Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΒΛΙΟ-«ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΓΙΑ ΤΟΝ Ρ. ΠΟΛΑΝΣΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΜ. ΓΚΕΙΜΕΡ 36 ΧΡ. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ

36 χρόνια αφότου ξέσπασε ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα της ιστορίας του Χόλιγουντ με τον γνωστό σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι να κατηγορείται για βιασμό ανήλικης, τώρα η 50χρονη μητέρα τριών παιδιών, Σαμάνθα Γκέιμερ αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο δριμύ κατηγορώ με τίτλο «Το κορίτσι. Μια ζωή υπό τη σκιά του Ρομάν Πολάνσκι». Στο εξώφυλλο του βιβλίου βρίσκεται η ίδια η Γκέιμερ σε ηλικία 13 ετών, σε μια φωτογραφία από αυτές που είχε τραβήξει ο Ρόμαν Πολάνσκι τρεις εβδομάδες πριν το βιασμό. Όλες οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο Πολάνσκι, ήρθαν στην κατοχή της Γκέιμερ μετά την αγωγή που άσκησε εναντίον του Πολάνσκι το 1998. Αν και τον έχει συγχωρήσει, η Σαμάνθα δίνει τη δική της μαρτυρία για τα γεγονότα. Μετά τον βιασμό της, η ζωή της καταστράφηκε. Λύγισε μπροστά στην δημοσιότητα, έκανε απόπειρες αυτοκτονίας ενώ στα 16 της μπήκε στην ζωή της το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. στα 18 ήρθε και το πρώτο της παιδί. Υπενθυμίζεται ότι ο 80χρονος πλέον Πολάνσκι, ο οποίος υποστηρίζει ότι υπήρχε συναίνεση, από το 1978 δεν έχει επιστρέψει ποτέ στις ΗΠΑ, καθώς είναι φυγόδικος, παρότι έχει δηλώσει ένοχος στην κατηγορία ότι έκανε σεξ με ανήλικη.


Στο βιβλίο περιέχεται η πλήρης περιγραφή του περιστατικού του βιασμού της ανήλικης τότε Γκέιμερ από τον Ρομάν Πολάνσκι στο σπίτι και το τζακούζι του Τζακ Νίκολσον. Λεπτομέρειες που δεν είχαν γίνει ποτέ γνωστές. 1977 ο Πολάνσκι ανάγκασε τη 13χρονη να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του, αφότου της έδωσε 5-6 ποτήρια σαμπάνια και ηρεμιστικά.
Η υπόθεση αυτή δεν έχει μπει στο αρχείο και η 50χρονη αποκάλυψε πως εξακολουθεί να έχει επαφή με τον σκηνοθέτη παρά τη δικαστική τους διαμάχη. στον Γαλλοπολωνό σκηνοθέτη οι κατηγορίες της Γκέιμερ στοίχισαν τον κατ' οίκον περιορισμό του και μένει πλέον μόνιμα στη Γαλλία. «Τιμωρηθήκαμε και οι δύο. Και οι δύο θέλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Και οι δύο μπορεί να θεωρηθούμε θύματα λέει σήμερα η Σαμάνθα». 
3 φορές την είχε φωτογραφήσει μέχρι την στιγμή που ο Πολάνσκι πήρε την κοπέλα από το σπίτι της με τη δικαιολογία ότι ήθελε να τη ξαναφωτογραφίσει για τη γαλλική «Vogue», πείθοντας τη μητέρα της να την αφήσει. Στον δρόμο την ρώτησε εάν έχει κάνει έρωτα και η μικρή του είπε ναι, για μία φορά με το αγόρι της από το σχολείο. Αφού οι δυο τους έφτασαν στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον στο Λος Αντζελες, ο σκηνοθέτης της έδωσε τέσσερα ή πέντε ποτήρια σαμπάνια και ένα κομμάτι υπνωτικού χαπιού. Στη συνέχεια άρχισε να τη φωτογραφίζει και της ζήτησε να βγάλει τα ρούχα της και να μουν μαζί στο τζακούζι. Χωρίς εκείνη να έχει εντελώς τις αισθήσεις της, του ζήτησε να την αφήσει να φύγει. Εκείνος την πήγε στο σαλόνι και την βίασε. Οταν τελείωσε, της ζήτησε να μην πει τίποτα στην μητέρα της, τον βιολογικό της πατέρα εξάλλου, δεν τον είχε γνωρίσει ποτέ.
Με το ξέσπασμα του σκανδάλου, ο Πολάνσκι ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ήταν συναινετική η ερωτική πράξη. Παρ' όλα αυτά, δήλωσε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου. Μία ημέρα όμως πριν από την ανακοίνωση της τελικής ποινής του, που θα μπορούσε να ήταν κάθειρξη έως και 50 ετών, το έσκασε από την Αμερική με προορισμό την Ευρώπη. Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Πολάνσκι δεν επέστρεψε ποτέ στην Αμερική, δεν βρέθηκε ούτε στην απονομή της Ακαδημίας, όταν κέρδισε το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για τον «Πιανίστα», κινδυνεύοντας σε κάθε του ταξίδι να συλληφθεί και να παραδοθεί στις αμερικάνικες αρχές. 
Η Γκέιμερ το 97 συγχώρησε τον Πολάνσκι δημόσια το 2006 εκείνος της έστειλε επιστολή με την λέξη συγγνώμη. το 2009 συνελήφθη στην Ελβετία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αρνούμενη η χώρα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του στην Αμερική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου