Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΣΟΚ. ΄΄Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΜΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ΄΄

Για τους υποστηρικτές του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ο σωτήρας της πατρίδας του. Για τους αντιπάλους του, αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή ενός αδίστακτου τυράννου που φυλακίζει όποιον τον αμφισβητεί. Κι όμως ο Στάνισλαβ Μπελκόφσκι, Μοσχοβίτης πολιτικός επιστήμονας και αρθρογράφος, αναφέρει κάποια πράγματα για τον Ρώσο πρόεδρο τα οποία δεν είχε τολμήσει να ισχυριστεί κανένας στο παρελθόν για έναν από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Ότι δηλαδή ο 64χρονος ηγέτης 140 εκατομμυρίων Ρώσων είναι ένα αξιοθρήνητο ανθρωπάκι, ένας τραυματισμένος και μοναχικός άνθρωπος, με τεράστια περιουσία και ομοφυλοφιλικές τάσεις.
Ο 42χρονος στο βιβλίο του υποστηρίζει πως το κλειδί για την κατανόηση της προσωπικότητας του Ρώσου προέδρου βρίσκεται στην τραυματική παιδική του ηλικία. Μεγάλωσε δίχως πατέρα και χωρίς τη γονική αγάπη και φροντίδα, ήταν ένα αποτραβηγμένο και μοχθηρό παιδί γράφει ο Ρώσος αναλυτής που σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, ο Πούτιν γεννήθηκε δυο χρόνια νωρίτερα από την επίσημη ημερομηνία γέννησης, το 1950. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός, γεγονός που ανάγκασε τη μητέρα του να διαφύγει με τον γιο της στη Γεωργία. Σύντομα όμως στάλθηκε πίσω στο Λένινγκραντ, για να καταλήξει στο ζευγάρι το οποίο ανέλαβε την κηδεμονία του. Ο Μπελκόφσκι διατείνεται ότι ο πανίσχυρος Ρώσος πρόεδρος και πρώην πράκτορας της KGB πέρασε μεγάλο τμήμα της ενήλικης ζωής του αναζητώντας την οικογένεια που δεν είχε ποτέ. Και τελικά τη βρήκε. Στο πρόσωπο του πρώην προέδρου Μπορίς Γέλτσιν είδε τον πατέρα του, ενώ στο πρόσωπο του ζάπλουτου ολιγάρχη Ρόμαν Αμπραμόβιτς είδε τον αδελφό του.  

Ο Μπελκόφσκι αναφέρει επίσης ότι ο Πούτιν είναι ένας ιδιαίτερα μοναχικός πολιτικός ο οποίος σχεδόν εξαναγκάστηκε να αναλάβει την προεδρία της Ρωσίας και προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τα ζώα και όχι με ανθρώπους. Ο Πούτιν που ποινικοποίησε  κάθε θετική δημόσια έκφραση σχετικά με την ομοφυλοφιλία εξαιτίας του φόβου του για τους ανθρώπους, έχει για συντροφιά μόνο  το λαμπραντόρ του και το βουλγαρικό ποιμενικό του, οι μόνοι του συγκάτοικοι στην προεδρική κατοικία. 
Οι φωτογραφίες που τον απεικονίζουν να ποζάρει πλάι σε τίγρεις, δεν αποτελούν τμήμα μιας καμπάνιας αλλά μια χαραμάδα μέσα από την οποία μπορεί κάποιος να κοιτάξει στην ψυχή του. στο βιβλίο αναφέρεται ότι η σχέση του με την πανέμορφη πρώην γυμνάστρια Αλίνα Καμπάγεβα δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια επινόηση των συμβούλων του για να τον παρουσιάσουν ως «ισχυρό άντρα και σύμβολο του σεξ» μόνο και μόνο για να αποκρύψουν ότι είναι ένας «λανθάνων ομοφυλόφιλος». Στημένος ήταν και ο γάμος με την επί τρεις δεκαετίες σύζυγό του Λουντμίλα με την οποία χώρισαν πέρυσι, ένα βελούδινο διαζύγιο που δέχτηκαν και οι δύο τους κόρες Μαρία και την Κατερίνα 28 και 27 ετών αντίστοιχα.
Τα όσα αναφέρει ο Μπελκόφσκι αποτελούν για πολλούς ένα αμάλγαμα αλήθειας και μυθοπλασίας. Ο συγγραφέας μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι είτε λίγο τρελός είτε ένας εξαίρετος δημαγωγός του οποίου οι ισχυρισμοί ανταμείβονται αδρά από κάποιον. Μήπως χαίρει της προστασίας υψηλόβαθμων στελεχών της ρωσικής αντικατασκοπίας, κάποιων πιθανών αντιπάλων του Πούτιν;. κανείς δεν ξέρει μα σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας έχει μπει στο στόχαστρο του Ρώσου προέδρου και δύσκολα θα γλιτώσει από τα νύχια του, το βιβλίο πάντως απορρίφθηκε κατηγορηματικά από το Κρεμλίνο και ζητήθηκε η απόσυρση του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου