Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ ΤΗΣ Johnson & Johnson

Η Κέισι Τζόνσον, κληρονόμος της χρυσής βιομηχανίας Τζόνσον και Τζόνσον, τα είχε όλα στα πόδια της από πολύ μικρή ηλικία. Έζησε μια σύντομη αλλά πολυτάραχη ζωή μέχρι τα 30 της και τώρα, ένα βιβλίο με θέμα την ζωή της, την δύναμη, τα σκάνδαλα και την τραγωδία που έζησε η βαθύπλουτη οικογένεια, έρχεται να ρίξει φως, σε αυτήν την εκκεντρική προσωπικότητα που απασχολούσε και μονοπωλούσε μέχρι το 2010 τα αμερικανικά μέσα.
Έπασχε από διαβήτη, είχε ψυχικές διαταραχές, έμπλεξε με τα ναρκωτικά, δήλωσε ομοφυλόφιλη, ετοίμαζε τον γάμο της με μία πορνοστάρ και τελικά, την αποκλήρωσε ο πατέρας της. Μέσα από αυτές τις λίγες κουβέντες καταλαβαίνει κανείς ποια ήταν η Κέισι που μεγάλωσε μέσα στα πλούτη. Ο τίτλος της πρωτότοκης κόρης του δισεκατομμυριούχου βιομηχάνου Γούντι Johnson του τέταρτου, έπεφτε βαρύς για την χρυσή κληρονόμο. Στα 9 της κι ενώ οι συνομήλικες της έπαιζαν με κούκλες εκείνη διάλεγε πανάκριβες τσάντες και γοβάκια χιλιάδων δολαρίων. Στα 16 της πήρε ως δώρο ένα αυτοκίνητο και στα 18, απέκτησε τα εμφυτεύματα στήθους που πάντα ποθούσε. Αργότερα έβαλε νυστέρι όπου έκρινε ότι ήταν απαραίτητο. Αυτή ήταν η ανατροφή της, τα χρήματα έλεγε μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά τα υπόλοιπα 4 μικρότερα αδέρφια της δεν ακολούθησαν το παράδειγμα της. 
Ο διαβήτης διαγνώστηκε το 1988 σε ηλικία 8 ετών ενώ στην εφηβεία της διαπιστώθηκε ότι έπασχε από την ψυχική νόσο της διαταραχής προσωπικότητας. Η μητέρας της έλεγε ότι δεν ήθελαν να την πιέσουν με φαρμακευτική αγωγή γιατί η ασθένεια είχε το υψηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών και υπήρχε φόβος για την ζωή της. Την άφησαν να κάνει ότι θέλει, ακόμη και να προκαλεί το χάος στο πέρασμα της, άλλωστε ως συνήθως, ο μπαμπάς της ήταν εκεί για να καθαρίσει με το γεμάτο πορτοφόλι του. Ο 66χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, εγγονός του Robert Wood Johnson, ιδρυτή της Johnson & Johnson, πλήρωνε αδρά για να καλύπτει τα ατοπήματα της κόρης του. Το 2001 οι γονείς της χώρισαν και εκείνη μετακόμισε στο Χόλιγουντ θέλοντας να κάνει καριέρα. 4 χρόνια μετά η μητέρα της ταξίδεψε στο Λος Άντζελες για να την πείσει να μπει υπό ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο. Ήταν όμως ήδη πολύ αργά για την Κέισι που είχε μετατραπεί στο μαύρο πρόβατο μια οικογένειας που διατηρούσε εδώ και δεκαετίες πολύ χαμηλό προφίλ. το 2007, ενάντια στις επιθυμίες των γονιών της η Casey υιοθέτησε ένα κοριτσάκι από το Καζακστάν και το ονόμασε Ava-Monroe, προς τιμήν της Marilyn και της Γκάρντνερ. Ο 2ος γάμος του πατέρα της την συγκλόνισε ακόμη πιο πολύ και οι συγκρούσεις με την μητριά της ήταν αναπόφευκτες. Ήταν τότε που ο Γούντι Τζόνσον έκοψε κάθε επαφή μαζί της.


Το περιστατικό που ράγισε το γυαλί στην σχέση τους ήταν η δημόσια παραδοχή ότι είναι ομοφυλόφιλη και μάλιστα είχε αρραβωνιαστεί με την πασίγνωστη τηλεπερσόνα και πορνοστάρ Tila Tequila. Στις 4 Ιανουαρίου του 2010 η Casey Johnson, η χρυσή κληρονόμος της Johnson & Johnson, πέθανε από επιπλοκές από τον διαβήτη αφού απέτυχε να πάρει σωστά την ινσουλίνη της. 
Σήμερα ο Γούντι Τζόνσον μεγαλώνει με την δεύτερη σύζυγο του και τα 4 παιδιά του, και την εγγονή του Ava-Monroe από το Καζακστάν, που στα 7 της χρόνια έχει ήδη εξασφαλίσει ένα μεγάλο μερίδιο από την τεράστια περιουσία.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου