Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ. Μ.ΣΤΡΙΠ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Αρχικά κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο 76χρονος, βραβευμένος με 3 όσκαρ, Αμερικανός ηθοποιός Τζακ Νίκολσον έχει αποσυρθεί διακριτικά από το Χόλιγουντ μετά από καριέρα 50 ετών, λόγω Αλτσχάιμερ. Και μετά ήρθε η έκδοση μιας νέας βιογραφίας του που μιλάει για έναν άγνωστο έρωτα, τα ναρκωτικά, τις ομοφυλοφιλικές τάσεις αλλά και την βιολογική του μητέρα που ανακάλυψε στα 37 του ότι ήταν η γυναίκα που θεωρούσε αδερφή του. η ζωή του μεγάλου Τζακ απασχολεί για μία ακόμη φορά τους φανατικούς του φίλους σε όλον τον κόσμο.
Ένα εφήμερο ερωτικό ειδύλλιο ανάμεσα σε εκείνον και τη Μέριλ Στριπ που εξελίχθηκε σχεδόν τριάντα χρόνια πριν, έρχεται σήμερα στο φως μέσα από την ματιά του Αμερικανού συγγραφέα Μάρκ Έλιοτ που στο παρελθόν έχει αποτυπώσει στο χαρτί τις ζωές - μεταξύ άλλων - του Κλιντ Ιστγουντ και του Μάικλ Ντάγκλας. Στο βιβλίο περιγράφεται λεπτομερώς το ερωτικό ειδύλλιο του καρδιοκατακτητή με την κορυφαία ηθοποιό.  Ο 76χρονος σταρ με τη σκανδαλώδη ζωή, συναντήθηκε για πρώτη φορά κινηματογραφικά με την Μέριλ Στριπ το 1986 στα γυρίσματα της ταινίας φλογισμένες σχέσεις από όπου ξεκίνησαν όλα. Στα διαλείμματα των γυρισμάτων Στριπ και Νίκολσον «κρύβονταν» μέσα σε ένα τροχόσπιτο, που είχε μετατραπεί σε… ερωτική φωλιά. Από τη στιγμή που  ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας κανείς δεν ενδιαφερόταν για το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά. Οι συζητήσει γύριζαν γύρω από τον Τζακ και τη Μέριλ. Πολύ συχνά το συνεργείο έβλεπε το τροχόσπιτο να κουνιέται επικίνδυνα, περιγράφει ο Έλιοτ. 
Το ειδύλλιο συνεχίστηκε και στα γυρίσματα της δεύτερης ταινίας ξένοι στην ίδια πόλη στην οποία συμπρωταγωνιστούσαν το 1987. Οι επισκέψεις της 36χρονης τότε Στριπ στο καμαρίνι για να κάνουν... πρόβα τα λόγια τους, ήταν συχνές. Μάλλον είχε ξεχάσει ότι είχε αφήσει στο σπίτι τον σύζυγό της Ντον Γκάμερ, με τον οποίο εξακολουθεί να είναι παντρεμένη μέχρι σήμερα και έχει αποκτήσει 4 παιδιά. Ο 48χρονος τότε Νίκολσον, από την πλευρά του, είχε μεν επίσημα στο πλευρό του την ηθοποιό Αντζέλικα Χιούστον αλλά παράλληλα συνευρισκόταν ερωτικά και με τη Βερόνικα Κάρτραϊτ. ο μεγάλος γυναικοκατακτητής πάντως έχει παντρευτεί 3 φορές, έχοντας αποκτήσει 4 παιδιά, αλλά παραμένει πάντα εργένης.
Νίκολσον και Στριπ έμειναν φίλοι με το πέρασμα των χρόνων και σήμερα μιλούν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για τον άλλο. Η Μέριλ Στριπ είχε εκφράσει και δημόσια την «αδυναμία» της στον Τζακ Νίκολσον, αφού είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα ήθελε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ για σύζυγο, τον Τζακ Νίκολσον για εραστή και τον Ντάστιν Χόφμαν για να τον σκοτώσει. Παρ' όλα αυτά, όταν οι πρώτες αναφορές στο ειδύλλιο είδαν το φως της δημοσιότητας αμφότεροι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα πάντα. Εκτός όμως από το άγριο σεξ με τη Μέριλ Στριπ, ο Νίκολσον είχε συχνά ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις και έκανε χρήση ναρκωτικών σύμφωνα με τον Έλιοτ. ήταν «χρόνιος χρήστης ναρκωτικών» στην αρχή της καριέρας του και έπαιρνε συνέχεια LSD, κοκαΐνη και μαριχουάνα. Μάλιστα, τα ναρκωτικά τον είχαν επηρεάσει τόσο πολύ, που ένα διάστημα της ζωής του πίστευε ότι έβλεπε μπροστά του το πρόσωπο του θεού, ενώ είχε ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις και οράματα.
Το βιβλίο ασχολείται και με την πολυτάραχη παιδική του ζωή. Ο Νίκολσον έμαθε στα 37 του χρόνια ότι η πραγματική του μητέρα, ήταν η γυναίκα που, μέχρι τότε, πίστευε για αδερφή του. Στην πραγματικότητα πατέρας του ήταν ο αλκοολικός μουσικός Don Furcillo - Rose. Ο Jack ανακάλυψε την αλήθεια, όταν δύο σπουδαστές κινηματογράφου γράφοντας μια διατριβή επικοινώνησαν μαζί του και μετά διάβασε την ιστορία του στο περιοδικό τάιμ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου