Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΝΤΩ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Ο θάνατος του Κινέζου μεγιστάνα Lam Kok και του 12χρονου γιου του, μοιάζει να βγήκε από τις σελίδες μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι. Ο 46χρονος επιχειρηματίας σκοτώθηκε σε δυστύχημα που είχε με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, αμέσως μετά την υπογραφή συμβολαίων για την αγορά του κάστρου Chateau de La Riviere που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και βρίσκεται στο Μπορντό. Το δραματικό τέλος του Lam Kok στις 19 Δεκεμβρίου, έφερε στην επιφάνεια την καταραμένη ιστορία του κάστρου που στοίχειωσε τους τελευταίους τρεις ιδιοκτήτες.


ο Κινέζος δεν πρόλαβε να το χαρεί ούτε μια μέρα απλά έβγαλε μερικές φωτογραφίες με την σύζυγο του και το ζευγάρι που ήταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες. Το κάστρο με τους περίφημους γαλλικούς αμπελώνες και το ξακουστό κρασί, από το 2002 μέχρι σήμερα δεν έχει κατοικηθεί αφού και οι τρεις ιδιοκτήτες του πέθαναν μετά την αγορά του και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: όλοι τους σκοτώθηκαν σε αεροπορικά δυστυχήματα!. Δώδεκα χρόνια πριν σκοτώθηκε σε ηλικία 66 ετών ο Jean Leprince, σε αεροπορικό δυστύχημα αμέσως μετά την απογείωση του αεροπλάνου του τύπου τσέζνα. Το ίδιο τέλος είχαν και οι επόμενοι δυο ιδιοκτήτες. 
Ο James Gregoire και ο Λαμ Kok βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί,  με το ελικόπτερο του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία μόλις έδωσαν τα χέρια για την αγοραπωλησία 160 στρεμ. έναντι τριάντα εκ ευρώ. Μετά από εορταστικό γεύμα και συνέντευξη Τύπου ο Gregoire κάλεσε τον Kok σε μια εναέρια περιήγηση της νέας ιδιοκτησίας του. Η σύζυγος του Kok κατέβηκε την τελευταία στιγμή αφού φοβάται τα ύψη και ειδικά τα ελικόπτερα. Ο συναγερμός τέθηκε σε εφαρμογή όταν άργησαν να επιστρέψουν κατά 20 λεπτά. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι χτένισαν την περιοχή ελπίζοντας να βρουν επιζώντες ή τα ίχνη των αγνοουμένων του ελικοπτέρου. Ξημερώματα ανακαλύφθηκαν τμήματα από τα συντρίμμια. 
Όπως διαπιστώθηκε το ελικόπτερο έπιασε φωτιά και συνετρίβη στον παραπλήσιο ποταμό Dordogne παρασέρνωντας στον θάνατο εκτός από τους δύο άνδρες και τον ανήλικο γιο του Κινέζου και έναν διερμηνέα. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν κάποιους από τους επιβάτες να αγωνίζονται να βγουν από τα συντρίμμια αλλά γρήγορα τα ορμητικά νερά του ποταμού τους παρέσυραν και τους έπνιξαν. Όλοι στην Γαλλία έγραψαν για τον στοιχειωμένο πύργο που σκοτώνει τους ιδιοκτήτες του και μάλιστα στον εναέριο χώρο του. Ο λαμ Kok ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε κίνα και Χονγκ Κονγκ, κατείχε ξενοδοχεία και μεγάλες φυτείες τσαγιού. Οι επενδύσεις των Ασιατών στα γαλλικά κρασιά είναι έντονες τα τελευταία χρόνια και εκείνος θέλησε να αγοράσει τους καλύτερους ίσως αμπελώνες στην περιοχή Fronsac του Μπορντώ με τα ντόπια κρασιά να πωλούνται προς € 40 το μπουκάλι. Λίγο πριν το δυστύχημα στην μία και μοναδική φορά που μίλησε στους εργαζόμενους ο Κινέζος επιχειρηματίας είχε δείξει την πρόθεση του να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και να μετατρέψει το χλιδάτο κάστρο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, μαγνήτη για τους συμπατριώτες του που επισκέπτονται την Ευρώπη.
Ο James Gregoire, ήταν ιδιοκτήτης δύο άλλων αμπελώνων στην περιοχή του Μπορντό και πολύ γνωστός οινοπαραγωγός. Ένας έμπειρος πιλότος ελικοπτέρου με δική του εταιρία ενοικιάσεων που τώρα αφήνει πίσω του δύο γιους τον  Κύριλλο και το Nicola που εργάζονται ήδη στην στις επιχειρήσεις του. Η χήρα του κινέζου δισεκατομμυριούχου δεν έχει γνωστοποιήσει τις επόμενες κινήσεις της σχετικά με την περιουσία του συζύγου και τις ευρωπαϊκές του επενδύσεις.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου