Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΦΙΑ

Βαρύτονος, θρυλικός ηθοποιός, σύμβολο της αμερικανικής κουλτούρας. Μια από τις κορυφαίες ανδρικές φωνές του 20ού αιώνα, ο Φρανκ Σινάτρα, ο τραγουδιστής που μας χάρισε περισσότερες από 1.400 ηχογραφήσεις αξέχαστων τραγουδιών, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Και τι δεν έχει γραφτεί για τον μεγάλο τραγουδιστή αλλά ίσως το βιβλίο της κόρη του Τίνα Σινάτρα με τίτλο «Κόρη του Πατέρα μου» να ρίχνει φως σε σκοτεινές διασυνδέσεις του, που μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν ως φήμες.
Η Tina Sinatra γεννήθηκε το 1948 και είναι το μικρότερο από τα τρία παιδιά του Frank και της Nancy Barbato. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν τριών ετών και τα επόμενα χρόνια την οδήγησαν στα κινηματογραφικά στούντιο ως παραγωγός και έκανε ένα μικρό πέρασμα από την υποκριτική και το τραγούδι. Στο βιβλίο της αναφέρει ότι ο Σινάτρα βασίστηκε στις σχέσεις του με τη Μαφία για να χτίσει τη λαμπρή του καριέρα. Είναι πολλοί εκείνοι που το υποστηρίζουν και κυρίως η Τίνα Σινάτρα που μιλά όχι μόνο για τις διασυνδέσεις του πατέρα της με τη μαφία αλλά και για τον ρόλο του στην πολιτική διαδρομή του Τζον Κένεντι προς τον Λευκό Οίκο το 1960 όταν μεσολάβησε ώστε τα συνδικάτα να τον υποστηρίξουν. Οι Κένεντι γνώριζαν ότι ο Σινάτρα διατηρούσε επαφές με τον μαφιόζο Σαμ Τζιανκάνα. Ο πατέρας του Κένεντι, Τζόσεφ, που οργάνωνε την προεκλογική εκστρατεία του ζήτησε να μεσολαβήσει με τη μαφία, επειδή όμως δεν έπρεπε να φανεί ότι οι Κένεντι είχαν άμεση σχέση με τους κακοποιούς η μαφία, χρησιμοποιήθηκε ο Σινάτρα, ως συνδετικός κρίκος.
Ο διάσημος καλλιτέχνης όμως μπήκε στο στόχαστρο των μαφιόζων γιατί όταν ο Κένεντι βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, άρχισε εκστρατεία εναντίον τους και ο μαφιόζος Τζιανκάνα έγινε έξαλλος. Θεωρούσε ότι ο Πρόεδρος του χρωστούσε χάρη και ότι τον είχε προδώσει. Σύμφωνα με το βιβλίο ο Σινάτρα έβαλε πλάτη και είπε στον Τζιανκάνα ότι δεν ήταν ο Κένεντι που του χρωστούσε χάρη αλλά ο ίδιος. Η «τιμωρία» του Σινάτρα ήταν να τραγουδήσει στο κλαμπ του Τζιανκάνα, Βίλα Βένις, στο Σικάγο και το πρόγραμμα που του επέβαλαν απαιτούσε 16 παραστάσεις μέσα σε 8 μέρες. 
Στο βιβλίο της κόρης Σινάτρα, αποκαλύπτεται ότι ο Φράνκ εκτός από τη μαφία είχε  συνεργασία και με τη CIA.«Επειδή είχε τη δική του αεροπορική εταιρεία, η CIA του ζητούσε  να μεταφέρει διαρκώς στα κρυφά διπλωμάτες και διάφορα απόρρητα έγγραφα. Ο Σινάτρα δεν είχε αποκαλύψει ποτέ το περιεχόμενο των δεμάτων αλλά τα είχε καταλάβει όλα η  γυναίκα του Νάνσι η οποία ήταν ξαδέρφη ενός απ’ τα υψηλά στελέχη της μαφιόζικης οργάνωσης Μορέτι. Επιστήθιος φίλος του Σινάτρα ήταν και ο Τσαρλς Λουτσιάνο ο ισχυρότερος μαφιόζος της Αμερικής ο οποίος τον Δεκέμβριο του 1946, κάλεσε όλους τους επικεφαλής των μεγάλων οικογενειών σε συγκέντρωση στην Κούβα. Τις συζητήσεις θα συνόδευε η μαγευτική φωνή του Φρανκ Σινάτρα.
Ο Σινάτρα νεαρός ακόμη είχε γίνει αρχηγός συμμορίας της γειτονιάς αλλά λόγω της ιδιαίτερης φωνής του βρήκε διέξοδο από πολύ νωρίς στο τραγούδι. Εγκατέλειψε το σχολείο και αρχίζει να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Το  1953 πήρε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι». Παντρεύτηκε τον παιδικό του πόθο Nancy Barbato το 1939, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τη Nancy (1940), τον Frank Jr. (1944) και την Tina (1948). Το 1951, ο Σινάτρα παντρεύτηκε την περίφημη ηθοποιό Άβα Γκάρντνερ και μετά τον χωρισμό τους παντρεύτηκε και για τρίτη φορά, τη Μία Φάροου το 1966. Το 1976 ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Barbara Blakely Marx, τη χήρα του φημισμένου κωμικού των αδελφών Μαρξ, Ζέπο!.
 Στις 12 Μαΐου 1998, ο μεγάλος ερμηνευτής έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από έμφραγμα στα 82 του χρόνια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου