Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ 5ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ

Κατέκτησε τις πασαρέλες πολύ γρήγορα και στα 20 της βγήκε Μις Βενεζουέλα, οι προτάσεις για συνεργασίες αλλά και η μεταπήδηση της στην τηλεόραση και τα σήριαλ της έφεραν δόξα και χρήμα. Η Μόνικα Σπίερ όμως ένιωθε πάντα ανασφαλής στην χώρα της και έτσι όταν παντρεύτηκε τον Ιρλανδό επιχειρηματία Τόμας Χένρι Μπέρι και γέννησε την μονάκριβη κορούλα τους αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο Μαιάμι. Η επίσκεψη στην γενέτειρα για τις γιορτές στάθηκε μοιραία. Η 29χρονη πρώην Μις Βενεζουέλα Mόνικα Σπίερ δολοφονήθηκε μαζί με τον πρώην σύζυγό της από επίδοξους ληστές ενώ κατευθύνονταν με το αυτοκίνητό τους στην εθνική οδό. Το σκηνικό της φρίκης το έζησε και η 5χρονη κορούλα της που δέχτηκε σφαίρα στο πόδι.


 Η 29χρονη καλλονή ταξίδευε με τον Τόμας Μπέρι και τη μικρή κόρη τους σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη Βαλέντσια με το Πουέρτο Καμπέγιο όταν το αυτοκίνητό τους έπαθε βλάβη και σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου. Ή ώρα ήταν δέκα το βράδυ όταν σύμφωνα με την αστυνομία της Βενεζουέλας ξαφνικά τους επιτέθηκαν ένοπλοι δράστες που άνοιξαν πυρ προκειμένου να τους κλέψουν τα χρήματα και το αυτοκίνητο που δεν ήταν πολυτελές, τουλάχιστον αυτό είναι το σενάριο που διαδίδουν οι αρχές. Μάλιστα τα θύματα δέχτηκαν τους πρώτους πυροβολισμούς εκτός του αυτοκινήτου και κατέληξαν στην προσπάθεια τους να κρυφτούν μέσα. Το νήμα της ζωής κόπηκε πολύ γρήγορα, και η Μόνικα και ο 39χρονος δέχτηκαν σφαίρες σε όλο τους το σώμα ενώ από τύχη σώθηκε τραυματισμένη η κόρη τους Μάγια που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Τώρα οι γονείς της Μόνικας θα πρέπει να της αποκαλύψουν ότι θα μεγαλώσει μαζί τους χωρίς την μητέρα και τον πατέρα. Τραγική ειρωνεία, η οικογένεια θα επέστρεφε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ εντός της εβδομάδας.


Το ζευγάρι ήταν μαζί για πολλά χρόνια αφού ο Μπέρι είχε μετακομίσει από την Μεγάλη Βρετανία στην Βενεζουέλα από την ηλικία των 7 ετών λόγω της εργασίας του πατέρα του. παντρεύτηκαν πριν από 5 χρόνια και χώρισαν πέρυσι αλλά ήταν συνέχεια μαζί λόγω της κόρη τους. Ο χαμός της βασίλισσας της ομορφιάς που κατέκτησε την 5η θέση στο διαγωνισμό Μις υφήλιος το 2005 προκάλεσε θλίψη στους 355 χιλιάδες ανθρώπους που ακολουθούσαν τα βήματα της στο τουίτερ. Η Σπίερ εκτός από  όμορφη ήταν και μορφωμένη, πήρε πτυχίο στο θέατρο από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα πριν επιστρέψει στη Βενεζουέλα και πρωταγωνιστήσει σε δέκα σαπουνόπερες με πολύ υψηλές τηλεθεάσεις. Τώρα μια ομάδα ντετέκτιβ με επικεφαλής τον διευθυντή της αστυνομίας ξεψαχνίζουν την υπόθεση αναζητώντας τους επικίνδυνους φονιάδες ενώ 2 εισαγγελείς έχουν τεθεί επικεφαλής των ερευνών για την διπλή δολοφονία.


Η Βενεζουέλα είναι μία από τις πιο βίαιες χώρες του κόσμου με περίπου 130 χιλ. ανθρωποκτονίες τα τελευταία 13 χρόνια. Ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο έχει διακηρύξει ότι προτεραιότητά του είναι η πάταξη των βίαιων εγκλημάτων αλλά τα σχέδια της κυβέρνησης δεν αποφέρουν καρπούς λόγω της ατιμωρησίας των εγκληματιών, της διαφθοράς των δικαστικών αρχών και της συνέργειας επίορκων αστυνομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου