της στην αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών.
Η 40χρονη  κόρη του δικτάτορα του Ουζμπεκιστάν είχε δηλώσει ότι έχει να μιλήσει 12 χρόνια στην μικρότερη αδερφή της Λόλα. Και οι δυο βρίσκονται στο στόχαστρο διωκτικών αρχών στην Ευρώπη για τον παράνομο πλουτισμό τους. Η 35χρονη Λόλα, μητέρα τριών παιδιών, ζει κατά κύριο λόγο στην Ελβετία, έχοντας πουλήσει σχεδόν όλη την περιουσία της στο Ουζμπεκιστάν. Το σπίτι που έχει εκεί αξίζει 46 εκ. δολάρια, ενώ βρετανικές εφημερίδες έγραψαν ότι έχει αγοράσει πύργο το Μπέβερλι Χιλς, αξίας 58 εκατομμυρίων με εσωτερική και εξωτερική πισίνα, κινηματογράφο, σάουνα,  υπόγειο γκαράζ 12 ιχ, κήπο 4 χιλ μ2 και κάβα με 5 χιλ μπουκάλια
Το Ουζμπεκιστάν των 30 εκ. κατοίκων είναι η τέταρτη μεγαλύτερη χώρα σε αποθέματα χρυσού στον κόσμου, με πλούσια κοιτάσματα χαλκού και φυσικού αερίου και η έβδομη μεγαλύτερη παραγωγός χώρα ουρανίου εκτός από τα εθνικά προιόντα που είναι το βαμβάκι και το ρύζι. Η χώρα με τις ερήμους και τι στέπες αλλά και την ιστορική πόλη Μπουχάρα που μοιάζει σαν να έχει μείνει ακίνητη στο πέρασμα των αιώνων, έχει στο τιμόνι της τον Καρίμοφ από την εποχή της κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1989. 
Ο 75χρονος, που εκλέγεται.. δημοκρατικά με ποσοστά κοντά στο 90 % έχει κατηγορηθεί για ανατριχιαστικά βασανιστήρια και έχει μπει στο στόχαστρο των διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου