Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΠΙΤΕΡ ΝΑΙΓΚΑΡΝΤ, Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ!

Ο εκατομμυριούχος Φιλανδός Πίτερ Νάιγκαρντ θέλει να γίνει ο πρώτος μεγιστάνας που νίκησε τον χρόνο. Όπως υποστήριξε σε συνέντευξη, υποβάλλεται σε θεραπεία αντιστροφής της γήρανσης με την χρήση βλαστοκυττάρων. Ο σχεδιαστής ρούχων που έκανε καριέρα και πλούτη στον Καναδά και ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στις Μπαχάμες, έγινε πειραματόζωο στα χέρια έμπειρων επιστημόνων και κατάφερε, όπως λέει, να γυρίσει πίσω το ρολόι του χρόνου αν και διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του..

Η έρευνα διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι γίνεται νεότερος όσο συνεχίζεται η αγωγή. Ο 72χρονος μεγιστάνας υποστηρίζει ότι λαμβάνει περισσότερη θεραπεία με βλαστοκύτταρα από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο στον κόσμο εδώ και 4 χρόνια και αποτελεί την ζωντανή απόδειξη ότι τα βλαστοκύτταρα πράγματι έχουν αποτέλεσμα. Ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας ίδρυσε μάλιστα εταιρεία βιοτεχνολογίας και έχει προσλάβει επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται μόνο γι' αυτόν εφαρμόζοντας πάνω του τις θεραπείες. Με δική του προτροπή άλλαξε ο νόμος στις Μπαχάμες και τώρα θέλει να χτίσει κλινική βλαστοκυττάρων κόστους $ 50 εκατ. ο Nygard δήλωσε ότι έστρεψε εκεί το βλέμμα του όταν η μητέρα του αρρώστησε σοβαρά. Οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να την θεραπεύσουν αλλά αν είχε ανακαλύψει τα βλαστικά κύτταρα από πριν ίσως να ζούσε ακόμη.

 

Έχει μια ζωή πολυτάραχη και κυρίως πολυέξοδη. 4 γάμοι, 7 παιδιά, διαζύγια, διατροφές και πάντα στο πλευρό του όμορφες και νεαρές γυναίκες ή διάσημες όπως η Πάμελα Άντερσον. Την δεκαετία του 80 κατηγορήθηκε τρεις φορές για σεξουαλικές επιθέσεις κατά υπαλλήλων του αλλά δεν καταδικάστηκε. Ο παράδεισος του Νάιγκαρντ είναι αυτό το νησί στις Μπαχάμες όπου έχει χτίσει πολυτελείς κατοικίες προς ενοικίαση. Ο δαιμόνιος επιχειρηματίας διαθέτει μεταξύ άλλων τηλεοπτικό σταθμό μόδας, περιοδικά, δικά του αεροπλάνα και ελικόπτερα και σπαταλά περίπου 200 χιλ ευρω το μήνα για προσωπικά του έξοδα. Το νησί Nygard Cay είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Είναι 5 στρεμμ., αγοράστηκε το 1987 και έχει πολυτελή δωμάτια, πισίνες, μαρίνες, γήπεδα τένις και βόλει, τζακούζι ακόμη και κινηματογράφο. Το ιδιωτικό πολυτελές θέρετρο περιλαμβάνει και αντίγραφα ναών των Μάγια. Ανάμεσα στους μόνιμους ενοικιαστές είναι οι Sean Connery, Oprah Winfrey, Robert DeNiro και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush οι οποία πληρώνουν 10.000 δολάρια την βραδιά.
Η προσωπική περιουσία του Nygård που φτάνει το 1 δις δολάρια, χτίστηκε με πολύ κόπο από το μηδέν. Οι φιλανδοί γονείς του ήταν αρτοποιοί που μετανάστευσαν στον Καναδά το 1952. Εκείνος ξεχώρισε από τα άλλα 6 αδέρφια του και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Το 1967 αγόρασε με δάνειο μια μικρή επιχείρηση γυναικείων ενδυμάτων την οποία γιγάντωσε πολύ γρήγορα. Η έδρα της είναι ο Καναδάς και έχει καταστήματα σε Τορόντο, Οντάριο, Νέα Υόρκη και Μανχάταν ενώ σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους «οίκους μόδας» του κόσμου που εμπορεύεται εκτός από ρούχα και αξεσουάρ. 
Ο Nygård χρηματοδοτεί το ομώνυμο καναδικό ίδρυμα καρκίνου του μαστού και είναι χορηγός του ερασιτεχνικού αθλητισμού στις Μπαχάμες. Δύο από τις κόρες του έχουν αναλάβει σημαντικά πόστα στην ιεραρχία της εταιρίας και όλα δείχνουν ότι εκείνες θα τον διαδεχτούν και θα διαχειριστούν τις πωλήσεις του ομίλου που φτάνουν το 1 δις ετησίως.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου