Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚ.ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

Υπάρχουν γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους σαν ουδέτερα; Χωρίς φύλο;. που επεμβαίνουν στην φύση για να κάνουν πράξη την δική τους επιθυμία σε βάρος του παιδιού;. Κι όμως τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνιση τους και τέτοιοι γονείς που μεγαλώνουν το παιδί τους σαν αγόρι και σαν κορίτσι ταυτόχρονα, για να μη γίνει επιθετικό. Έχουν όμως αυτό το δικαίωμα οι γονείς; Δεν καταπατούν έτσι τα δικαιώματα των παιδιών όπως προκύπτουν από την σύμβαση του 1989 που προβλέπει Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Συμμετοχής;. 
Το πρωί ο μικρός Μαξ φοράει καρό πουκάμισο, κλωτσάει μπάλες και παίζει με τρακτέρ. Το απόγευμα με ένα μπλε φόρεμα παίζει με κούκλες. Πρόκειται για μια νέα τεχνική μεγαλώματος, την ανατροφή των παιδιών ως ουδέτερα. Οι ενστάσεις είναι πολλές αφού όπως λένε παιδοψυχολόγοι, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καθορίζει την μοίρα ενός παιδιού που θα δημιουργήσει τον δικό του χαρακτήρα και θα ακολουθήσει τον δρόμο του. η Λίζα και ο Μάρτιν Πράις ζουν στην μεγάλη Βρετανία μαζί με τον 2χρονο γιο τους Μαξ. Όπως αναφέρει η 23χρονη μητέρα: «Αν ο Μαξ θέλει να φορέσει μια ροζ φούστα και φτερά νεράιδας, τότε μπορεί να τα φορέσει. Θέλω να του διδάξω να είναι αυτό που θέλει και όχι να τον βάλω σε συγκεκριμένο πλαίσιο». Οι γονείς πήραν την απόφαση να τον μεγαλώσουν με αυτόν τον παράξενο τρόπο όταν διάβασαν πως στις περισσότερες περιπτώσεις βιασμού έφταιγε το οικογενειακό περιβάλλον. Από το ένα άκρο στο άλλο δηλαδή. Και έχουν βρει και μιμητές σε Καναδά, και Γαλλία.  
Η Λίζα λέει ότι «Τα στερεότυπα των φύλων μπορεί να είναι πολύ επιζήμια αφού διδάσκουν τα μικρά αγόρια να είναι επιθετικά και κυρίαρχα πάνω στα κορίτσια». Έτσι ο 2χρονος Max που φοράει ρούχα αγοριών και κοριτσιών και παίζει με παιχνίδια και των δύο φύλων, ικανοποιεί την εκκεντρική άποψη των γονέων του. Ενθαρρύνεται από τη μαμά του να φοράει φορέματα, να προσποιείται ότι θηλάζει την κούκλα του και να βάφει τα νύχια του. Οι Βρετανοί γονείς δηλώνουν αντισυμβατικοί και αμφισβητούν το υπάρχον στυλ ανατροφή των παιδιών. Στην πραγματικότητα, ο 34χρονος πατέρας του Μάρτιν είναι βέβαιος ότι ο γιος του θα γίνει ένας "καλύτερος άνθρωπος και άριστος σύζυγος». Ο ίδιος, που είναι άνεργος και έχει 2 παιδιά από προηγούμενο γάμο, θα ήθελε να το είχε δοκιμάσει στα νιάτα του.
ένα ακόμη ζευγάρι η Κάθι Γουίτερικ και ο Ντέιβιντ Στόκερ  πήραν την απόφαση να μεγαλώσουν το τρίτο παιδί τους χωρίς να προσδιορίσουν ποιο είναι το φύλο του. Το μόλις 5 μηνών μωράκι τους, το ονόμασαν Στόρμ και δεν αποκαλύπτουν σε κανέναν αν είναι αγόρι η κορίτσι καθώς πιστεύουν ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν και να αποφασίσουν μόνα τους για το φύλο καθώς και για να επιλέξουν την θέση τους στην κοινωνία. Όταν γεννήθηκε το παιδί οι γονείς έστειλαν ένα email σε συγγενείς και φίλους για να ανακοινώσουν το χαρμόσυνο νέο λέγοντας ότι δεν θα αποκαλύψουν το φύλο του για να σεβαστούν την ελευθερία του να είναι ό,τι νιώθει!. Πολλοί ήταν αυτοί που τους κατηγόρησαν ότι καταδικάζουν από πολύ νωρίς το παιδί που θα δυσκολευθεί να βρει την πραγματική του θέση μέσα στην κοινωνία. Ουσιαστικά το πιέζουν να ακολουθήσει την δική τους ιδεολογία και όχι να αποφασίσει μόνο του τον τρόπο ζωής και σκέψεις του. 
ψυχολόγοι λένε πως με το να μεγαλώνεις έτσι ένα παιδί δεν το βοηθάς γιατί πρέπει να γνωρίζει αν είναι αγόρι ή κορίτσι ώστε να προσδιορίσει την θέση του στην κοινωνία. Με το να του αφαιρείς αυτό το δικαίωμα και να το μεγαλώνεις εντελώς διαφορετικά ως μοναδικό και ουδέτερο, το βάζεις στο περιθώριο. Δεν του δίνεις τη μία και μοναδική δυνατότητα που έχει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αντιθέτως το μπερδεύεις εκ γενετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου