Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ 70ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ!

Τη θλιβερή πραγματικότητα ότι οι ήρωες της τηλεόρασης έχουν αντικαταστήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις για πολλούς, μοναχικούς ανθρώπους έρχεται να επιβεβαιώσει η είδηση από το Ιλινόις των ΗΠΑ με πρωταγωνιστή τον 70χρονο Ray Fulk. Ήταν χωρίς οικογένεια ή φίλους και την ύπαρξη του αγνοούσαν ακόμη και πολλοί από τους γείτονες του στο Λίνκολν όπου έμενε. Ζούσε απομονωμένος στο κτήμα του και είχε κάνει την διαθήκη του από το 1998, πέθανε από καρδιακή προσβολή το καλοκαίρι και εντοπίστηκε 3 ημέρες μετά. Τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία μόλις 7 άνθρωποι, κι όμως, ο άγνωστος έγινε πρωτοσέλιδο όταν άνοιξε η διαθήκη του έστω και αν δεν δημοσιεύτηκε ποτέ ούτε μια φωτογραφία του. Ο ηλικιωμένος άφησε όλη του την περιουσία σε δύο ηθοποιούς, τους οποίους δε γνώρισε ποτέ από κοντά, αλλά τους είχε παρακολουθήσει σε σίριαλ που πρωταγωνιστούσαν πριν από πολλά χρόνια. Τους έβλεπε στην τηλεόραση, ήταν οι μόνοι φίλοι του, ταυτίστηκε μαζί τους, τους θεώρησε μέλη της οικογένειας του.
Η κληρονομιά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σπίτι και το κτήμα στο οποίο ζούσε έκτασης 160 στρ. και αξίας άνω του ενός εκ. δολαρίων και επιπλέον 230.000 δολάρια στην τράπεζα. Επίσης, ο Fulk άφησε 5.000 δολ στον πιο παλιό Οργανισμό Κατά της Βίας με έδρα το Σικάγο. Ο ένας από τους ανέλπιστα τυχερούς ηθοποιούς είναι ο 60χρονος Κέβιν Μπρόφι, η μεγαλύτερη "επιτυχία" του οποίου ήταν μια κωμική σειρά με τίτλο "Lucan", όπου υποδυόταν ένα λυκάνθρωπο. Η συγκεκριμένη σειρά προβλήθηκε το 1977 και ολοκληρώθηκε σε έντεκα μόλις επεισόδια. Μάλιστα, ο αποθανών είχε στον τοίχο του σπιτιού μια αφίσα του ηθοποιού από την εποχή που πρωταγωνιστούσε στο συγκεκριμένο σίριαλ.
Ο δεύτερος είναι ο 57χρονος Πίτερ Μπάρτον γνωστός από τη συμμετοχή του στη σαπουνόπερα "Ατίθασα Νιάτα, όπου επί 6 χρόνια από το 1987 υποδυόταν το γιατρό Σκοτ Γκρέιντζερ έναν από τους βασικούς χαρακτήρες του σίριαλ. Η σαπουνόπερα που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε να προβάλλεται στις ΗΠΑ το 1973 και έχουν μεταδοθεί έκτοτε πάνω από 8500 επεισόδια. Ωστόσο, απ' ό,τι φαίνεται, ο Fulk συμπαθούσε τον ηθοποιό όχι από τη συμμετοχή του σε αυτό το σίριαλ αλλά σε ένα παλιότερο όχι ιδιαίτερα πετυχημένο με τίτλο "The Powers of Matthew Star"  παραγωγής 1983. Οι δύο ηθοποιοί, που συμπτωματικά είχαν συμμετάσχει μαζί και στην ταινία "Hell Night" έπεσαν από τα σύννεφα, όταν ειδοποιήθηκαν για την κληρονομιά. Ταξίδεψαν από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Λίνκολν για να συναντήσουν από κοντά το συμβολαιογράφο και να βεβαιωθούν ότι δεν πρόκειται για φάρσα. 
Σύμφωνα με το συμβολαιογράφο, όταν ο Fulk συνέτασσε τη διαθήκη του, είχε ισχυριστεί ότι ήταν φίλος με τους δύο ηθοποιούς. Το πιθανότερο είναι ότι απλά θαύμαζε τη δουλειά τους και θέλησε με αυτό τον τρόπο να τους ευχαριστήσει για όλα τα χρόνια που του κρατούσαν συντροφιά. Ο Φόλκ δεν είχε διάθεση και μόνο η τηλεόραση τον ψυχαγωγούσε μέσα από προγράμματα όπως ταινίες, τηλεπαιχνίδια, ντοκιμαντέρ και φυσικά οι αγαπημένες του σειρές που δεν έχανε ούτε δευτερόλεπτο. Αυτό το κουτί, η μόνη συντροφιά σε μοναχικούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, η τηλεόραση τον κρατούσε στην ζωή. 
Ο Κέβιν Μπρόφι και ο Πίτερ Μπάρτον που έκαναν καριέρα κυρίως στην 20ετία 1980 - 2000 σε τηλεοπτικά σίριαλ και έπαιξαν και σε λίγες ταινίες, ξεναγήθηκαν στο σπίτι και το κτήμα και ζήτησαν να μπει πωλητήριο ενώ μοιράστηκαν τις καταθέσεις στην τράπεζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου