Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΝΩΕ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΚΟ ΠΛΟΙΟ;

Το κυνήγι της Κιβωτού του Νώε πάντα γοήτευε τους ανθρώπους και δεκάδες επιστήμονες ψάχνουν εδώ και δεκαετίες  αγωνιωδώς να την εντοπίσουν. Ντοκιμαντέρ και ταινίες έχουν προβληθεί για το μεγάλο πλοίο που είπε ο Θεός στο Νώε να κατασκευάσει για να σώσει την ανθρωπότητα και τα ζώα από τον μεγάλο κατακλυσμό. Η εντολή δόθηκε το 2500 π.Χ και ήταν ρητή. «τα ζώα που θα σωθούν θα πρέπει να μπουν στην Κιβωτό κατά ζεύγη και κάθε ζεύγος ζώων θα αποτελείται από αρσενικό και θηλυκό». Που μπορεί να βρίσκονται όμως τα ίχνη της κιβωτού;. στην Τουρκία, το Ιράκ ή την ανταρκτική;. οι απόψεις διίστανται..


Σύμφωνα με τη Βίβλο ο Θεός ευχαριστήθηκε από το πόσο δίκαιος ήταν ο Νώε και αποφάσισε να επιλέξει αυτόν ως σωτήρα του ανθρωπίνου είδους αλλά και των άλλων ειδών ζωής από το μεγάλο κατακλυσμό. Η κιβωτός κατασκευάστηκε με ξύλινες τάβλες και πίσσα στο κατάστρωμα. Είχε περίπου 140 μ. μήκος, 23 πλάτος και 14 ύψος. Μέσα σε αυτή τη κιβωτό ο Νώε έβαλε εκτός από τα ζώα, την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τους τρεις γιους με τις γυναίκες τους. Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε. Η χωρητικότητα ήταν 60.000 κ.μ.
Επιστήμονες μετά από πολύ μελέτη κατέληξαν ότι η Κιβωτός μετέφερε περίπου 16.000 ζώα. Καθώς η μεγάλη πλημμύρα ξεκίνησε, το πλοίο πήγαινε όλο και πιο ψηλά, πάνω από τη γη, μέχρι να φτάσει στην κορυφή του ψηλότερου βουνού. Συνεχίστηκε για 40 ημέρες και 40 νύχτες και στη συνέχεια σταμάτησε όταν το πλοίο συνέχισε να ακουμπάει στην κορυφή του Όρους Αραράτ. Η πλειοψηφία του κόσμου λέει ότι το μυστήριο κρύβεται σε αυτό το βουνό όπου υπάρχουν ίχνη ενός αντικειμένου θα μπορούσε να είναι το αρχαίο πλοίο.
Το 1960 λοχαγός του τουρκικού στρατού, τράβηξε διάφορες αεροφωτογραφίες και σε μία από αυτές είδε ένα παράξενο αντικείμενο που βρίσκονταν σε ύψος 6.350 ποδών στην οροσειρά του Αραράτ. Το αντικείμενο ήταν σε σχήμα πλοίου και είχε σχεδόν 500 μέτρα μήκος. Είδαν μια επίπεδη επιφάνεια που καλύπτονταν με γρασίδι. Το σχήμα της έμοιαζε πράγματι με πλοίο. Οι διαστάσεις της επιφάνειας ήταν πολύ κοντά σε εκείνες που αναφέρονται στη Βίβλο. Τον Αύγουστο του 79 ο Αμερικανός αρχαιολόγος Ron Wyatt επισκέφθηκε την περιοχή για δεύτερη φορά και ανακάλυψε ότι από το έδαφος προεξείχαν τα απολιθωμένα απομεινάρια ενός πλοίου αλλά και αρχαίες άγκυρες. χρησιμοποίησε ανιχνευτές μετάλλων στις εργασίες του και 5 χρόνια μετά η σάρωση αποκάλυψε ένα μεταλλικό πλέγμα γύρω από το αντικείμενο, πλαισιωμένο από κάτι σαν απολιθωμένο ξύλο. Τον Δεκέμβριο του 1986 οι Τούρκοι ενέκριναν το επίσημο πόρισμα του, λέγοντας ότι ο σχηματισμός που ανακαλύφθηκε από τον Ron Wyatt και τους συνεργάτες του, ήταν πράγματι τα απομεινάρια της κιβωτού του Νώε.
Άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει την πραγματική Κιβωτό του Νώε μέσα στους πάγους, στην βάση Μακ Μούρντο στην Ανταρκτική. Στο ξύλινο κατάστρωμα μάλιστα υπάρχουν ακόμη ίχνη ζώων ενώ ταιριάζουν απόλυτα οι διαστάσεις. Η ανακάλυψη έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2012 από το σουηδικό ερευνητικό σκάφος άventyr. Οι επιστήμονες μελετούσαν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και είδαν από το σκάφος τους την υποτιθέμενη κιβωτό με το ένα τρίτο του να εξέχει από τους πάγους. Τελευταία ανακάλυψη που αφορά το βιβλικό πλοίο έρχεται από την Μεσοποταμία, στο σημερινό Ιράκ. Μια άλλη εκδοχή της Κιβωτού φέρνει στο φως το προϊστορικό πινάκιο που εκτιμάται ότι είναι περίπου 4.000 ετών και φυλάσσεται στο βρετανικό μουσείο. 
Φυσικά η περιγραφή της Κιβωτού δεν συμπίπτει με αυτή που έχουμε συνηθίσει από την Βίβλο, όπου γίνεται λόγος για ένα συνηθισμένο μακρόστενο σκάφος, με τρία καταστρώματα, είσοδο από το πλάι και μήκος εξαπλάσιο του φάρδους. Στο κείμενο του πινακίου που είναι χαραγμένο σε σφηνοειδή γραφή, περιγράφεται ένα μεγάλο στρογγυλό σκάφος, φτιαγμένο από πλεγμένα σχοινιά και καλυμμένο με πίσσα για να είναι αδιάβροχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου