Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΤΥ ΜΠΟΙΝΤ. Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ 2 ΘΡΥΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

Γεύτηκε τη δόξα δίπλα σε δύο μύθους της μουσικής, στον Τζορτζ Χάρισον και στον Έρικ Κλάπτον, δύο κολλητούς φίλους με τους οποίους παντρεύτηκε διαδοχικά. Όμως, η Πάτι Μπόιντ, γεύτηκε και την πικρή γεύση του τιμήματος και το έγραψε στο βιβλίο της. Για τα μάτια της γράφτηκαν τρία από τα πιο ωραία ερωτικά τραγούδια, το «Layla» και το «Wonderful Tonight» από τον Κλάπτον αλλά και το «Something» από τον Χάρισον. Η Πάτι Μπόιντ είχε μια ενδιαφέρουσα ζωή αλλά όχι ευτυχισμένη. Στα 70 της διατηρεί ακόμη εκείνη τη σπιρτάδα στο βλέμμα και την κομψότητα που την κατέταξαν στις πιο ποθητές γυναίκες.
Όταν ο Έρικ Κλάπτον αντίκρισε τη σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον  την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Τα έφτιαξε όμως με τη μικρή της αδελφή Πόλα, η οποία τον παράτησε όταν άκουσε το τραγούδι Lαyla και συνειδητοποίησε ότι ήταν γραμμένο για την αδελφή της. O Χάρισον το έριξε στη θρησκεία, η Μπόιντ άρχισε να βγαίνει με το μελλοντικό κιθαρίστα των Stones, Ρόνι Γουντ και πήρε διαζύγιο από τον έρωτα της ζωής της. Αργότερα υπέκυψε στις ερωτικές εξομολογήσεις του Κλάπτον. Ο γάμος διαλύθηκε όπως ξεκίνησε, ύστερα από πολλά μπουκάλια αλκοόλ. Από τη γοητεία της Μπόιντ δεν γλίτωσε ούτε ο ροκ σταρ Μικ Τζάγκερ ο οποίος παρά τις επίμονες προσπάθειές του δεν την έριξε στα δίχτυα του.
Η Πάτι γνώρισε τον Τζορτζ Χάρισον στα 19 της όταν ως μοντέλο υποδύθηκε μία φαν που αποθέωνε τους Βeatles. Πρώτη εκείνη κόλλησε το μικρόβιο του μυστικισμού το οποίο αργότερα πέρασε στους Μπιτλς και είχε ως αποτέλεσμα μήνες διαλογισμού, ταξίδια στην Ινδία και κατανάλωση οινοπνεύματος και ουσιών. Το 68 η Μπόιντ ήταν ήδη παντρεμένη με τον κιθαρίστα των Beatles ο οποίος έγραψε γι” αυτή το υπέροχο τραγούδι »Something». Ο γάμος που ξεκίνησε με όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης, διαλύθηκε γρήγορα. Ο Χάρισον απατούσε την Μπόιντ, και ο Έρικ Κλάπτον που περνούσε πολλές ώρες στο σπίτι τους, έκανε παρέα στην πανέμορφη Πάτι. Την ερωτεύτηκε παράφορα και έκανε ό,τι μπορούσε για να την γοητεύσει. Έφτασε στο σημείο να την εκβιάσει λέγοντας ότι αν δεν έρθει μαζί του, θα αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση ηρωίνης. Η Μπόιντ δεν τον ακολούθησε, και ο Κλάπτον πέρασε τα επόμενα χρόνια εθισμένος στα ναρκωτικά. Το 74 ο γάμος Χάρισον- Μπόιντ έληξε οριστικά. Ο  Κλάπτον περίμενε υπομονετικά και άδραξε την ευκαιρία. Η γυναίκα που αγαπούσε τόσα χρόνια ήταν επιτέλους ελεύθερη, είχε ήδη απεξαρτηθεί από την ηρωίνη και το ζευγάρι ζούσε τον έρωτά του. Ο ροκ τραγουδιστής κοντά της είχε μια αστείρευτη πηγή  έμπνευσης. Ένα βράδυ η Πάτι ετοιμάστηκε να βγουν και τον ρώτησε, αν είναι όμορφη και τότε έγραψε το επικό πια τραγούδι Wonderful tonigh. Παντρεύτηκαν το 79, μετά από 5 χρόνια συμβίωσης. 
Διαβάζοντας την αυτοβιογραφία της καταλαβαίνει κάποιος πως ένας αλκοολικός σύζυγος ακόμα κι αν λέγεται Κλάπτον είναι δυνατόν να σε οδηγήσει στην κατάθλιψη. Μια κατάθλιψη που και η ίδια έθαβε με ποτό και ναρκωτικές ουσίες. Ο Κλάπτον άρχισε να απατά την Μπόιντ, ακόμη και με τις φίλες της. Ο δεσμός με την Κάρλα Μπρούνι συζητήθηκε πολύ αλλά και η εξωσυζυγική σχέση με την Ιταλίδα Λόρι ντε Σάντο. Ο Κλάπτον απόκτησε και τον γιο του Κόνορ ο οποίος το 1991  βρήκε τραγικό τέλος όταν έπεσε από το 53ο όροφο του ουρανοξύστη όπου ζούσε ο φίλος της μητέρας του. Η θλίψη του πατέρα του αποτυπώθηκε στο τραγούδι Tears in Heaven. Σήμερα η  70χρονη Βρετανίδα Πάτι Μπόιντ ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων και τις εκθέσεις φωτογραφιών.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου