Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΧΑΡΟ 7 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΛΑΧΕΙΟ!

Ο 82χρονος Κροάτης, δάσκαλος μουσικής, Φράν Σέλακ έγινε ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ σε όλο τον κόσμο γιατί είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες επιβιώσεις από θανατηφόρα ατυχήματα. Η ζωή του ξεπερνάει κάθε φαντασία που ενδεχομένως θα μπορούσε να επινοήσει ο κινηματογράφος. Από το 1962 έως το 1996 γλίτωσε από βέβαιο θάνατο επτά φορές και μετά… έγινε εκατομμυριούχος κερδίζοντας τον πρώτο αριθμό του λαχείου το 2003 στην πατρίδα του αποκομίζοντας συνολικά 800 χιλ. ευρω!


Όλα ξεκίνησαν το 1962 όταν ο Selak ήταν επιβάτης σε ένα τρένο με προορισμό την πόλη  Dubrovniαk.  Το τρένο ξαφνικά βυθίστηκε στα παγωμένα νερά ενός ποταμού. Ο ίδιος κατάφερε να βγει από το βαγόνι με ένα σπασμένο χέρι ενώ οι υπόλοιποι 17επιβάτες, σκοτώθηκαν. Έναν χρόνο μετά ο Selak μπήκε για πρώτη και τελευταία φορά σε αεροπλάνο που πετούσε από το Zagreb για την Rijeka, όταν ξαφνικά η μία απ τις πόρτες άνοιξε. Το αεροπλάνο συνετρίβη και οι 19 συνεπιβάτες του σκοτώθηκαν, ενώ ο ίδιος γλίτωσε με μερικούς μώλωπες αφού εκσφενδονίστηκε πάνω σε άχυρα και ξύπνησε στο νοσοκομείο. Το 1966 το λεωφορείο που επέβαινε προσέκρουσε στις μπάρες και έπεσε σε ένα ποτάμι. Υπήρχαν τέσσερις νεκροί, αλλά ο Selak κατάφερε να ξεφύγει και πάλι από τον θάνατο. Το 1970 οδηγούσε ο ίδιος όταν ξαφνικά το αυτοκίνητό του έπιασε φωτιά. Είχε την τύχη και πάλι να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει έκρηξη. Το 1973 ήταν επιβάτης σε ένα άλλο αυτοκίνητο που έπιασε πάλι φωτιά. Το κεφάλι του τυλίχτηκε στις φλόγες και από τότε οι φίλοι του τον ονόμασαν «Lucky».


Τα επόμενα 20 χρόνια κύλησαν ήρεμα και ο τυχερός Φραν πίστεψε ότι η μοίρα τον είχε αφήσει ήσυχο ώσπου το 1995 περνώντας πεζός τον δρόμο στο Zagreb χτυπήθηκε από ένα λεωφορείο. Παρά το γεγονός ότι έπεσε στο οδόστρωμα με σφοδρότητα, τη γλίτωσε μόνο με μικροεκδορές και μελανιές. Έναν χρόνο μετά οδηγώντας σε ένα ορεινό δρόμο για να αποφύγει ένα φορτηγό που κατευθυνόταν πάνω του έπεσε από γκρεμό βάθους 300ων μέτρων, όμως ο ίδιος κατάφερε να πιαστεί από ένα δέντρο και να ζήσει. Ο 7ψυχος καθηγητής μουσικής μετά από όλα αυτά αποφάσισε να αγοράσει ένα  λαχείο. Ήταν το  2003 όταν κέρδισε 800 χιλ ευρω και τι έκανε με τόσα λεφτά; Αγόρασε ένα ιδιωτικό νησί με μία μόλις κατοικία και επέλεξε να ζήσει εκεί απομονωμένος. 
Στα 81 του γνώρισε τον έρωτα στα μάτια της 5ης νεότατης συζύγου του. Τότε ο Selak κατάλαβε ότι δεν είναι ο πιο άτυχος άνθρωπος του κόσμου όπως πίστευε, αλλά ο πιο τυχερός.



5 χρόνια μετά ο ηλικιωμένος μουσικός διαπιστώνει ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία και αποφασίζει να ζήσει και πάλι μια λιτή ζωή. Πουλάει το νησί με το πολυτελές σπίτι και επιστρέφει πίσω στο μικρό σπίτι του νότια του Ζάγκρεμπ μαζί με την σύζυγο του Κατερίνα. Κράτησε μόνο ένα ποσό για να κάνει εγχείρηση στο ισχίο του, χρηματοδότησε την ανέγερση μιας εκκλησίας και μιας νέας πτέρυγας σε νοσοκομείο για να εκφράσει τις ευχαριστίες του για την τύχη του. Στην συνέχεια μοίρασε τα υπόλοιπα χρήματα του στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου