Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΄΄ΙΗΣΟΥΣ΄΄ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ 5000 ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 2α ΠΑΡΟΥΣΙΑ!

Η προφητεία εκπληρώθηκε. Η Δευτέρα Παρουσία έγινε στη Ρωσία και ο Ιησούς τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στο Ισραήλ πριν από 2.000 έτη, επέστρεψε και πάλι στη Γη! Απλώς, αυτή τη φορά «προσγειώθηκε» στην παγωμένη Σιβηρία. Εκεί προσφέρει σε όλους τους πιστούς τη «σωτηρία», βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατρός, του εαυτού του που ονομάζεται Βησσαρίωνας  και του Αγίου Πνεύματος. Στην καρδιά του δάσους Τάιγκα της Σιβηρίας, στην Πετροπάβλοκα, ζει, οραματίζεται και διδάσκει τον λόγο του Θεού από το 1991, ο 52χρονος Σεργκέι Ανατόλιεβιτς Τόροπ, που θεωρεί τον εαυτό του ως Μετενσάρκωση του Ιησού. Ένας πρώην τροχονόμος που άνεργος και έγινε μεσσίας, έφτιαξε ένα πρότυπο χωριό που λειτουργεί ως κοινόβιο με 5000 πιστά μέλη.


Η ομοιότητά του με τον Ιησού, όπως απεικονίζεται στις αγιογραφίες, ή τον κινηματογράφο, είναι εκπληκτική. Το μούσι, τα μακριά μαλλιά και τα λευκά ριχτά ρούχα, σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα μάτια του, όχι μόνο παραπέμπουν, αλλά πείθουν μερικούς Ρώσους ότι πρόκειται για μετενσάρκωση. Ο Βησσαρίων, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’80, εργαζόταν ως στρατιωτικός και αργότερα ως τροχονόμος με νυχτερινή βάρδια. Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης έμεινε άνεργος και αποφάσισε να «αγιοποιηθεί», αρχίζοντας με απλά κηρύγματα. Στα τέλη του 80 ανακάλυψε αυτή την έκταση 2.000 μίλια μακριά από τη Μόσχα, στα βουνά της Σιβηρίας και με μερικούς «πιστούς» έφτιαξε το χωριό. Εκεί ζει σήμερα με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους και τον έχουν ακολουθήσει 300 οικογένειες. Ο σύγχρονος οικισμός διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα, δορυφορικές τηλεοράσεις, εκκλησίες, σχολεία, βιολογικές καλλιέργειες και γραφείο Τύπου.
Ο αυτοαποκαλούμενος «νέος Μεσσίας» κηρύττει στην «εκκλησία» του και γράφει διαρκώς την Τελευταία Διαθήκη. Λέει ότι ο Θεός, τον είχε στείλει στη γη για να διδάξει την ανθρωπότητα για τα κακά του πολέμου και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο Βησσαρίων αναπτύσσει και θεματολογία για τον ερχομό των «εκτός κόσμου» πλασμάτων, δηλαδή των εξωγήινων, ευλογεί παιδιά, ψωμιά, ψάρια και φυσικά, η εικόνα του ως αγιογραφία, βρίσκεται σε όλα τα σπίτια. Οι υποστηρικτές του ζουν σε ξύλινα σπίτια, γύρω από τον Ναό, μαζί με τα ζώα τους και τηρούν τους κανόνες του κοινοβίου, οι οποίοι είναι αυστηροί. Απαγορεύεται το κάπνισμα, το ποτό, οι βωμολοχίες, η κατανάλωση κρέατος και οι χρηματικές συναλλαγές. Βέβαια πουλάνε ενθύμια σε τουρίστες, πήλινα και ξύλινα αντικείμενα, μα τα χρήματα πάνε στο ευαγές ταμείο του Βησσαρίωνα. 3 φορές την ημέρα χτυπάει η καμπάνα και τότε παρατούν τις δουλειές τους, για να γονατίσουν και να προσευχηθούν στο όνομα του. 
Όσο για τη χρονολογία, αυτή δεν προσμετράτε από τη γέννηση του Χριστού, αλλά από τη γέννηση του Βησσαρίωνα. Έτσι, το έτος που διανύουμε δεν είναι το 2013 μ.Χ., αλλά το 52ο μ.Β. (μετά Βησσαρίωνος). Τα  Χριστούγεννα φυσικά εκεί εορτάζονται την 18η Αυγούστου, που έκανε το πρώτο του κήρυγμα. Οι αρχές της Ρωσίας τον κατηγορούν, ότι έχει βρει ένα καλό τρόπο, για να «μαδάει» τους «πιστούς», αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον ταράζει. Τον ελεύθερο του χρόνο ζωγραφίζει, ένα έμφυτο ταλέντο σταλμένο από τα ουράνια, όπως λέει. Ακάθεκτος και έχοντας να φοβηθεί μόνο τον Θεό που είναι ο Πατέρας του, κάνει και περιοδείες προσηλυτισμού νέων μελών στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιταλία. Μιλάμε φυσικά για μία αίρεση που ονομάζεται η «Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης» και μπλέκει στοιχεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Βουδισμού με την οικολογία. 
Σε κάθε περίπτωση ο Βησσαρίωνας αρμέγει τους πιστούς και μαζεύει όλο το χρήμα επενδύοντας στην δίψα των πιστών για τον αληθινό κύριο που όλοι περιμένουν..   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου